İYİ Parti'den Akşener yalanlaması

İYİ Parti, genel başkan Meral Akşener'in GİK üyelerine 31 Mart'taki yerel seçimlerde partisinin oy oranının 14 Mayıs'a göre düşmesi halinde görevini bırakacağını söylediğine dair haberleri yalanladı. GİK toplantısında Akşener'in “Eğer 14 Mayıs’taki oyumuzun altında kalırsak ben yokum, giderim” şeklinde bir ifade kullanmadığı belirtilirken seçim sonuçlarının sorumluluğunu üstleneceği vurgulandı. 

İYİ  Parti'den "Akşener" yalanlaması İYİ Parti'den "Akşener" yalanlaması

***  

Akşener'den seçim açıklaması

Manisa’da konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İstanbul ve Ankara’yı almanın esasında bu ucube sistemini değiştirecek bir zafere yetmediği ortaya çıktı" açıklamasını yaptı. Yerel seçimlere ilişkin konuşan Akşener, "Herkesin şaşıracağı bir sonuçla karşı karşıya kalacağız" iddiasında bulundu.

***

İyi Parti’de istifalar sürüyor

İyi Parti Antalya İl Yönetim Kurulu üyesi 6 kişi, partinin özellikle Antalya'da iktidara talip olmadığını belirtip, il başkanı Vahdet Afşin Karacan'a tepki göstererek görevlerinden istifa etti. Yapılan açıklamada, "Seçimden sonra tabela partisi oluruz"ifadesi dikkat çekti.

***  

İYİ Partili Apuhan'dan "İYİ Parti" açıklaması

İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Şevket Apuhan, partinin yeni siyasi modelini ve Türk siyasetine etkilerini değerlendirdi. Apuhan, 'Türkiye'nin uzun süredir iki partili sistemin dar çerçevesinde sıkıştırılmaya çalışıldığını, İYİ Parti'nin bu sisteme karşı koyarak, ülkenin karşılaşacağı potansiyel sorunları göz önünde bulundurarak yeni bir siyasi rotayı işaret ettiğini' öne sürdü. Apuhan, İYİ Parti'nin bu stratejik çıkışı olmasaydı, yakın gelecekteki yerel seçimlerde ve sonrasında farklı fikir ve görüşlerin aynı kalıpta eritilmesi kaçınılmaz olacaktı” iddiasında bulundu.

***

DEM Parti'den seçim hazırlığı 

DEM Parti, Türkiye tarihinin en kapsamlı ön seçimlerine hazırlanıyor. Parti, birinci ve ikinci olduğu il ve ilçelerin büyük bölümünde eşbaşkan ve meclis üyesi adaylarını 13 Ocak ve sonrasında gerçekleştireceği ön seçimler ile belirleyecek. “Kent Uzlaşısı” yönetimiyle kentlerin tüm bileşenlerinin dahil olacağı seçimlerde binlerce kişinin sandık başına gitmesi bekleniyor.

DEM Parti'nin ön seçimlerine dair merak edilenler: Adaylar 'Kent Uzlaşısı' modeliyle belirlenecek DEM Parti'nin ön seçimlerine dair merak edilenler: Adaylar 'Kent Uzlaşısı' modeliyle belirlenecek

***  

DEM Parti'li Temelli açıklamalarda bulundu

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum'u desteklemelerinin söz konusu olmadığını belirtti. Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Sezai Temelli yaptığı açıklamada Murat Kurum’u desteklemek gibi bir tercihimiz söz konusu olamaz. Zaten kendi adaylarımızla girmeyi önceliyoruz. Kent uzlaşımında da önceliğimiz kent hakları. Bizim antikapitalist duruşumuz zaten kent haklarını bir bütün olarak savunmaktan geçiyor. Aklını fazlasıyla ranta kaptırmış, kapitalizmin en vahşi biçimiyle kente yaklaşan bir yolla buluşmamız mümkün değil” ifadelerini kullandı.

DEM Parti Antalya kararını önümüzdeki günlerde açıklayacak DEM Parti Antalya kararını önümüzdeki günlerde açıklayacak

DEM Parti Esenyurt'ta Filistin ile Dayanışma’ mitingi düzenleyecek DEM Parti Esenyurt'ta Filistin ile Dayanışma’ mitingi düzenleyecek

***

YRP'den seçim çıkışı

Yerel seçimlerde AKP ile anlaşma sağlanmaması halinde Ankara, İstanbul ve İzmir'de aday gösterebileceği konuşulan Yeniden Refah Partisi, başta Diyarbakır ve Mersin Büyükşehir belediyeleri olmak üzere 57 belediye için başkan adayını açıkladı. YRP Genel Başkan Fatih Erbakan’ın katılımıyla düzenlenen aday tanıtım toplantısında, başta Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hikmet Kaplan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İzzeddin Alkan, Karaman Belediye Başkan Adayı Durdu Çelik Eliftaş olmak üzere 57 belediye başkan adayı kamuoyuna duyuruldu.

İddia: Yeniden Refah Partisi, Ankara ve İstanbul’da kendi adaylarıyla seçime girecek" İddia: Yeniden Refah Partisi, Ankara ve İstanbul’da kendi adaylarıyla seçime girecek"

***

İmamoğlu'ndan Murat Kurum açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, restore edilen Ataköy Baruthane yapılarının açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Ataköy'de konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Başkalarını ayrıştırıp düşmanlık sahası asla oluşturmuyoruz. Bize saldırıya geçenlere söyleyeyim, size bu millet haddinizi 31 Mart'ta bildirecek" dedi. Öte yandan  İmamoğlu, Kurum'un adaylığı hakkında da 'hayırlı olsun' derken Ulaştırma Bakanı Uraloğlu ile çektirdiği fotoğraf hakkında ise, "Önemsemiyorum" ifadesini kullandı.

Ekrem İmamoğlu: Murat Kurum'un Ulaştırma Bakanı Uraloğlu ile fotoğrafını önemsemiyorum Ekrem İmamoğlu: Murat Kurum'un Ulaştırma Bakanı Uraloğlu ile fotoğrafını önemsemiyorum

***  

İmamoğlu, Reuters'a konuştu

İBB Başkanı İmamoğlu, 31 Mart seçimlerine ilişkin Reuters'a açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, 31 Mart seçiminin önceki seçimden daha zorlu geçeceğini söyledi. İmamoğlu, "Bu şehrin Türkiye'ye demokrasi, adalet ve hukukun üstünlüğü açısından mesajlarını verebileceği bir süreci görmek ve yaşamak istiyoruz. Bu gerçekleşirse tabii ki hükümete bir takım mesajlar gidecektir. Bunu onlar düşünsün" diye konuştu.

İmamoğlu: Son seçimden daha zor olacak İmamoğlu: Son seçimden daha zor olacak

***

CHP'de kritik Parti Meclisi toplantısı yarın

CHP'de aday belirleme gündemli PM toplantısı yarın yapılacak. Adayları açıklanacak kentler arasında Adana, Mersin, Aydın, Samsun, Kocaeli de bulunuyor. Adana’da Zeydan Karalar, Mersin’de Vahap Seçer, Aydın’da Özlem Çerçioğlu'nun yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılırken Ankara ve İstanbul’da bazı ilçe belediye başkan adaylarının da netleşebileceği ifade ediliyor.

***

Özdağ'dan dikkat çekici paylaşım

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “Zafer Partisi’nin gerçek muhalefeti iktidarın dengelerini bozmuş durumda” ifadelerini kullandı. Özdağ yaptığı paylaşımda, partilerine yönelik son dönemde kimi provokasyonların gerçekleştirildiği iddiasında bulunarak,  biz şimdiye kadar yapılan her provokasyon girişiminin karşısında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Provokasyon peşinde koşanlar ülkemizi kaosa sürüklemek için çalışan emperyalizmin ajanları ile ahlaksız şuursuzlardı” ifadelerini kullandı.

***

MHP, Murat Kurum için çalışmaya başladı

MHP İstanbul Teşkilatı yaptığı basın açıklamasıyla AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum için çalışmalara başladığını duyurdu. Açıklamada polemik ve çatışmadan uzak durulacağı belirtilirken  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanı Selim Sertel, "İstanbul muradına kavuşacak" ifadelerini kullandı. 

***

Can Atalay: Görevimi yapamıyor olmanın çaresizliği içerisindeyim

AYM'nin iki kez hak ihlali kararı vermesine rağmen cezaevinde tutulan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Alıkonulduğum bu ortamda Hatay’da yiten canlar için görevimi yapamıyor olmanın çaresizliği içerisindeyim" dedi.

Can Atalay'ın ailesinden Erdoğan'ın 'terörist' sözüne yanıt: Reddediyoruz, o yurtsever bir hak savunucusu Can Atalay'ın ailesinden Erdoğan'ın 'terörist' sözüne yanıt: Reddediyoruz, o yurtsever bir hak savunucusu

***

TBB'den basın açıklaması

Türkiye Barolar Birliği ve İstanbul Barosu’nun çağrısıyla Çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelen Türkiye'nin bir çok ilinden Baro başkanları ve  avukatlar, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa’yı yok sayan kararına karşı "Hukuk devletine saygı" başlıklı basın açıklaması düzenledi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, yaptığı açıklamada "Geldiğimiz aşama itibariyle haklarında suç duyurusunda bulunduğumuz İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay 3. ceza dairesinden talep edebilecek hukuki bir mesele kalmamıştır. Bugün buradan diğer anayasal organlara, kurumlara ve kişilere anayasal düzene karşı açıkça suç işleyen heyet üyeleri hakkında gereğinin yapılması görevlerini hatırlatmak istiyoruz. Anayasal düzeni tanımayan hakim ve savcılar için disiplin ve ceza soruşturmaları derhal yürütülmelidir."ifadelerini kullandı.

TBB Genel Sekreteri: AYM kararından sonra Can Atalay'ın tahliyesi zorunlu TBB Genel Sekreteri: AYM kararından sonra Can Atalay'ın tahliyesi zorunlu

***

Meclis Can Atalay için toplanmayacak

Muhalefet partilerinin tutuklu Can Atalay kararları nedeniyle Meclis’in olağanüstü toplanmasına dair talebi kabul edilmedi. Meclis Başkanı Kurtulmuş’un CHP’ye verdiği cevapta, Meclis’in şu anda resmi olarak tatilde olmadığı bu nedenle usulen olağanüstü toplantı talebinde bulunmanın ve talebin teknik olarak karşılanmasının mümkün olmadığını söylediği ifade edildi.

Meclis Can Atalay için toplanmayacak: Muhalefetin talebi kabul edilmedi Meclis Can Atalay için toplanmayacak: Muhalefetin talebi kabul edilmedi

***

İmama saldırının yankıları sürüyor

Fatih Camisi İmamı Galip Usta ve cemaatten bir kişiyi bıçakla yaralayan saldırganın suç kaydı ortaya çıktı. Saldırganın camide "Allahuekber putları camiden çıkartın" diye bağırdığı belirlendi.  Öte yandan Fatih Camisinde Ömer S.'nin bıçaklı saldırısı sonucu yaralanan İmam Galip Usta ve Bilal Erdem'in tedavisi sürüyor. İmamın sağlık durumunun iyi olduğu açıklanırken saldırgan Ö.S, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Murat Kurum acı içinde kıvranan İmam Galip Usta'yı Erdoğan ile konuşturdu Murat Kurum acı içinde kıvranan İmam Galip Usta'yı Erdoğan ile konuşturdu

***

Polat'ın kremleri bal ormanına dökülmüş

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin sattığı kremlerin Lüleburgaz’daki bal ormanına döküldüğü iddia edildi. Köylüler, çifte yapılan operasyonun hemen ardından kamyonlarla getirilen krem kıvamındaki kimyasal maddenin, 3 bin arı kovanının olduğu ormana döküldüğünü belirtti. Yurttaşlar CİMER’e ve jandarmaya başvurdu.

"Dilan Polat’ın kremleri 3 bin arı kovanının olduğu bal ormanına dökülmüş" "Dilan Polat’ın kremleri 3 bin arı kovanının olduğu bal ormanına dökülmüş"

***

Hakem Meler'e yumruk davası ertelendi

Hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırı davası 28 Şubat'a ertelendi. AKP kurucusu ve eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca mahkemede, Tehdit kısmı doğru değil kamuoyunun meşgul edilmesi nedeniyle özür diliyorum başka bir şey söylemiyorum” ifadelerini kullandı.

Hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırı davası ertelendi Hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırı davası ertelendi

***

Japonya depreminde kayıplar artıyor

Japonya'nın batısındaki İşikava eyaleti ve bu bölgedeki Noto Yarımadası kıyısında meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 202'ye yükseldi. 102 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi. Açıklamada, 28 binden fazla kişinin tahliye noktasında konakladığı eyalet genelinde, kapanan yollar nedeniyle 3 bin 300 kişinin mahsur kaldığı belirtildi. 

Japonya'nın kuzeybatısında 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi Japonya'nın kuzeybatısında 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

***

İsrail'in saldırılarında ölü sayısı her geçen gün artıyor

Hamas'ın 7 Ekim'de gerçekleştirdiği Aksa Tufanı operasyonun ardından başlayan İsrail'in Gazze'ye yönelik işgal harekatında hayatını kaybedenlerin sayısı 23 bin 210 oldu. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre yaralı sayısı ise 59 bin 167'ye yükseldi. İsrail saldırılarında son 48 saatte toplam 375 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail, Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Tavil'in öldürüldüğü saldırıyı üstlendi İsrail, Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Tavil'in öldürüldüğü saldırıyı üstlendi

***

Hamaney'dne İsrail açıklaması...

İran lideri Ali Hamaney, İsrail'in Gazze savaşında "Hamas'ı yok etme" ve "Gazze halkını başka bir yere nakletme" gibi hedeflerine ulaşamadığını belirtti. Öte yandan Gazze Şeridi'ne saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana 185'i karadan işgal sürecinde olmak üzere, ölen İsrail askerlerinin sayısı 519'a yükseldi.

Hamaney, İsrail'in Gazze savaşında hedeflerine ulaşamadığını söyledi Hamaney, İsrail'in Gazze savaşında hedeflerine ulaşamadığını söyledi