AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye adayı eski Çevre Bakanı Murat Kurum, bıçaklanan İmam Galip Usta'yı yoğun bakımda kalabalık bir ekiple ziyaret etti. Kurum, steril koşullarda kalması gereken ve normal şartlarda ziyaretçi sayısı kısıtlı tutulan yoğun bakımda Usta'yı AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuşturdu. Usta, acı içinde kıvranarak Erdoğan ile konuştu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişi, namazdan sonra bir şüpheli tarafından bıçakla yaralandı.

Fatih Camisi'nde namaz sırasında sorun çıkaran şüpheli Ö.S, özel güvenlik görevlileri tarafından camiden çıkarıldı.

Namazın ardından imam odasına giren ve Usta ile konuşmak istediğini belirten zanlı, imam Galip Usta ile araya girmeye çalışan cami cemaatinden Bilal Erdem'i bıçakla yaraladı.

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar sağlık görevlilerince hastaneye kaldırıldı.

Şüpheli Ö.S. ise gözaltına alındı.

KOCA: GALİP USTA YOĞUN BAKIMDA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Usta'nın sağlık durumu hakkında açıklamada bulundu. Koca şunları dile getirdi:

"İstanbul Fatih Camii imam hatibi Galip Usta hoca ve cami cemaatinden hafız Bilal Erdem dün akşam bıçaklı bir saldırıya uğradı. Kendilerine, cami cemaatine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.
 
Üç yerinden yara alan Galip Usta hoca, Bezmiâlem Üniversitesi Hastanesinde olayın hemen akabinde ameliyata alınmıştır. Halen yoğun bakımdadır, yarın servise çıkarılması planlanmaktadır.
 
Bir yerinden yara alan hafız Bilal Erdem’in tedavisi kaldırıldığı Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi cerrahi yoğun bakım servisinde devam ediyor. Damarlarında zedelenme ve aktif kanaması bulunmuyor.
 
İki hastamızın da durumunda hayati bir tehlike yok. Tedavilerini yakından takip ediyorum.
 
Güven ve teslimiyet mekânı olan bir ibadethanede, bir camimizde yaşanan son derece üzücü olay sebebiyle tüm şiddet olaylarını kınamak, şiddete karşı tavır almak hepimizin boynunun borcudur.
 
Hastalarımıza tekrar acil şifalar diliyorum."

Screenshot 2024 01 09 At 13 10 58 (2) X'te Dr. Fahrettin Koca İstanbul Fatih Camii Imam Hatibi Galip Usta Hoca Ve Cami Cemaatinden Hafız Bilal Erdem Dün Akşam Bıçaklı Bir Saldırıya Uğradı. Kendilerine Cami Cemaatin[...]