Kobani davası 16 Mayıs'a ertelendi

Kobani Davası, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuklu Eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş duruşmaya SEGBİS ile katılırken "Herhangi bir söz talebim yok, tüm arkadaşlarımın özgürlüğünü talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan dava kapsamında tutuklu 18 ismin tutukluluk halinin devamına karar verilirken, karar duruşması 16 Mayıs’a ertelendi.

Kobanê Davası’nda tahliye çıkmadı, duruşma 16 Mayıs'a ertelendi Kobanê Davası’nda tahliye çıkmadı, duruşma 16 Mayıs'a ertelendi

***

YSK ret cevabı verdi, CHP'den tepki geldi

YSK, İYİ Parti'nin Ordu, CHP'nin ise Hatay seçimlerine ilişkin yaptığı "tam kanunsuzluk" itiraz başvurularını reddetti. Kurul ayrıca AKP'nin Ardahan'da seçimin iptali için yaptığı itiraza da ret kararı verdi.

Konuya dair açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin Hatay ve İskenderun için YSK'ye yaptığı olağanüstü başvurunun Erdoğan'ın talimatıyla reddedildiğini öne sürdü, "Seçimlerden gerekli mesajı almadığı anlaşılıyor. Haksızlığa devam mı edeceksin, et bakalım. Şimdi kulağını çekti seçmen, ilk seçimde o kulağını koparır senin" diye konuştu. 

YSK, CHP ve İYİ Parti'nin Hatay ve Ordu başvurularını reddetti YSK, CHP ve İYİ Parti'nin Hatay ve Ordu başvurularını reddetti

***

Özel ile Erdoğan görüşecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yüz yüze görüşeceklerini açıkladı.

Erdoğan'dan Özgür Özel'e yanıt: Kapımız açık Erdoğan'dan Özgür Özel'e yanıt: Kapımız açık

***

Özel'den Avrupa'da "aşırı sağ" açıklaması

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Bahar Oturumu'nda söz alan CHP lideri Özel, Avrupa'da yükselen aşırı sağ tehlikesi, gelir adaletsizliği ve küresel sorunlara yönelik pek çok başlıkta değerlendirmelerde bulundu.

Partilerin birbirini besleyen küresel sorunlar karşısında dayanışma göstermesi gerektiğini kaydeden Özel, "Demokratik siyaset güçlendirmeli, partiler arasındaki dayanışmayı artırmalıyız. Daha fazla güç birliği yapmalıyız" dedi.

Özgür Özel'den "aşırı sağ" uyarısı Özgür Özel'den "aşırı sağ" uyarısı

***

Erdoğan'dan gündeme dair açıklamalar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Hatay seçim sonuçları hakkında, "CHP’nin milli irade hazımsızlığı ayyuka çıksa da YSK son noktayı koymuştur. Önümüzdeki dönemde Hataylı kardeşlerimize teşekkürümüzü bizzat ifade edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erdoğan seçim yenilgisi hakkındaysa “Biz seçmenin mesajını doğru okuruz, arızaları düzeltir tekrar yola koyuluruz” diye konuştu.

Erdoğan: Kendi bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştireceğiz Erdoğan: Kendi bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştireceğiz

***

İYİ Parti'de bir istifa daha...

Kurultaya hazırlanan İYİ Parti'de bir yeni istifa haberi daha geldi. Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer, İYİ Parti üyeliğini sonlandırdığını ve partideki tüm görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

İYİ Parti Sağlık Politikaları Başkanı Taner Demirer, partisinden istifa etti İYİ Parti Sağlık Politikaları Başkanı Taner Demirer, partisinden istifa etti

***

AKP'nin Meclis gündeminde neler var?

AKP'nin üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü sağlık, ticaret, milli savunma, ulaştırma ve kripto varlıklarla ilgili kanun tekliflerinin bu yasama döneminde TBMM gündemine gelmesi bekleniyor. 

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi: Erdoğan, muhalefeti hedef aldı Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi: Erdoğan, muhalefeti hedef aldı

***

Işıkhan'dan "ara zam" açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete temmuz ayında ara zammın gündemde olmadığını açıkladı.

"Kredi kartının asgari ödemesinin yüzde 50’ye çıkması gündemde" "Kredi kartının asgari ödemesinin yüzde 50’ye çıkması gündemde"

***

Bakan Tekin de "atama" açıklaması yaptı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atamasında takvimin ve sayının belli olmadığını açıkladı. Bakan Tekin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile değerlendireceğini söyledi. 

***

Koca'dan randevu açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu sorunuyla ilgili yaptığı açıklamada alınacak yeni tedbiri açıkladı. Koca, "Yakında devreye girecek yöntemle iki randevusunu aldığı halde ikinci kez randevusuna gelmeyenlerin randevu almasını 15 günlük zaman dilimi için bütün branşlara randevuya kapalı hale getireceğiz" dedi.

CHP'li Pala: Sağlıkta dönüşüm programı iflas etmiştir CHP'li Pala: Sağlıkta dönüşüm programı iflas etmiştir

***

Şimşek'ten cari açık değerlendirmesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ödemeler dengesi verilerini değerlendirdi. Cari açığın şubatta beklentilerin altında gerçekleştiğini söyleyen Şimşek, "Bu eğilim, yıl sonunda cari açığın milli gelire oranının yüzde 2,5'in altında gerçekleşebileceğine işaret ediyor" dedi.

Bakan Şimşek, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları için ABD'ye gitti Bakan Şimşek, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları için ABD'ye gitti

***

Netanyahu'dan "İran" açıklaması

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'a karşı saldırı için dost ülkelerin öneri ve tavsiyeleri olduğunu, bunu takdir ettiklerini ancak "kendi kararlarını alacaklarını" dile getirdi.

Biden, Netanyahu'yu İran'a karşılık verirken "dikkatli düşünülmesi" konusunda uyardı Biden, Netanyahu'yu İran'a karşılık verirken "dikkatli düşünülmesi" konusunda uyardı

***  

Yardımcı'dan TFF adaylığı açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonunun eski başkanlarından UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, TFF Başkanlığı için aday olduğunu duyurdu. Yardımcı,  "Türk futbolunun içinde bulunduğu türbülanstan çıkması için TFF Başkanlığı'na adayım" dedi.