CHP İzmir adayı için bekleyiş sürüyor

CHP Lideri Özgür Özel’in, Genel Merkez’de Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile bir araya geldiği öne sürüldü. Kulis bilgilerine göre; İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tugay olacak.

Gazeteci Sancar: CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay olacak Gazeteci Sancar: CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay olacak

***

Başarır'dan Erdem'e yanıt gecikmedi

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Eren Erdem'in İzmir Büyükşehir Belediye başkanı adaylığı için ismi geçen Cemil Tugay hakkındaki açıklamalarına yanıt verdi. Başarır, "Ben Cemil Bey'i tanırım. Dünyanın en namuslu insanlarından biridir. Mal varlığında bir artış varsa karşımıza gelsinler" dedi.

CHP Parti Meclisi İzmir gündemiyle toplanıyor CHP Parti Meclisi İzmir gündemiyle toplanıyor

***

Battal İlgezdi'den İmamoğlu'na suçlama

CHP’den istifa eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu suçladı. İlgezdi, "Ekrem İmamoğlu Ataşehir’de belediye başkan adayı olarak benimle yol yürümeyeceği kararını şahsıma ifade etti. Bu kararı bana ilettiğinde partimizin en üst kurulları olan ve aday belirlemede tek yetkili merci olan MYK ve PM henüz toplanmamıştı" dedi.

İlgezdi'den İmamoğlu'na suçlama: "İBB Başkanı'nın böyle bir görev ve yetkisi yok" İlgezdi'den İmamoğlu'na suçlama: "İBB Başkanı'nın böyle bir görev ve yetkisi yok"

CHP'den istifa eden Battal İlgezdi: Kılıçdaroğlu'na destek verenler, Kürtler ve Aleviler partiden tasfiye ediliyor CHP'den istifa eden Battal İlgezdi: Kılıçdaroğlu'na destek verenler, Kürtler ve Aleviler partiden tasfiye ediliyor

***

Dikkat çekici seçim anketi: İmamoğlu önde...

MetroPoll araştırma şirketi İstanbullulara “Önümüzdeki yerel seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangisine oy verirsiniz?” diye sordu. Çıkan sonuca göre, İmamoğlu yüzde 41.6, Murat Kurum yüzde 38, DEM Parti adayı yüzde 5.6 ve İyi Parti adayı yüzde 2.9 aldı. Yüzde 11.9’u  ise “Fikrim yok” dedi.

Metropoll: DEM Parti aday çıkarsa da İmamoğlu 3.6 puan önde Metropoll: DEM Parti aday çıkarsa da İmamoğlu 3.6 puan önde

***

Erdoğan açılışta konuştu

İstanbul Havalimanı metrosu Kağıthane-Gayrettepe etabı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, adayları Murat Kurum için "Murat'a sahip çıkın" derken CHP lideri Özel'in açıklamaları için de "Siyasi basiretsizlik" yorumu yaptı.  

Erdoğan Kağıthane-Gayrettepe Metrosu açılında konuştu: "Millete tepeden bakanlar..." Erdoğan Kağıthane-Gayrettepe Metrosu açılında konuştu: "Millete tepeden bakanlar..."

***

DEM Parti adaylarını belirledi

DEM Parti, bugün Diyarbakır'da gerçekleştirdiği etkinlikle belediye eşbaşkan adaylarını açıkladı. Bazı eşbaşkan adaylarının daha sonra netleşeceği öğrenildi. 

DEM Parti kadın adaylarını tanıttı: Eşbaşkanlık mor çizgimizdir DEM Parti kadın adaylarını tanıttı: Eşbaşkanlık mor çizgimizdir

***

İYİ Parti'de bir istifa daha...

Eski İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun il başkanlığı görevini yürüttüğü dönemde İl Başkan Yardımcısı görevini yürüten Hakan Alkan, partiden istifa etti.

Akşener: 1980 öncesi solcular, ülkücüler olarak birbirimize bazı eylemler yaptık ama mertçeydi Akşener: 1980 öncesi solcular, ülkücüler olarak birbirimize bazı eylemler yaptık ama mertçeydi

***  

Ece Güner'den eski patisine tepki

İstifa eden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada, İYİ Parti’nin seçimlere ayrı girme tutumuna göndermede bulundu; “İmamoğlu’na verilmeyen her oy; Kurum’u seçtirmeye yarayacaktır” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner istifa etti İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner istifa etti

***

DEVA Partisi seçim hazırlıklarını sürdürüyor

Seçimlere tek başına girme kararı alan DEVA Partisi'nin seçim çalışmaları sürüyor. Şimdiye kadar 125 adayını açıklayan DEVA Partisi'nin çarşamba günü 110 adayını daha açıklaması bekleniyor.

DEVA Partisi 51 belediye başkan adayını açıkladı DEVA Partisi 51 belediye başkan adayını açıkladı

***

Kilise saldırısını IŞİD üstlendi

İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne yapılan ve bir kişinin öldürüldüğü silahlı saldırıyı IŞİD'in üstlendiği iddia edildi. Reuters'ın aktardığına göre örgütün Telegram kanalından yapılan paylaşımda saldırıyı iki IŞİD üyesinin gerçekleştirdiği bildirildi.

Santa Maria Kilisesi'ndeki silahlı saldırı güvenlik kamerasınca kaydedildi Santa Maria Kilisesi'ndeki silahlı saldırı güvenlik kamerasınca kaydedildi

***

Saldırı sonrası kiliseden ilk açıklama

İstanbul Latin Katolik Kilisesi Havarisel Reisi Massimiliano Palinuro, Sarıyer'deki saldırıya ilişkin, "Terör eylemi aracılığıyla dehşet dalgası yaydığını sanarak kiliselere kendimizi kapatıp kapılarımızı içeriden kilitleyeceğimizi düşünen kişi ve grupların bunu başaramayacaklarını belirtmek isteriz" dedi.

Santa Maria Kilisesi'ne saldırı soruşturması: Gözaltı sayısı 51'e yükseldi Santa Maria Kilisesi'ne saldırı soruşturması: Gözaltı sayısı 51'e yükseldi

Kiliseye silahlı saldırıda ölen Cihan'ın ablası: Yüzde 80 engelliydi, melek gibiydi Kiliseye silahlı saldırıda ölen Cihan'ın ablası: Yüzde 80 engelliydi, melek gibiydi

***

İmamoğlu'ndan "saldırı" açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kilise saldırısı hakkında konuştu. İmamoğlu, "İstanbul terörle anılacak bir şehir değildir. Bu saldırı hepimize yapılmış bir saldırıdır. Başımız sağ olsun tekrar geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

***

Bakan Işıkhan'dan "2 TL" açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 17 bin 2 TL’lik asgari ücretin 2 liralık kısmının ne anlama geldiğine ilişkin konuştu. Işıkhan, "Asgari ücret belirlenirken, günlük ve brüt olarak belirlenmekte. Biz net olarak ifade ediyoruz ama brüt olarak belirleniyor. Tamamen teknik bir şey" dedi.

***  

DİSK'ten 'vergide adalet' eylemi

DİSK vergide adalet talebiyle İstanbul’da eylem yaptı. Konfederasyon Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, açıklamasında "Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınan adil bir vergi sistemi için, çok değil, 5 maddelik kanun teklifimizin Meclis’ten oy birliğiyle geçmesi için çağrı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

***

Belözoğlu'ndan "Seçil Erzan" çıkışı

‘Fatih Terim Fonu’ olarak bilinen sisteme dahil edilmesi hakkında konuşan Emre Belözoğlu, “Burada bir süpermarket çalışanı değil, bir banka müdürünün, bankacılık işlemi yaptığını söyleyerek, elimize bankanın kendi ürettiği kağıtlarla vermiş olduğu şeylere inandık” dedi.

Emre Belözoğlu: Bir süpermarket çalışanına değil, banka müdürüne güvendik Emre Belözoğlu: Bir süpermarket çalışanına değil, banka müdürüne güvendik