İmamoğlu’dan AKP ve Süleyman Soylu açıklaması

Ekrem İmamoğlu, bugün yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanı ve AK Parti zor durumdadır. Bakın bir başka Büyükşehir’e ‘20 yıldır AK Parti’ye oy vermedim’ diyen kişiyi aday yapmıştır. Bu, AK Parti’nin kendi içinde yaşadığı sıkıntıları göstermektedir.” dedi.

Öte yandan İmamoğlu, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İBB’ye dönük terör ithamını “siyaset özgürlüğü” olarak değerlendirdiği konuşmasına da cevap verdi. İmamoğlu, "Hatırlıyorsunuz değil mi? Kürsüleri devirecekti, mikrofonlar sallanıyordu bize anlatırken, sayı veriyordu... Kul hakkı yediniz kardeşim kul hakkı... Kul hakkı yediniz şimdi köşenizden pısırık pısırık cevaplar gönderiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'ndan Soylu'ya: Köşesinden pısırık pısırık cevaplar gönderiyor İmamoğlu'ndan Soylu'ya: Köşesinden pısırık pısırık cevaplar gönderiyor

***  

Murat Kurum, TOKİ mağdurlarının sorularını yanıtlayamadı, video çekimine müdahale etti

TOKİ mağdurları, İstanbul’da AKP’nin İstanbul Büyükşehir adayo Murat Kurum’u protesto etti. Bir kadının, "Babam kanserden öldü üzüntüsünden, annemi ev sahibi çıkardı, 6 senedir mağduruz" sözleri sonrası Kurum, "Bir dakika öyle bir şey yok" diyerek kameraya eliyle müdahale etti.

"Erdoğan, diğer adaylar kabul etmediği için Murat Kurum'u aday gösterdi" "Erdoğan, diğer adaylar kabul etmediği için Murat Kurum'u aday gösterdi"

***

Özgür Özel’den Turan’ın ‘Büyükerşen’ iddiasına yanıt

CHP  Genel Başkanı  Özgür Özel, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in kurultay sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediği için aday gösterilmediğini iddia eden Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan'a verdiği yanıtta, Hangi Büyükşehir adayımız değişimci? Her türlü eleştiri olur ama bu olmaz. Bu büyük haksızlık.” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'den Yılmaz Büyükerşen'e teşekkür Özgür Özel'den Yılmaz Büyükerşen'e teşekkür

***

Osman Kavala’dan “yargı” açıklaması

Tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala bir açıklama yaptı. Kavala, açıklamasında "Ülkemizde bazı siyasi davalarda yaşananların, Nazi yargı sisteminin alameti farikası olan, suç sayılan eylem olmasa da cezalandırmayı meşru gören düşman hukuku anlayışını yansıttığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Osman Kavala: Bu kadar gözü kara şekilde hukuktan kopma beklemiyordum Osman Kavala: Bu kadar gözü kara şekilde hukuktan kopma beklemiyordum

***  

MHP 55 adayını daha açıkladı

MHP 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde adaylıkları kesinleşen aralarında 3 il, 10 büyükşehir ilçe, 42 ilçe belediye başkan adayı olmak üzere 55 seçim bölgesindeki adaylarını açıkladı.

Buna göre Elazığ'da Murat Aygen, Isparta'da Yusuf Ziya Günaydın, Kars'ta Ötügen Senger belediye başkanlığı için yarışacak. 

MHP Demre ilçe yönetimi topluca istifa etti MHP Demre ilçe yönetimi topluca istifa etti

***  

İYİ Parti’de bir istifa daha

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun istifa etti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tosun, “Gördüğümüz lüzum üzerine İYİ Parti'deki tüm görevlerimden ve parti üyeliğimden istifa ettiğimi belirterek, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'de bir üst düzey istifa daha İYİ Parti'de bir üst düzey istifa daha

***

DEM Parti’de seçim oylaması devam ediyor

DEM Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye eşbaşkanlığı için göstereceği adaylar için halk oylaması gerçekleştiriyor. Halk oylamalarının startı, 13 Ocak'ta verildi. Bugün de Diyarbakır'a bağlı 3 ilçe ile Şırnak'ın Cizre ilçesinde halk oylaması gerçekleştirildi.

DEM Parti'de 48 merkezde gösterilecek adaylar belli oldu DEM Parti'de 48 merkezde gösterilecek adaylar belli oldu

***

AKP'den "emeklilere ek zam" açıklaması

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilere yapılması beklenen ek zam ile ilgili, açıklama yaptı. Güler yaptığı açıklamada, "Etki analizleri, bütçe imkanları değerlendiriliyor. Şu an oran verme imkanım yok. Bu değerlendirmelerin hepsini bakanlıklarımız yapıyorlar. Oran analizlerini bir bütün olarak değerlendirmemiz lazım. Ama ortaya çıkan net bir şey olmadığı için bir şey söyleme imkanım yok” ifadelerini kullandı.

AKP'den emekli zammı açıklaması! Tarih verildi AKP'den emekli zammı açıklaması! Tarih verildi

***

Seçil Erzan 3’üncü kez hakim karşısına çıktı

Kamuoyunda Fatih Terim Fonu olarak bilinen dolandırıcılık davasında hakim karşısına çıkan Seçil Erzan, "Trabzonlu olsaydım bunları yaşamazdım, arkamda korumalarla gezerdim. Tek başımayım, darp edildim. Gerçek mağdurlar var. Emre Belözoğlu'nun parası 10 kişiye dağıtıldı. Ben yanlış bir şey yaptım diye anlatmaya başladığımda kimse dinlemedi” ifadelerini kullandı.

Seçil Erzan: Trabzonlu olsaydım bunları yaşamazdım, arkamda korumalarla gezerdim Seçil Erzan: Trabzonlu olsaydım bunları yaşamazdım, arkamda korumalarla gezerdim

***

Antalyaspor’un İsrailli futbolcusu Jehezkel hakkında sınır dışı kararı

Dün oynanan maçta, gol sevinci sırasında Gazze'de katliamın başladığı tarihe atıfla bileğindeki yazıyı gösteren İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'in sınır dışı edilmesine karar verildi.

İsrailli futbolcu Jehezkel özel uçakla ülkesine dönecek İsrailli futbolcu Jehezkel özel uçakla ülkesine dönecek

***

Kobani davasında Gültan Kışanak'ın reddi hakim talebi reddedildi

Yargılandığı Kobani Davası’nda yasal tutukluluk süresi dolmasına rağmen tahliye edilmeyen Gültan Kışanak, hakim karşısına çıktı. Kışanak'ın avukatının tahliye talebini reddeden savcı, "Tutuklu kalmasında kamu yararı var" dedi.

Öte yandan Kobani Davası’nda savunma yapan Gültan Kışanak, mahkeme heyetine karşı "AKP-MHP otoriter rejiminin kara propagandasına bir hukuk kılıfı giydirmek için uğraşıyorsunuz. Siz kimsiniz beni yargılıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Gültan Kışanak'tan mahkemeye: Siz kimsiniz beni yargılıyorsunuz? Gültan Kışanak'tan mahkemeye: Siz kimsiniz beni yargılıyorsunuz?

***  

"AKP'li belediyeler İlim Yayma Cemiyeti'ne çalışmış"

AKP’li belediyelerin, İlim Yayma Cemiyeti’nin yurtlarının tadilat ve onarım işlerine toplam 33 milyon lira harcadığı ortaya çıktı. 2012'den bu yana cemiyet ve vakıf için harcanan kamu kaynağı toplamı 33 milyon 625 bin 570 lira olurken, cemiyetin binalarının onarımı, yurtlarının inşaatı ve spor salonlarının düzenlenmesi için gereken para kamu kaynakları ile karşılandı. 

"AKP'li belediyeler İlim Yayma Cemiyeti'ne çalışmış" "AKP'li belediyeler İlim Yayma Cemiyeti'ne çalışmış"

***  

Erzurum'a tayin edilen Dilan Polat davasının savcısı emekli oldu

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) Dilan Polat davasının savcısı G.K'nin emeklilik talebini kabul ettiği ortaya çıktı. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan gazeteci Barış Terkoğlu, "Dilan Polat dosyasıyla son dönemde sıkça gündeme gelen, İstanbul Adliyesi’nde kendisinden kapatılması istenen dosyaları HSK’ya şikayet eden savcı G.K.; eşinin Oktar Grubu ile geçmişteki bağlantısını gösteren haberlerin ardından emeklilik dilekçesi vermişti. HSK, bugün talebi kabul ederek Savcı G.K. hakkında emeklilik kararı verdi” ifadelerini kullandı.

Erzurum'a tayin edilen Dilan Polat davasının savcısı emekli oldu! Erzurum'a tayin edilen Dilan Polat davasının savcısı emekli oldu!

***

Birleşik Metal-İş 19 Ocak'ta greve çıkıyor

2023-2025 Dönemi MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Birleşik Metal İş Sendikası 19 Ocak’ta grev kararı aldı. Bu karar hakkında açıklama yapan Birleşik Metal-İş Sendikası'nın Genel Başkanı Özkan Atar, “Haklarımıza, taleplerimize ve geleceğimize sahip çıkmak için 163 bin metal işçisinin dayanışma, güç ve eylem birliğinin önemli olduğuna inanıyoruz. Şunu da özellikle vurgulamak istiyorum: İşçinin onay vermediği bir sözleşmeye asla imza atmayız” diye konuştu.

***  

Gazze'de, İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı artmaya devam ediyor

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı son 24 saatte 132 artarak 24 bin 100'e çıktı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, son 24 saatte 132 Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve 252 kişinin ise yaralandığı bildirildi.