dokuz8TV'de Gökhan Biçici, DEM Parti-CHP görüşmesinden kulis bilgileri aktardı. CHP Lideri Özgür Özel ve DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ile Tülay Hatimoğulları'nın görüşmesi hakkında Biçici, şunları dile getirdi:

"İttifaklar meselesi var. Bilgiler kısmen yansıyor fakat İstanbul odaklı bir görüşme. CHP'nin talebi İstanbul'da destek. DEM Parti'de Kürt karşıtlığı ile tutum alan, negatif tutum alan kimseyi desteklemeyeceğini söyledi. Bu konuda dört isim bahseti. Bunlar, 'Mansur Yavaş, Tanju Özcan, Özlem Çerçioğlu, Muhittin Böcek' nitekim DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Antalya'da aday çıkartacaklarını söyledi. DEM Parti ve CHP arasına İstanbul odaklı ittifakın olması kesin gözüküyor. CHP İstanbul'un kader tayin edeceğinin farkında"

"MUHALEFET NEFRET ETTİĞİ ANAYASA'YI SAVUNMAK ZORUNDA KALIYOR"

Selim Akmen, CHP'nin 14 Ocak'ta düzenleyeceği Anayasa mitingi hakkında görüşlerini dile getirdi. Akmen, CHP'nin mitingde başarılı bir baskı oluşturursa MHP Lideri Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi (AYM) konusunda görüşlerinden geri adım atacağını söyledi. Akmen, "CHP'nin Anayasa mitinginin çıkaracağı ses Bahçeli'yi zorlayacaktır" dedi.

"Muhalefet, nefret ettiği bir Anayasa'yı savunmak zorunda kalıyor" diyen Akmen, "Erdoğan, muhalefete 'Ya bu iş böyle gidecek ya da Anayasa değişecek" diyor" ifadelerini de kullandı.

"SELÇUK BAYRAKTAR ADAY OLSAYDI..."

Akmen, AKP'li Murat Kurum'un İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) adaylığını değerlendirdi. Murat Kurum'un bile adaylığından habersiz olduğunu savunan Akmen, "Bakıyorsunuz hazırlıklı değil. İstanbul'dan bihaber. Biz bir ilçe belediye başkanlığı için adımız geçse, çalışmaları geçerdik. Kurum, Erdoğan'ın listesinin sonundaydı. Diğer adaylar kabul etmediği için Kurum seçildi. Elinden tehlikeye atabileceği en saf adamı koydu. Selçuk Bayraktar aday olup kaybetseydi aile kaybetmiş olacaktı" görüşünü dile getirdi.