Erzincan'da bekleyiş sürüyor, umutlar azalıyor

Erzincan'ın İliç’teki siyanürlü maden faciasının 3'üncü gününde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 9 kişinin göçük altında kaldığı maden sahasında kayıp yakınlarının bekleyişi sürerken olaya ilişkin 1 şüpheli daha yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli sayısı 8'e yükseldi.

TBMM Erzincan'daki faciayı araştıracak TBMM Erzincan'daki faciayı araştıracak

***

CHP lideri Özel'den Çalık Holding'e cevap, adaylar hakkında açıklama...

CHP lideri Özgür Özel de , siyanürlü madenin yerli ortağı Çalık Holding'in sahibi Ahmet Çalık'ın yapmış olduğu açıklamaya, "Edilen kardan pay alıyorsanız, orada yapılan her şeyden sorumlusunuz. Milletin canı pahasına orayı sömürenler sorumluluktan kaçamaz. O maden derhal kapatılmalıdır" sözleriyle yanıt verdi.

Özel ayrıca Hatay’da Lütfü Savaş için anket yaptırmaya devam ettiklerini ve “Daha iyi bir alternatif” sunulması halinde adayın değişebileceğini söyledi. Özel, en rahat olduğu iki şehrin Ankara ve İstanbul olduğunu aktardı.

CHP Lideri Özgür Özel'den kritik açıklamalar: "Lütfü Savaş değişebilir mi?" CHP Lideri Özgür Özel'den kritik açıklamalar: "Lütfü Savaş değişebilir mi?"

İliç'te toprağın altında kalan işçiler çubuk ve kürekle aranıyor İliç'te toprağın altında kalan işçiler çubuk ve kürekle aranıyor

***  

CHP'li Torun uyardı: Yeni facialar yaşanabilir

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde  meydana gelen facianın benzerinin Fatsa'daki altın madeninde de yaşanabileceğini belirtti. Torun, "Burası için de yarın aynı tehdit söz konusu olabilir çünkü burada da siyanürlü havuz var, burada da siyanürle altın madeni işletiliyor” dedi.

Çevre örgütleri ve STK’lardan İliç açıklaması: Vahşi madencilik can almaya devam ediyor! Çevre örgütleri ve STK’lardan İliç açıklaması: Vahşi madencilik can almaya devam ediyor!

***

Erdoğan Mısır'dan döndü, "muhalefet" mesaisine devam etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır dönüşünde uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, İliç'te yaşanan faciadan bir "doğal afet" gibi bahsetti, "Burada da maalesef böylesine büyük boyutta bir heyelan yaşandı" ifadelerini kullandı.

Öte yandan partisinin Samsun  mitinginde de konuşan Erdoğan, CHP’yi "Milletin geleceği için ne hayalleri, ne programları ne de projeleri var" sözleri ile hedef aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi’den ortak açıklama: Yeni bir sayfa açıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi’den ortak açıklama: Yeni bir sayfa açıyoruz

***  

İmamoğlu'ndan "anket" açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Sizin yaptırdığınız anketlerde sonuç ne?" sorusuna, "Anketlerde elbette bizi memnun edici sonuçları alıyoruz. Gerçek anketler önümüzdeki haftadan sonra daha somut verilerle önümüze gelir" yanıtını verdi.

İmamoğlu: "Bizi memnun edici sonuçları alıyoruz" İmamoğlu: "Bizi memnun edici sonuçları alıyoruz"

***

Gürsel Tekin'den CHP'ye sert eleştiri

CHP'den istifa eden Gürsel Tekin, CHP yönetimine sert tepki gösterdi. İstifa dilekçesini 15 gün önce yazdığını belirten Tekin, "40 yıldır CHP'deyim, böyle bir dönem görmedim" dedi.

Gürsel Tekin CHP'den istifa etti Gürsel Tekin CHP'den istifa etti

***  

AYM'den kritik Madımak kararı

AYM, Madımak Oteli'nde yakınlarını yitirenlerin zaman aşımına karşı yaptığı başvurunun ek rapor hazırlandıktan sonra görüşülmesine karar verdi.

Madımak Katliamı davası zaman aşımından düştü Madımak Katliamı davası zaman aşımından düştü

***  

Demokrat Parti'den CHP adaylarına destek

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İstanbul ve Ankara için yerel seçim kararını duyurdu. Uysal, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceklerini söyledi.

***  

İYİ Parti'de istifalar kaldığı yerden...

Aralarında parti yöneticilerinin de bulunduğu 16 İYİ Partili istifasını açıkladı. Partililer "Timsah gözyaşları döken Akşener'in, teşkilatın yüreğinin kan ağladığını görmediği aşikâr" ifadelerini kullandı. Öte yandan Ordu’da da 117 kişinin daha istifa ettiği öğrenildi.

İYİ Parti'nin İstanbul'un 6 ilçesindeki belediye başkan adayları belli oldu İYİ Parti'nin İstanbul'un 6 ilçesindeki belediye başkan adayları belli oldu

***

Mecliste fezleke gündemi

CHP, DEVA ve Saadet Partisi'nden milletvekilleri hakkında fezleke hazırlandı. Hazırlanan fezlekeler  Meclis Başkanlığı'na sunulurken, Milletvekillerine ait Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkereleri,  Karma Komisyona havale edildi.

***

BİSAM'dan "açlık sınırı" açıklaması

Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırma Merkezi’nin (BİSAM), ‘Açlık ve Yoksulluk Sınırı Ocak 2024 Dönem Raporu’na göre dört kişilik bir aile için açlık sınırı 15 bin TL’yi geçti. Yoksulluk sınırı 51 bin 998 liraya ulaşırken tek başına yaşayan bir kişi için gereken para ise 23 bin 914 lira oldu.

5 milyon kişi acil durum seviyesinde açlık yaşıyor 5 milyon kişi acil durum seviyesinde açlık yaşıyor