İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları sürüyor.  İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin farklı noktalarına düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda Filistinli yaşamını yitirdi ve yaralandı. Refah kentine düzenlenen saldırılar sonucu yaralanan Filistinliler, ambulanslarla hastanelere taşındı.

İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde düzenlediği hava saldırısında, 6'sı çocuk, 12 kişi hayatını kaybetti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde öldürülenlerin sayısı son 24 saatte 208 artarak 18 bin 205'e yükseldi.

CHP'de kesinleşen adaylar yarın  açıklanacak

Yarın yerel seçim gündemiyle saat 15.00’te toplanacak CHP Parti Meclisi’nde, yerel seçim stratejisi ele alınacak. Aday belirleme çalışmaları için 7 Aralık’ta kentlere dağılan milletvekillerinin hazırladığı raporların ele alınacağı PM’nin ardından, adaylığı kesinleşen isimler kamuoyuna açıklanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Muharrem İnce ile yaptığı görüşmeyi anlattı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli'de katıldığı bir toplantının ardından yaptığı açıklamada, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile yerel seçime ilişkin görüşmesinden söz ederek "Çok net İstanbul'u konuştuk. Kendisinin en güçlü seviyede İstanbul'a destek olacağını tarafıma iletti" dedi.

Özgür Özel DEM Parti'yi ziyaret edecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları Tuncer Bakırhan ile görüşecek. Görüşme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'nde gerçekleşecek.  Ziyarette 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerin de gündeme gelmesi bekleniyor. Hatırlanacağı üzere, DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, parti MYK'sinde her ilde aday çıkarma görüşünün olduğunu fakat kararın PM'ye sunulup kesinleşeceğini söylemişti.

İYİ Parti’den “Ankara ve İstanbul’da işbirliği yapılacağı” iddiasına yanıt

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, genel kurul toplantısından CHP’nin işbirliği teklifinin geri çevrilmesinin ardından kulislerde konuşulmaya başlanan “Seçimi kaybettiren taraf olmamak için Ankara ve İstanbul’da işbirliği yapılabileceği” iddiasına yanıt verdi.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Kavuncu, “Bizim için böyle bir konu gündemde yok. Yerel seçime odaklandık. Her ilde aday çıkaracağız. Adaylarımızın propagandada hangi konulara eğileceğini konuşuyoruz. Belki de seçimlerin kazandıranı oluruz. Cumhur İttifakı’ndan bizim adayımıza çok oy gelirse CHP adayı da kazanabilir. CHP’den bize oy gelirse öteki taraf da kazanabilir. Yani nereden baktığınıza bağlı” ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Başkanı Erbakan iktidarı eleştirdi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, asgari ücretin 23 bin lira seviyesine getirilmesi gerektiğini söyledi. Erbakan ayrıca asgari ücrete enflasyonist bir dönemde yılda bir kez zam yapılmasının doğru olmadığını kaydetti.

Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez Meclis kürsüsünde bayıldı, AKP sıralarından "Allah'ın gazabı böyle olur" sözleri duyuldu

Bütçe görüşmelerinde söz alan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in konuşmasını yaptıktan sonra bayılmasının ardından AKP sıralarından “Allah’ın gazabı böyle olur işte, Allah’ın gazabı” diye bağırıldığı tespit edildi. Söz konusu ifadeler tutanakta yer aldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladığını söyledi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralarla ilgili açıklama yaptı. Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede "Kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerimiz konut arzını artırdı, özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı." dedi.

Şimşek, deprem konutlarının tamamlanması, kentsel dönüşüm ve afet riskini azaltmaya yönelik çalışmaların hız kazanmasıyla 2024’te konut arzının daha da artacağını belirtti.

İYİ Partili İbrahim Özkan istifa etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

İbrahim Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, istifa talebinin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından geldiğini söyledi. Özkan, "Genel Başkan Meral Akşenerin talebi doğrultusunda artık 'Hür ve Müstakilim.' İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun ölümüne neden olduğu motokuryenin eşi, Müge Anlı'nın programına kabul edilmedi

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmut’un oğlu Hassan Şeyh Mahmut’un çarparak ölümüne neden olduğu motokurye Yunus Emre Göçer’in eşi Öznur Göçer’in, ATV’de yayınlanan “Müge Anlı ile Tatlı Sert” adlı programa cinayetle ilgili başvurduğu ancak reddedildiği ortaya çıktı.

Cinayetin ardından Göçer’in ailesi olayı aydınlatabilmek için iktidara yakın yayın organı ATV’deki “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programına başvuru yaptı. Ancak söz konusu talepleri kabul edilmedi

Somali Cumhurbaşkanı’nın sebep olduğu motokurye ölümü hakkında yeni detaylar ortaya çıkıyor

Savcı görüntülere rağmen Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında kararını değiştirmemiş.

İstanbul’da 30 Kasım’da Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, motokurye Yunus Emre Göçer’e aracıyla çarparak ölümüne neden olmuştu. Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un Dubai’ye kaçtığı iddia edilmişti.

Olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıkarken Sözcü yazarı İsmail Saymaz, görüntülere ve ikinci tutanağın yazılmış olmasına rağmen nöbetçi savcının Mohamud hakkındaki kararının değişmediğini belirtti.

Gazeteci Saymaz, bugünkü yazısında, kazanın tutanakta, “Önde seyir halinde bulunan Göçer direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırıma çarpar, kaldırımdan sekerek Mohamud’un kullanmış olduğu aracın önüne düşer. Araç duramayarak, sol ön kısımlarıyla çarpması sonucu maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazası meydana gelmiş olup kazanın oluşumunda Göçer’in 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 56/1A (Sürücünün geçme dönme dışında şerit değiştirmesi) maddesini ihlal ettiği, Mohamud’un beyanından ve kaza yeri inceleme sonucu görüş ve kanaatine varılmıştır” şeeklinde aktarıldığını yazdı.

Özel ve İmamoğlu öldürülen motokuryenin ailesini ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud'un çarparak ölümüne sebep olduğu motokurye Yunus Emre Göçer'in ailesini ziyaret etti. Özgür Özel, ziyaret sonrasında gazetecilerin Muharrem İnce ile görüşme olasılığını sormasına ilişkin "Randevu isteyenin geri çevrilmesi düşünülemez" dedi.

Türkiye Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e saldırısını konuşuyor

Dün oynanan Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının bitiş düdüğünün ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın yumruklu saldırısına uğrayan ve Koca’nın yanındakiler tarafından yerde darp edilen hakem Umut Meler geceyi hastanede geçirdi.

Meler’in sağlık durumunun iyi olduğu ve hakemin müşahede altında tutulduğu aktarılırken, hakem Meler Ankaragücü Başkanı ve diğer saldırganlardan şikayetçi oldu.

Olaya birçok kurum ve kişiden tepki yağarken, Ankaragücü Başkanı tutuklandı. Yumruk atan Başkanın hakem Halil Umut Meler’i öldürmekle tehdit ettiği ve  "Kesinlikle suçlamaları kabul etmiyorum. Amacım hakeme sözlü tepki gösterip yüzüne tükürmekti. Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlardan dolayı bu olay gelişmiştir. Bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez. Benim attığım tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu. Daha sonra kendisini yere attı. Kalp rahatsızlığım bulunması sebebiyle beni olay yerinden hemen uzaklaştılar. Bunun dışında gerçekleşen hiçbir olaydan haberdar değilim. Söyleyeceklerim bu kadardır" 

Hakemler bir araya geldi, basın açıklaması düzenledi

Süper Lig ve 1. Lig hakemleri olmak üzere birçok Hakem Halil Umut Meler'i Acıbadem Ankara Hastanesi'nde ziyaret etti. Ziyaretten sonra hakem Arda Kardeşler ve Mete Kalkavan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Hakemlerden Arda Kardeşler açıklamasında, "Yaşananları herkes gördü. Söyleyecek hiçbir şeyimiz yok. Federasyon ve MHK alacağımız her kararda bizleri destekleyeceklerini belirterek ligleri erteledier. Şu anda futbolu düşünecek durumumuz yok. Halil Umut Meler'in yanındayız. Sağlığına kavuştuğunda tüm hakemler bir araya gelerek geleceğimizle ilgili kararımızı açıklayacağız." ifadelerini kullandı.

MHP lideri Devlet Bahçeli hakemlerin maça çıkmama kararını yorumladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Halil Umut Meler'e saldıran eski AKP Milletvekili ve Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'ya tepki gösterdi. Bahçeli, "Hakemlerin maçlara çıkmama çağrısını gözden geçirilmesini ümit ediyorum" dedi.

Faruk Koca AKP'den ihraç edildi
 

Hakem Halil Umut Meler'e yumruk atan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, AKP MKYK'da alınan kararla partiden ihraç edildi.

Dün akşam hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırıda bulunan Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, AKP'den ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AKP’den XXII. ve XXIII. Dönem Ankara Milletvekilli olan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, MKYK'de alınan kararla partiden ihraç edildi.

Hrant Dink'in katili Ogün Samast, adını değiştirmek için başvuru yaptı

Akçaabat Adliyesi'nde SEGBİS aracılığıyla savunması alınacak olan Ogün Samast'ın, adını değiştirmeye karar verdiği ortaya çıktı. Son davada tutuksuz yargılanan Samast'ın, Akçaabat Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yazılı dilekçeyle başvurarak, adının değişmesini talep ettiği öğrenildi. Samast'ın gerekçesini değerlendirecek olan mahkeme, ad değiştirme talebine yönelik karar verecek.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi dün gerçekleşen saldırıyla ilgili konuştu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Mehmet Büyükekşi, Trendyol Süper Lig'de dün oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçından sonra ev sahibi ekibin başkanı Faruk Koca'nın yanı sıra iki kişinin saldırısına uğrayan hakem Halil Umut Meler'i tedavi gördüğü Acıbadem Ankara Hastanesinde ziyaret etti.

Liglerin ne zaman devam edeceğiyle ilgili gelen soru üzerine Büyükekşi, "Yarın yönetim kurulu toplantımız var. Burada bütün konuları açıklığıyla konuşacağız. Toplantıda ligin nasıl devam edeceğiyle ilgili sizlere bilgi vereceğiz. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Bu oldu, iki hafta sonra tekrar eski haline gelmesini kabul etmiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan TFF Başkanı "EURO 2032'nin alınması söz konusu değil. Ceferin aradı, yanımızda olduğunu söyledi" dedi.

Saldırıya uğrayan gazeteci Sinan Aygül'e hakaret davası açıldı

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin aynı zamanda akrabaları olan korumalarının saldırısına uğrayan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül hakkında, bir saldırgana hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Limak Holding, gözünü Akbelen'den sonra Bodruma dikti; doğal sit alanına otel yapılacak

Limak Holding ihalesini aldığı Akbelen Ormanları'nda kıyıma devam ederken, bir diğer sit alanı olan Bodrum'daki arazi için harekete geçti. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 49 yıllığına ihaleyle tahsis edilen Kızılağaç Mahallesi Gerenkuyu mevkiindeki sit alanları için hazırlanan proje, 8 Aralık'ta Çevresel Etki Değerlendirme sürecine girdi. Limak Holding, onay alması durumunda Bodrum’da denize sıfır doğal sit alanı ve ormanlık araziden oluşan bölgeye beş yıldızlı otel yapacak.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde tamam mı devam mı maçına bu akşam çıkıyor

Kopenhag - Galatasaray maçı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Teknik Direktör Okan Buruk'un başında olduğu Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki kader maçına çıkacak. Karşılaşma Danimarka’da 42 bin 305 seyirci kapasiteli Parken Stadı'nda oynanacak.

Pakistan'da karakola bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi 

Pakistan'ın kuzey batısındaki bir polis karakoluna, patlayıcı yüklü bir kamyonla çarpılması sonucu en az 24 kişi öldü. Saldırıyı Pakistan Talibanı üstlendi.