İsrail ile Gazze arasındaki çatışmalar devam ediyor. Gazze’deki hükümete göre, İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana gözaltına alınanların sayısı 3 bin 760'a yükseldi. İsrail askerlerinin, gözaltına aldığı kişilerle yakınlarını darp ve tehdit ettiği, ayrıca evlerini tahrip edip, yıktığı aktarıldı.

Öte yandan İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yaklaşık 60 Filistinlinin yaşadığı bir binayı bombaladığı, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirilirken ordunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda, Birleşmiş Milletlere (BM) ait bir okulu bombaladığı da öğrenildi.

HEDEP'ten "AKP ile İstanbul pazarlığı" iddiasına yanıt geldi

HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Haydar Fırat'ın, "AKP ile HEDEP arasında İstanbul'da aday çıkarma konusunda arka kapı diplomasisi olduğu" iddiasına yanıt vererek, "Gizli protokol yapmak bizim işimiz değil ifadelerini kullandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin kısa adı DEM Parti oldu

Konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen parti sözcüsü Ayşegül Doğan, yeni kısaltmanın 'DEM Parti' olduğunu açıkladı.

"Seçeneklerimiz tükenmedi ve tükenmeyecek" diye konuşan Doğan, Yargıtay'ın kararını ise "Biz çelmelere karşı seçeneksiz değiliz. En az 30 yıllık demokratik siyaset mücadelesindeki tecrübelerimizle sabit. Çok kez yeni parti kurmak zorunda kaldık ama Türkiye'nin demokrasi, adalet ve barış mücadelesinde iz bırakmayı başardık." sözleriyle eleştirdi.

Yöneylem Araştırma, "Kasım 2023 Türkiye Siyaset Paneli" araştırmasının sonuçlarını paylaştı

Ankette, "Türkiye'nin kötü yönetildiğini", "kentsel dönüşümün rant için yapıldığını", "AYM kararına uyulmamasının yargı darbesi olduğunu" ve "50+1 koşulunun değişmemesi gerektiğini" belirtenlerin oranı yüzde 50'yi aştı.

Öte yandan yerel seçimlerde işbirliği çağrısını reddeden ve muhalefete eleştirilerde bulunan İYİ Parti'nin oylarında ise sert bir düşüş yaşandı. Katılımcıların büyük çoğunluğu "İYİ Parti'nin seçim sonrası politikalarını doğru bulmadığını" kaydetti. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan iktidarı eleştirdi

Erbakan, iktidarın ekonomi politikasını ağır sözlerle eleştirdi. Astronomik şekilde artırılan ÖTV ve KDV ile fahiş zamlara karşın bütçenin açık verdiğini kaydeden Erbakan, “Bu gidişat fren tutmayacaktır” dedi.

CHP Parti Meclisi 14 Aralık perşembe günü yerel seçim gündemiyle toplanacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Parti Meclisi Üyelerine gönderilen mesajda, "Sayın Parti Meclisi Üyesi; Parti Meclisimiz 14 Aralık 2023 Perşembe günü saat 15.00'te Ankara'da Parti Genel Merkezinde gündem maddelerini görüşmek üzere toplanacaktır" denildi.

Parti Meclisi toplantısı Genel Başkan Özgür Özel'in sunumuyla başlayacak Partinin yerel seçim stratejisine dair değerlendirmelerin yapılacağı toplantıda, bazı seçim çevrelerinde aday belirleme yöntemi konuşulacak.

İYİ Parti’de istifalar sürüyor: 6 belediye meclis üyesi istifa kararı verdi

İYİ Parti  Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun ve Niğde Merkez İlçe Başkanı Selçuk Demir ve yönetim kurulu üyelerinin istifasının ardından Niğde Belediyesi meclis üyeleri Cem Uzun, Ferit Aydoğan, Yunus Aybar, Duran Altıntaş, Vahit Akpınar ve İdris Türköz, ortak bildiri imzalayarak partilerinden istifa ettiklerini duyurdu. Böylece, mecliste İYİ Partili meclis üyesi kalmadı.

Akşener'in 'Ankara' planı: Tekrar oylama gündemde...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından İYİ Parti lideri Akşener'e sunulan, yerel seçimde işbirliği önerisi,  İYİ Parti Genel İdare Kurulu tarafından reddedildi.  Ancak İYİ Parti kanadından gelen haberlere göre, tartışmalar bir süre daha süreceğe benziyor.

Partinin il ve ilçe başkanlarının Genel Başkan Meral Akşener’e oyçokluğuyla “Seçimde işbirliği yapalım” demesine ve parti kurmaylarının da uyarısına karşın GİK’in teklifi reddetmesi, hem parti içinden hem parti dışından eleştirilere neden oldu.

Cumhuriyet’in haberine göre, il ve ilçe yöneticileri, kararın “tabana ve millete rağmen verildiğini ve muhalefete kaybettireceğini” öne sürüyor. Bazı İYİ Partili kurmaylar, 31 Mart yerel seçimlerinde 2019’da kazanılan İstanbul ve Ankara gibi iller kaybedilirse sonuçtan İYİ Parti’nin sorumlu tutulacağından endişeleniyor. Seçmenin sandıkta işbirliğine sadık kalacağını kaydeden kurmaylar, seçim sürecinin İYİ Parti aleyhine sonuçlanabileceğine de dikkat çekiyor.

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu'dan "Ankara için CHP ile işbirliği olacak mı?" sorusuna yanıt geldi

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, yerel seçimlere ilişkin CHP ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için bir işbirliğinin gündemde olup olmadığının sorulması üzerine ise “Genel İdare Kurulumuzun kararı net. Biz tek başımıza seçimlere katılacağız. Tartışmaya açık bir konu değil" yanıtını verdi. Zorlu, asgari ücret konusunda ise "Partimizin önerisi, yılda iki kez düzenleme yapılmak kaydıyla; ocak ayında 17 bin lira ve temmuz ayında 20 bin 500 liraya yükseltilecek şekilde belirlenmesidir” dedi.

İmamoğlu’ndan ‘yaz saati’ tepkisi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Berat Albayrak’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptığı dönemde hayata geçen yaz saati uygulamasına tepki gösterdi. İmamoğlu, "Bu anlamsız yaz saati uygulamasının hiçbir faydası olmadığı gibi, güvenlik sorununa yol açıyor" dedi.

Asgari ücrette ilk toplantı bugün yapıldı

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın başkanlığında gerçekleşen ilk asgari ücret toplantısı yapıldı. Beklendiği karar çıkmayan toplantının bir sonraki oturumu 18 Aralık'ta yapılacak. Türk-İş temsilcisi, herhangi bir ücret konuşulmadığını belirterek, "İşveren tarafından ücret gelecek ki değerlendirme yapacağız. Şu an ücret söylemenin anlamı yok" dedi. 

AKP  Grubu bütçe görüşmelerine 7 kişi ile katılım sağladı

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır AKP Grubu'nun 2024 Bütçe görüşmelerine 7 kişi ile katılım göstermesine tepki gösterdi. Başarır bunun hem bütçeye hem de muhalefete saygısızlık olduğunu belirtti. Başarır, iki genel başkanın TBMM'de bulunduğunu belirterek yapılan saygısızlığı vurguladı.

Devletin harcamalarının belirleneceği görüşmeye AKP'lilerin katılmaması dikkat çekerken partilerinin üyesi Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz'ın konuşmasını dinlemek için bile TBMM'de bulunmamaları dikkat çekti.

Şırnak'ta DEM Parti yöneticisi silahlı saldırıda öldürüldü

Şırnak'ın Şenoba beldesine bağlı Taloka köyünde silahlı saldırıya uğrayan DEM Parti yöneticisi Ahmet Gün öldürüldü, oğlu Abdurrahim Gün ise tedavi altına alındı.

Jandarma haklarını arayan emekçilere tazyikli suyla müdahale etti

Şanlıurfa'da kötü çalışma koşulları, mobbing ve sendikal haklarının gasbına karşı direnişe geçen Özak Tekstil emekçilerine jandarma müdahale etti. Ellerinde coplarla, emekçileri fabrika önündeki eylem alanında uzaklaştıran jandarma, TOMA ile de su sıktı.

Deprem kampanyasında toplanan paranın 30 milyarlık kısmının akıbetinin bilinmediği ortaya çıktı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CHP'li Gürer'in soru önergesine yanıt verdi. Verilen yanıtla birlikte ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyasında toplanan 115 milyar TL’nin 30 milyarının yatırılmadığı ortaya çıktı.

Naci Görür İstanbul’u yeniden uyardı

Prof. Dr. Naci Görür, olması beklenen İstanbul Depremi ile ilgili konuştu. Görür, ABD'li bir araştırmacının ortaya koyduğu verileri açıkladı. Görür, "Her an İstanbul'da büyük deprem olabilir diye düşünüyorum. Özellikle Avrupa yakasında yer alan bölgeler Zeytinburnu'ndan tutun veya Haliç'ten tutun özellikle Silivri'ye kadar olan alan denize yakın olan kesimler Bakırköy, Zeytinburnu, buralar depremden daha ciddi etkilenecek yerler" ifadelerini kullandı.

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlundan sonra eski Yemen Savunma Bakanı'nın oğlu da kazaya karıştı

Eski Yemen Savunma Bakanı'nın oğlu Musaeed Hussein, İstanbul Beyoğlu'nda kaza yaptı. Türkiye'ye tedavi amacıyla geldiği öğrenilen Hussein'in yaptığı kaza sonucunda Pakize Özer isimli yurttaş ağır yaralandı.

Google, 2023’ün en çok merak edilenlerini listeledi

Google, 2023’ün en çok merak edilenlerini açıkladı. Buna göre, Türkiye’nin 2023 arama trendleri listelerinde şubat ayında yaşanan deprem ve mayıs ayında yapılan seçimler öne çıktı.

Putin 2024'teki seçimde aday olacağını bildirdi

Rusya Merkez Seçim Komisyonu Başkan Yardımcısı Nikolay Bulayev, "Yasalara uygun şekilde Putin'in devlet başkanı seçiminde aday olacağına dair bildiri aldık" açıklamasını yaptı.

2023 FIFA Kulüpler Dünya Kupası başlıyor

Suudi Arabistan'ın ev sahipliği yapacağı 2023 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, yarın başlayacak.

Bu yıl 20'ncisi düzenlenecek organizasyona, Cidde kentindeki Kral Abdullah Spor Kenti ve Prens Abdullah el-Faysal stadyumları ev sahipliği yapacak.

FIFA'ya bağlı 6 konfederasyonun şampiyonları ile ev sahibi kontenjanından son lig şampiyonunun mücadele edeceği organizasyonda, ilk tur açılış maçı yarın oynanacak. Bu müsabakada, Suudi Arabistan ekibi El-Ittihad, Okyanusya Futbol Konfederasyonu (OFC) Şampiyonlar Ligi şampiyonu Auckland City'yi (Yeni Zelanda) TSİ 21.00'de Kral Abdullah Spor Kenti Stadı'nda ağırlayacak.

Kopenhag kulübünden, Galatasaray taraftarına "tribün" uyarısı yapıldı

Kopenhag Kulübü, sarı-kırmızılı taraftarlarının yarın oynanacak maçta kendilerine ayrılan tribün dışında bulunmamaları yönünde uyarıda bulundu.

Danimarka temsilcisinden yapılan açıklamada, Şampiyonlar Ligi maçının oynanacağı Parken Stadı'na özel bir trenle gidebilecek Galatasaray taraftarlarının sadece D tribününe alınacağı belirtildi.

Rusya ABD’yi suçladı: ABD'nin vetosu, Gazze'de ‘yanlışlıkla’ değil, bilinçli kan dökülmesi anlamına geliyor

ABD’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK), Gazze'de acilen insani ateşkes istenilen karar tasarısını veto etmesini değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanlığı, bu vetonun Gazze'de ‘yanlışlıkla değil, bilinçli bir şekilde alınan kararla’ kan dökülmesine devam edilmesi anlamına geldiğini vurguladı.

Von der Leyen Ukrayna'nın AB üyeliği ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı

Bir Fransız gazetesine konuşan von der Leyen, AB’ye üyelik için kapılarını açmalarına rağmen Ukrayna'nın AB'ye katılımının çok zaman gerektirdiğini vurgularken, bu uzun sürecin gerekli tüm koşulların yerine getirilmesini gerektirdiğini ifade etti.