ŞİFA HASTANESİ BASILDI, ÖLÜ SAYISI YİNE ARTTI

İsrail ordusu, dün gece Hamas’ın kullandığını ileri sürdüğü Gazze’nin en büyük sağlık komplekslerinden biri olan Şifa Hastanesi’ne baskın düzenledi. Hamas ise iddianın asılsız olduğunu belirterek sağlık merkezlerinin, Cenevre Sözleşmesi ile korunduğunu vurguladı. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırıları 40. gününde devam ediyor. İsrail ordusu, Şifa Tıp Merkezi'ne yönelik askeri operasyona başladığını duyurdu. Hastane içinden canlı yayında telefon konuşmalarına katılan siviller, saldırılardan dolayı, pencerelerden uzakta hastanenin iç koridorlarında kalmayı sürdürdüklerini kaydetti. İsrail'in Gazze Şeridi'ne 39 gündür sürdürdüğü saldırılarda 4 bin 650'si çocuk, 3 bin 145'i kadın olmak üzere 11 bin 320 kişinin öldürüldüğü bildirildi. İsrail'in saldırıları, yararlılara ve enkaz altındakilere ambulans ulaşmasını engelliyor.

BAKAN KOCA DUYURDU: GAZZE'DEKİ ÇOCUK VE KANSER HASTALARI TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, işgal altındaki Gazze'ye gönderilen yardımlarla ilgili Mısır'a gitti. Koca burada yaptığı açıklamalarda, Gazze'den çocukların ve kanser hastalarının önce Mısır'a, ikinci etapta bazı hastaların Türkiye'ye getirileceğini bildirdi.

CHP'NİN TÜZÜK KURULTAYI SEÇİMDEN SONRA OLACAK

CHP Genel Başkanı Özel, il başkanları ile bir araya geldi. Yerel seçimler ve tüzük kurultayı gündemli toplantıdan, kurultayın seçim sonrası toplanması görüşü çıktı. Üç büyükşehir belediye başkanının yeniden adaylığının riskli olduğu öğrenildi. TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özel, 11 büyükşehir belediye başkanından üçünün, “geriye doğru gittiğini” bildirdi. Özel, “Bazı yerlerden iyi sonuç alınacağına eminim. 11 büyükşehirden geriye giden 3 yer vardı sadece. Bazı yerlerde İYİ Parti oylarını nasıl ayrıştıracağımıza bakmamız lazım. Geçen sefer başkan yüksek oy aldı, İYİ Parti oy verdi. Şimdi seçmen cevaplarken belediye başkanı ile ilgili İYİ Parti ayrı aday çıkaracak diye oy vermiyorsa orada zorluk var” dedi.

İMAMOĞLU'NDAN BAHÇELİ'YE YANIT: BEN EVİMDEYİM ZATEN

Dün partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Bahçeli, yerel seçim mesajı vererek "Ara sıra keyfi yeterse boş zamanlarında İstanbul'a uğrayan belediye başkanını evine göndereceğiz" demişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan Bahçeli’nin sözlerine yanıt geldi. İmamoğlu, “Ben evimdeyim zaten, belki başkalarıyla karıştırıyordur. Bizi takip etsinler, izlemeye devam etsinler” dedi. İmamoğlu, ittifak konusundaki soru üzerine ise “Geçmiş dönem ittifakımız olan ve hala aslında o ittifakın bir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu olarak söylüyorum ki son ana kadar hem siyasi olarak ama aynı zamanda toplumun tabanında ittifakı kurma konusunda çok iddialı birisiyim. Bu konudaki iddiamı da son ana kadar devam ettireceğim” dedi.

KAVUNCU AÇIKLADI: CHP'DEKİ DEĞİŞİM İTTİFAK KONUSUNDAKİ TAVRIMIZI ETKİLEMEYECEK

İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu, yerel seçimlere yönelik ittifak tartışmalarıyla ilgili T24’ten Eray Görgülü’ye açıklamalarda bulundu. CHP'deki genel başkan değişiminin yerel seçim politikalarını değiştirmediğini belirten Kavuncu, 81 ilde aday çıkarma kararlarının devam ettiğini açıkladı.

ERDOĞAN CHP'Yİ HEDDEF ALDI

AKP'li Cumhurbaşkanın Erdoğan, yargı krizinin çözümüne ilişkin 'Yeni Anayasa' çağrısını tekrarladı. AKP'nin grup toplantısında konuşan Erdoğan, CHP'yi "Bu ülkede darbe veya kalkışma olsa en büyük destekçisi CHP olacaktır" sözleri ile hedef aldı.

ÖZGÜR ÖZEL, KKTC'YE GİTTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kuzey Kıbrıs'ın bağımsızlığının 40. yılını kutlamak için Lefkoşa'ya gitti. Burada basın açıklaması yapan Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi. Özgür Özel, Erdoğan'ın "Darbe olsa CHP destekler" sözüne ilişkin, "'İkisi de eşittir, ben de Yargıtay'ın tarafındayım' derseniz sizin tarafınız darbenin tarafıdır, galiba siz darbenin başısınız" dedi. Kuzey Kıbrıs'a tarifeli uçakla giden Özel, uçaktaki yurttaşlarla da sohbet etti. 

ALAATTİN ÇAKICI HEDEP'Lİ GERGERLİOĞLU'NU HEDEF ALDI

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen ve af ile tahliye edilen Alaattin Çakıcı, HEDEP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu tehdit etti. Gergerlioğlu'nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye verdiği cevap hakkında açıklama yapan Alaattin Çakıcı, Gergerlioğlu'nu "Densiz herif aklını başına al, sakın bir daha boyundan büyük laflar etme sen ve senin gibilerde yüreği olmayan Kandil’in meclisteki kudurmuş çakalları, yüreğiniz yetiyorsa Türkiye’nin her yerine gidip geliyorum. Adamsanız benimle yüz yüze gelin konuşacak yüreğiniz var mı?" sözleriyle tehdit etti.

AKŞENER'DEN SEÇİM AÇIKLAMALARI 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı'na 10 Kasım'daki cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk'e dua etmediği için tepki gösteren Meral Akşener, AYM kararını tanımayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin bir devlet krizine yol açtığını ifade etti. Yerel seçimlere yönelik de mesajlar veren Meral Akşener, 81 ilde aday çıkarma kararlarını tekrarlayarak, "Birilerine kazandırmak yerine sadece milletimize kazandıracağız" dedi.

İYİ PARTİ'DEN İSTİFA EDİP AKP'YE GEÇMİŞTİ: NEBİ HATİPOĞLU BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY MI OLACAK? 

İYİ Parti'den istifa ederek AKP'ye katılan ve 'transfer ücreti' aldığı iddia edilen Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, geçiş süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerle ilgili dikkat çeken ifadeler kullanan Hatipoğlu, "Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacak mısınız?" sorusuna yanıt verdi. "Ben aday olmak tabii ki isterim" diyen Hatipoğlu, Eskişehir'i AKP belediyeciliğiyle tanıştırmak istediğini söyledi.

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN 'BİREYSEL BAŞVURU' AÇIKLAMASI

Can Atalay ile ilgili tahliye kararı nedeniyle iktidarın hedef haline getirdiği Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkı konusunda açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Bireysel başvuru hakkını biz getirdik. Geriye dönmek diye bir durum söz konusu olamaz” dedi.

POLAT ÇİFTİYLE BAŞLADI, DEVAMI GELECEK: 600 FENOMEN HAKKINDA İNCELEME

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanarak Silivri'deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna konulan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın serbest bırakılması için yapılan itiraz kabul edilmedi. Talebin değerlendirilmesi için dosya bir üst mahkemeye gönderildi. Öte yandan Oda TV’de yer alan habere göre, Dilan ve Engin Polat’la ilgili yürütülen soruşturma sonrası diğer sosyal medya fenomenleri de mercek altına alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 600'e yakın fenomenin araştırılacağı, bu kişilerin lüks paylaşımlarının da inceleneceği öğrenildi.

BAHAR-NİHAL CANDAN'IN YARGILANDIĞI DAVADA MÜTALAA AÇIKLANDI

Ucuza araç sattıklarını söyleyerek dolandırıcılık yapan ve güven kazanmak için mağdurlarla yaptıkları görüşmelere Bahar ve Nihal Candan kardeşleri de çağırdığı iddia edilen örgüt yöneticisi ve üyelerinin yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında örgüt lideri Eren Koç'un 400 yıldan bin 328 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

YANDAŞ TOSYALI HOLDİNG'İN TALEBİNE JET YANIT: 169 İÇERİK VE HABERE ENGELLEME!

Fuat Tosyalı’ya ait olan Tosyalı Demir Çelik fabrikasında 1 işçinin yaşamını yitirdiği patlamada yanan işçinin üzerine su döküldüğü bilgisine yer verilen haberlere ve içeriklere erişim engeli getirildi. Tosyalı Holding, “Yapılan haberlerin şirkete, çalışanlara ve iş kazası geçiren kişilerin ailelerinin kişisel verileri ile kişilik haklarını ihlal ettiğini” öne sürdü. Mahkeme başvurunun yapıldığı gün talebi kabul ederek 169 içerik ve haber için içerikten çıkarma ve erişime engelleme kararı aldı.

YARGIDA RÜŞVETİN KAYDI ÇIKTI

Peş peşe gelen yargıda rüşvet iddialarına bir yenisi daha eklendi. Samsun'da bir avukat, kendisine ulaşan bir yurttaştan dosyasını çözmek için 1,5 milyon lira rüşvet istedi. Yurttaş, suç duyurusunda bulundu. Halk TV'den Fırat Fıstık'ın haberine göre Ferhat Parıltı, 2,5 yıldır uyuşturucu ticareti suçundan cezaevinde. Kuzeni Hacı Aydın uyuşturucu hap ve kokainle yakalandı, kullanmak için aldığını söyledi. Ferhat Parıltı ise Aydın’ı yakalandığı gün birçok kez aradığı için ve araba Ferhat Parıltı’nın eşi Neslihan Parıltı’ya ait olduğu için davaya dahil edildi. Ferhat Parıltı ve Hacı Aydın, uyuşturucu madde ticareti yapmaktan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldılar ve rüşvet bu aşamada ortaya çıktı. Neslihan Parıltı eşinin durumu için bir avukata başvurdu. Avukat 75 bin liralık avukatlık ücreti olduğunu söylerken, dosyanın olumlu sonuçlanması için 1,5 - 2 milyon lira daha para istediği iddia edildi. Parıltı, söz konusu şikâyet üzerine Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Rüşvet iddiası başsavcının önünde.

BAKAN IŞIKHAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, aralık ayında başlayacak asgari ücret görüşmelerine ilişkin konuştu. Meclis’te AKP'nin grup toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Işıkhan, "Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme ilkesi bizim için en temel ilke olacak" dedi.

DİSK'İN YÜRÜYÜŞÜ 3. GÜNÜNDE

"Gelirde Adalet, Vergide Adalet" talebiyle DİSK’in İstanbul’dan Ankara’ya başlattığı yürüyüşü, üçüncü gününde devam ediyor. Kocaeli'den Yalova'ya uğurlanan DİSK heyeti, yürüyüşün önemine dikkat çekerek, "Asıl meselemiz memleket meselesi. Bu mesele emeğiyle geçinen esnafın, memurun, çiftçinin meselesi. Biz sadece DİSK’in üyelerinin kazanımı için değil herkesin hakkı için yürüyoruz" açıklaması yaptı.

BÜTÇE YİNE AÇIK VERDİ

Merkezi yönetim bütçesi ekimde de açık verdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, eylül ayında 129,2 milyar lira açık veren merkezi yönetim bütçesi ekimde 95,5 milyar lira açık verdi.

MOTORİNE DEV ZAM YOLDA!

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor. Küresel petrol fiyatlarındaki düşüşün ardından motorine geçtiğimiz gün gelen indirimin ardından zam haberi geldi. Motorinin litresi bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 14 kuruş zam bekleniyor.

TAKSİCİLERİN ZAM TALEBİNE İBB'DEN YANIT 

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun, taksimetre tarife ücretlerine yüzde 65 oranında zam talebine, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, "Böyle bir gündem yok. Yüzde 65'i nasıl hesaplamışlar onu da bilmiyorum" şeklinde yanıt verdi.

BİR KADIN DAHA YAŞAMDAN KOPARILDI...

İstanbul Fatih'te bir kadın, otel odasında boğazı delici bir aletle kesilerek öldürülmüş olarak bulundu. Olayla ilgili olarak öldürülen kadının eşi olduğu belirtilen Ahmet Y.M, gözaltına alındı. Y.M. ifadesinde cinayeti itiraf etti.

BEŞAR ESAD HAKKINDA FRANSA'DA TUTUKLAMA EMRİ ÇIKARILDI

Fransa'da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için tutuklama emri çıkarıldı. Tutuklama emrinin gerekçesinin ise 2013'te Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde yapılan ve 1400 sivilin ölümüyle sonuçlanan kimyasal saldırıya ilişkin olduğu belirtildi. Fransız basınındaki habere göre,mahkeme, Esad'ı, 2013'teki Doğu Guta kimyasal saldırılarında insanlığa karşı suç ve savaş suçuna ortaklık etmekle suçladı.