AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Grup toplantısında yine Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) hedef aldı. 

"Bu ülkede darbe veya kalkışma olsa en büyük destekçisi CHP olacaktır" diyen Erdoğan, "1960'tan beri milli iradeye meclise anayasal düzene girişilen antidemokratik senaryoların baş aktörü yapımcısı ve yönetmeni CHP'dir. 21 yıldır hükumetimizi hedef alan her türlü vesayet girişiminde yer almıştır" ifadelerini kullandı. 

Grup toplantısındaki konuşmasına İsrail'e tepki göstererek başlayan Erdoğan, yargı krizine ilişkin ise daha önce yapmış olduğu Anayasa çağrısını tekrarladı. 

Erdoğan, "Yargıtay'ın yaptığı açıklamalarda dile getirdiği serzenişleri göz ardı edemeyiz. Bize bu tartışmada hüküm vermek değil, hakem olmak düşer" diye konuştu.

ÖZEL VE KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI

"Değişim dediler, yenilenme dediler, bir süre albenili kavramı arka arkaya sıraladılar. Selosundan, Kavalasına ne kadar demokrasi düşmanı varsa selam çaktılar. CHP’nin genel başkanlık koltuğunda oturan gerçekten genel başkan mı emanetçi mi belli değil. Onu oraya oturtan efendilerinin bir sonraki adımı da meçhul. Genel Başkan'ın da onu oraya getirenlerin de iplerini elinde tutanların amaçlarının asla değişmediği gayet iyi biliyoruz. Son seçimler öncesinde iyice ayyuka çıkan Kandil ve Pensilvanya ile işbirliklerini sonlandırma adına hiçbir emare göstermediler. Seçim hezimetinin tüm faturasını sabık genel başkanlarına keserek kendilerini temize çekmeye çalıştılar. 

Sabık genel başkanları galiba bir ofis açmış galiba, orada mutfağı unutmamıştır umarım. Daha beş altı ay öncesine kadar yere göğe sığdıramayan yine bunlardan başkası değildi. Daha düne kadar Türkiye'yi yönetmeye layık gördükleri Cumhurbaşkanı adaylarını bugün günah keçisi ilan etmeleri bizi ilgilendirmez. Hatta genel başkanlık koltuğunda oturan yeni şahsın selefi gibi çarkçı olması da bizi alakadar etmez. Tüm bunlar CHP'nin iç işidir, iç meseledir. Bizim için önemli olan ellerinde hançerle gezen bu kifayetsiz muhterislerin o hançerleri milletimize saplamanın önüne geçmektir. 

Önce Meclis'te sabote etmeye çalıştılar, sonra da mahkeme kapısında nöbet tuttular. Türkiye'nin darbe anayasasının değişmemesi için her yolu denediler. Bireysel başvuru hakkı bunlardan birisidir. CHP'nin bireysel başvuru hakkında söyleyecek hiçbir sözü yoktur."