İSRAİL'İN GAZZE'YE YÖNELİK SALDIRILARINDA SON GELİŞMELER

İsrail ordusu tarafından kuşatılan ve yakıt krizinin yaşandığı Gazze'den vahim haberler gelmeye devam ediyor. Gazze Şifa Hastanesi'nde elektrik kesintisi ve hizmetlerin durması nedeniyle 6'sı prematüre bebek olmak üzere toplam 20 kişi hayatını kaybetti. Dünya Sağlık Örgütü tarafından olayla ilgili açıklama geldi. Açıklamada, Şifa Hastanesi ile bağlantı kurulduğu belirtilerek durumun vahim ve tehlikeli olduğu ifade edildi. Birleşmiş Milletler ise acil uluslararası eylem ve sağlık hizmetlerine yönelik saldırıların sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN 'YARGI KRİZİ' AÇIKLAMASI 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasındaki krize ilişkin CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yüklenerek, "Özellikle sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik yakışıksız ifadeleri var. Bunlar sorumsuzca yapılan ifadeler" dedi. Tunç, "Burada bir darbe söz konusu değil, bu millet darbenin ne olduğunu çok iyi biliyor" ifadelerini kullandı.

CHP'NİN MECLİS'TEKİ ADALET NÖBETİ DEVAM EDİYOR

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından TBMM Genel Kurul salonunda CHP TBMM Grubu tarafından başlatılan “Adalet Nöbeti” devam ediyor. Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, TBMM Genel Kurul salonunun basın tribününe gazetecilerin girmesine izin verilmediği belirtilirken vekiller kendilerine ulaşan televizyoncularla telefonla görüntülü konuşuyor, kendilerine yöneltilen soruları cevaplandırıyor. 12'şer saatlik nöbete ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “Kapıyı kilitlemesinler diye nöbetleşe yemek yiyoruz” dedi. 

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI'NDAN YARGITAY'A TEPKİ 

CHP'nin Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin AYM kararını tanımamasına ilişkin Çağlayan Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı. Eyleme ilişkin açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, "İstanbul Adliyesi önünde anayasal düzene karşı kalkışmaya dur demek için buradayız" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN CAN ATALAY ÇAĞRISI 

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi tutuklusu Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'ın tahliye edilmesi için Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bir Meclis, Yüksek Seçim Kurulunun kabulü ve milletin oylarıyla seçilen bir Milletvekilini, en üst yargı organı olan Anayasa Mahkemesinin kararına rağmen cezaevinden çıkaramıyorsa acz içindedir" dedi.

İYİ PARTİ'DEN İSTİFALARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bahadır Erdem ve Durmuş Yılmaz gibi isimlerin partiden istifalarına ilişkin açıklama yaptı. Zorlu açıklamasında, "Bizim aramızdan ayrıldıktan sonra partimizi zedeleyici, gerçek dışı iddialar ve ifadelerde bulunan arkadaşların bu değerlendirmelerine dikkat etmelerini tavsiye ediyorum. Gerekli açıklamaları yapmaktan geri durmayacağız" ifadelerini kullandı.

CHP'NİN YENİ MYK'SI İLK TOPLANTISINI YAPTI

CHP'nin yeni MYK'sı, 38. Olağan Kurultay sonrası Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında ilk kez toplandı. MYK sonrası açıklama yapan Parti Sözcüsü Deniz Yücel, yargı krizine ilişkin, "Türkiye uzun süredir ciddi bir ekonomik kriz yaşamaktadır, şimdi buna yargı ve devlet krizi eklenmiştir" dedi. Özel'in ilk yurtdışı ziyaretlerini Kuzey Kıbrıs ve Azerbaycan'a yapacağını kaydeden Yücel, ittifak ile ilgili, "İttifaka kapımızı kapatmadık ve kapatmayız. Ancak bunun bir alışverişe ya da pazarlığa dönmesine de karşıyız" değerlendirmesini yaptı.

ÖZGÜR ÖZEL, MANSUR YAVAŞ'I MAKAMINDA KABUL ETTİ 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında kabul etti. Özgür Özel, dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Hatay ve Osmaniye'yi ziyaret etmişti.

EKREM İMAMOĞLU'NA TAŞLI SALDIRIDA İFADELER ORTAYA ÇIKTI

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde taşlı saldırıda bulundukları suçlamasıyla duruşmaya çıkan sanıklardan seyyar satıcı Enes Yılmaz taş değil, cebindeki eriği, Vefa Özer ise akide şekerini attığını söyledi. Mahkeme, sanıkların tamamının adli kontrol uygulamasının kaldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

MHP'DE ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ BAŞLIYOR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Mahalli İdareler Seçimleri için partisinde aday adaylığı sürecinin bugün başladığını duyurdu. Yıldız, açıklamasında belediye başkanı ile belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliği aday adaylığı başvurularının 15 Aralık Cuma günü sona ereceğini belirtti.

KILIÇDAROĞLU VAKIF KURUYOR

CHP'de 38. Genel Kurultayı'nda genel başkanlığına seçilemeyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasete kuracağı bir vakıfla veya devralacağı vakıfla devam edeceği belirtildi. Vakfın hem İstanbul’da hem de Ankara’da birer ofisi bulunacağı ifade edildi.

3 VEKİLİN DOKUNULMAZLIK DOSYALARI MECLİS'TE

CHP İstanbul Milletvekili Kadri Enis Berberoğlu, HEDEP Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş ve HEDEP Mersin Milletvekili Ali Bozan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin fezlekeler Meclis'e ulaştı. Fezlekeler, Meclis Adalet Anayasa Karma Komisyonu'na havale edildi. 

BARIŞ TERKOĞLU: 'YARGIDA BİR İŞİNİZ VARSA ABDULLAH ÇETİNKAYA ÇÖZER' DİYORLAR

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, yargıda yaşanan krizin ardından bürokraside pek çok isimle yakın ilişkisi olan Abdullah Çetinkaya ismine dikkati çekti. Terkoğlu, Abdullah Çetinkaya’nın Ankara Balgat Cevizlidere’de bir ofisine valilerin, milletvekillerin, bakanlık müfettişlerinin, bürokratların yanı sıra yargının kritik isimlerinin buluşma mekânı olduğunu yazdı. Terkoğlu söz konusu yazısında, ‘Yargıda bir işiniz varsa Abdullah Çetinkaya çözer’ diyorlar” dedi.

AYHAN BORA KAPLAN VE 4 POLİS HAKKINDA ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU: ARABASI KURŞUNLANDI

Ankara'da yeraltı dünyasında "Kaplanlar" olarak bilinen suç örgütünü yönettiği iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında hem Kaplan'dan hem de 4 polis memurundan şikayetçi olan Aziz Savaş’ın arabası kurşunlandı. T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, Şanlıurfalı müteahhit Aziz Savaş, geçen ekim ayında emniyete giderek, Ayhan Bora Kaplan ve 4 polis hakkında şikâyetçi oldu. Ekim ayında verdiği ifadeden sonra kendisine koruma tahsis edilen Savaş’ın arabası dün akşam saatlerinde kurşunlandı. Olayda kendisi ve koruması yara almazken, Savaş bir kez daha emniyete giderek şikâyetçi oldu.

'COMANCHERO' SUÇ ÖRGÜTÜ HAKKINDAKİ SORUŞTURMADA YENİ İDDİALAR

Suç örgütü 'Comanchero'ya yönelik operasyon sonrasında tutuklanan örgüt lideri Hakan Ayık ile çalışan eski polis M.S.'nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını pazarlamak ve oturum izni sağlamak adına 2016 yılında V.H.M. Danışmanlık adında bir şirket kurduğu ortaya çıktı. Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın haberine göre, eski polis M.S.'nin ağabeyi H.S. ise 'Comanchero operasyonu gerçekleştirildiğinde Ankara'da Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinde bulunuyordu. 

ANKARA'DA FETÖ OPERASYONU 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün kamu mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında; haklarında örgüt üyelik ve iltisaklarını gösteren tanık beyanı, örgütle iltisaklı iş yerlerinde SGK kaydı gibi çeşitli deliller elde edilen toplam 19 şüphelinin eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verildi.

İSTİKLAL'DEKİ BOMBALI SALDIRI DAVASINDA 6 KİŞİ DAHA TAHLİYE EDİLDİ

İstanbul'da 6 kişin öldüğü 99 kişinin yaralandığı İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında yargılanan 36 sanıktan Mahmud Haso, Hadice Alkurdia, Salih Carkes, Hadir Carkes, Yasir Al Korali ve suça sürüklenen çocuk A.E.’nin tutuklulukta kaldıkları süre gerekçesiyle tahliyesine karar verildi. Dosya mütalaa hazırlanmak üzere Cumhuriyet Savcısı’na gönderildi. 25 Eylül'de görülen davada yargılanan tutuklu sanıklardan 3 kişi daha tahliye edilmişti.

ZONGULDAK'TAKİ GÖÇMEN İŞÇİNİN ÖLÜMÜ: 6 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Zonguldak’ta 50 yaşındaki Afgan uyruklu Vezir Mohammad Nourtani’nin yanmış halde cesedinin bulunmasının ardından gözaltına alınan 6 şüpheli bu sabah saatlerinde Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Yanmış cesedin ardından yeniden üretime açıldığı tespit edilen ocak tamamen kullanıma kapatıldı. Vezir Mohammad Nourtani ise otopsi işlemlerinin ardından toprağa verildi. Öte yandan Vezir Mohamamd Nourtani’nin sağ iken mi yoksa hayatını kaybettikten sonra mı yakıldığı Adli Tıp Kurumu'nda gelecek raporla belli olacak. 

GÖÇMEN BOTU DEVRİLDİ: 5 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ, 2 KİŞİ ARANIYOR

İzmir'in Çeşme ilçesinde saat 07.15 sıralarında içinde 13 göçmenin olduğu bot fırtına nedeniyle devrilerek battı. Botun devrilmesi sonucu 5 göçmen öldü, 6 göçmen kurtarıldı. Kayıp 2 kişinin bulunması için arama faaliyetleri sürüyor.

BURDUR'DAKİ 'ÇİĞ KÖFTE PARTİSİ'NE SORUŞTURMA 

Burdur Valiliği, Halk Sağlığı Başkanlığı personelinin 10 Kasım'da çiğ köfte partisi yaptığına yönelik görüntülere ilişkin soruşturma başlattı. Valilikten yapılan açılamada, "İlimizde, '10 Kasım'da Çiğ Köfte Partisi' başlıklı yerel ve ulusal basın ile sosyal medya hesaplarında yer alan haber içeriği ile ilgili olarak valiliğimiz tarafından idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. 

CHP'Lİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

CHP Bahçelievler Belediye Meclis üyesi Ufuk Emre Bektaş, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Bektaş, istifasını duyurduğu yazılı açıklamada "Kemal Kılıçdaroğlu'nun mücadelesini verdiği 'beşli çete' ile doğrudan ilişki içinde olan bu organizasyonun bir parçası olmak istemiyorum" ifadelerini kullandı.

DİSK, ANKARA'YA YÜRÜYOR: GELİRDE ADALET, VERGİDE ADALET

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, "Gelirde Adalet, Vergide Adalet" talebi için Ankara'ya yürüyüşe geçti. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Yönetim Kurulu'nun bugün gerçekleştireceği yürüyüş, bugün İstanbul Söğütlüçeşme'de başladı. Çerkezoğlu, burada yaptığı basın açıklamasında, "Bugün gelirde adalet, vergide adalet, ülkede adalet diyerek İstanbul'dan Ankara'ya bir yürüyüş başlatıyoruz. Cumhuriyet tarihinin en büyük bölüşüm krizini yaşadığımız bir süreçteyiz. Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına büyük bir bölüşüm kriziyle beraber girdik" ifadelerini kullandı.

MOTORİNE İNDİRİM GELDİ

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan zamlar akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre, motorinin litre fiyatına bu akşam gece yaraısından itibaren 1 lira 64 kuruş indirim geldi.

CHP, KYK YURTLARINDAKİ ZEHİRLENME VAKALARINI MECLİS'E TAŞIDI 

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, KYK yurtlarında yaşanan zehirlenme vakaları hakkında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi. Halıcı, yaşanan zehirlenme vakalarında idari ve hukuki süreçlerin hangi aşamada olduğunu sordu.

'ÇOK SIKILDIM' DİYEREK EŞİ VE 3 ÇOCUĞUNU KATLETTİ!

Beyoğlu'nda Özgür Nayman isimli erkek, eşi Sevilay Nayman'ı ve 3 çocuğunu katletti. Ardından kendi yaşamına son vermeye çalışan Özgür Nayman, yoğun bakımda tedavi altına alındı. Nayman'ın, 4 kişiyi öldürmeden önce sosyal medyada "Çok sıkıldım her şeyden. Anlamsız geliyor artık. Eninde sonunda öleceğim. Ha bugün ha yarın" mesajını paylaştığı ortaya çıktı. Aileden geriye ise Çınar Ali'nin doğum gününde çekilen görüntüleri kaldı.

İSKİ: 3 İLÇEDE SU KESİNTİSİ YAŞANACAK

İSKİ, İstanbul'da, deplase bağlantı ve iyileştirme çalışmaları nedeniyle Büyükçekmece, Çatalca ve Silivri'nin bazı mahallelerine yarın 09.00 ila 21.00 saatleri arasında su kesintisi yaşanacağını duyurdu.

UYUZ HASTALIĞI SALGIN OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

Uyuz hastalığında yaşanan vaka artışı nedeniyle uzmanlar salgın riskine işaret etti. Uzm. Dr. Aslı Tokmak, son dönemde kliniklerdeki vakaların yüzde 25'e yükseldiğini söyledi. Vakalarda yaşanan artışın sık göç ve deprem sonrası çadır kentlerde toplu yaşamanın etkili olduğunu söyleyen Tokmak, hayvanlarda uyuz hastalığına neden olan etkenlerin insanlarda uyuz hastalığına neden olmayacağını belirterek "Uyuz hastalığı insandan insana bulaşır” dedi.

YİNE FRANSA, YİNE ASILSIZ BOMBA İHBARI... 

Fransa’da son haftalarda yapılan asılsız bomba ihbarlarına yenisi eklendi. Son yapılan ihbar sonrasında iki bölgede onlarca okul tahliye edildi.

İNGİLTERE'DE KABİNE REVİZYONU 

İngiltere’de kabine revizyonu yapıldı. İçişleri Bakanı Braverman, görevden alındı. Sunak, görevden aldığı İçişleri Bakanı Braverman'ın yerine Dışişleri Bakanı James Cleverly'yi atadı. Eski İngiltere Başbakanı David Cameron ise yeni Dışişleri Bakanı oldu.

ETNA YANARDAĞI YENİDEN FAALİYETE GEÇTİ

İtalya'nın güneyindeki aktif yanardağlardan Etna, yeniden faaliyete geçti. Sicilya Adası'nda yüksekliği 3 bin 300 metre civarında olan Etna Yanardağı, dün akşamüstü kül ve lav püskürtmeye başladı. Kraterden güçlü bir lav akışı olduğu ve yanardağın püskürttüğü küllerin yaklaşık 4 bin 500 metre yüksekliğe ulaştığı belirtildi.