CHP'den YSK ve Kepez açıklamaları...

CHP Lideri Özgür Özel, Hatay Büyükşehir seçim sonuçları için 'tam kanunsuzluk' gerekçesiyle YSK’ye itirazda bulundu.

Özgür Özel'den Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanmasıyla ilgili açıklama da geldi. Özel, Soma'dan İliç'e hiçbirinde kamu görevlilerinin soruşturulmadığı gerçeği ortada iken bu karar hukuki değil siyasidir" dedi.

Öte yandan Özel'in Filistin ziyareti ertelendi. Özel, bölgedeki hava sahalarının kapandığını belirterek, "İlk fırsatta Filistin'e gideceğim" dedi.

Özgür Özel: Bu karar hukuki değil siyasidir Özgür Özel: Bu karar hukuki değil siyasidir

Özel: Mümkün olan ilk fırsatta Filistin'e gideceğim Özel: Mümkün olan ilk fırsatta Filistin'e gideceğim

***

Teleferik kazasına ilişkin ilk ifade: Başkan'dan açıklama

Antalya'daki teleferik kazasıyla ilgili soruşturmada tutuklanan CHP'li Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün ifadesi ortaya çıktı. Kocagöz ifadesinde, "Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi. Ayrıca bilirkişi raporu da hatalı" dedi.

Tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün ifadesi ortaya çıktı Tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün ifadesi ortaya çıktı

***

İmamoğlu yeni dönemi başlattı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni dönemin ilk oturumunda onaylanmayan projeleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yaptı. İmamoğlu, "Umut ediyorum ki; bu seçimlerde iyice anlaşılan engelleme çabaları son bulur” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, yeni dönemin ilk oturumunu açtı Erdoğan'a seslendi: İmzaları atınız İmamoğlu, yeni dönemin ilk oturumunu açtı Erdoğan'a seslendi: İmzaları atınız

***

AKP'de yeni planlar, ağır eleştiriler...

Erdoğan’ın eski metin yazarı ve Aydın Ünal, Yeni Şafak'taki köşesinde AKP'lilere ağır eleştiride bulundu. Ünal, "Erdoğan, Külliye’den kibirle sallanan parmakları kırarsa, örneğin Monako’dan ıstakoz fotosu paylaşan sızıntılarla hesaplaşırsa, mahalle yanarken saçını tarayanları kapının önüne koyarsa, dindarları yeniden kazanabilecektir” dedi.

Araştırma: AKP seçmeni CHP’ye oy verdi Araştırma: AKP seçmeni CHP’ye oy verdi

***

Baykar'dan iddialara ilişkin açıklama

Sanayi Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın sahibi ve yöneticisi olduğu Baykar'ın devlet tarafından gerçekleştirilen yatırım teşvik unsurlarından yararlanmadığını bildirdi.

Baykar'a yönelik art niyetli bir kampanya yürütüldüğü iddia edilen açıklamada, "Baykar, herhangi bir teşvik, hibe ve destek unsurundan faydalanmamıştır" denildi.

Haluk Bayraktar'ın iddialarına İBB'den cevap: "Millet size ders verdi, vermeye de devam edecek" Haluk Bayraktar'ın iddialarına İBB'den cevap: "Millet size ders verdi, vermeye de devam edecek"

***  

AKP'den seçim sonrası hazırlığı...

AKP, 31 Mart seçim yenilgisi için 4 ayrı komisyon kuruldu. Bir bakan, bir genel başkan yardımcısı ve bir akademisyenin de yer aldığı komisyonları SETA koordine edecek. Hazırlanan rapor, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

AKP'li Mehmet Metiner'den 'yandaş medya' isyanı AKP'li Mehmet Metiner'den 'yandaş medya' isyanı

***  

DEM Parti'den seçim açıklaması

DEM Parti Grup Başkanvekili Temelli, gündemi değerlendirdi. Doğudaki bazı illerde güvenlik güçlerine mensup personelin seçmen kaydedilerek, seçim sonuçlarını iktidar lehine etkilediğini kaydeden Temelli, "Gerekirse Şırnak, Bitlis, Kars'ta seçimler yenilenmelidir" dedi.

Siirt Emniyet Müdürü'nden DEM Partili vekile: Sen bu devletin milletvekili değilsin Siirt Emniyet Müdürü'nden DEM Partili vekile: Sen bu devletin milletvekili değilsin

DEM Parti'nin kazandığı belediye sayısı 3 arttı DEM Parti'nin kazandığı belediye sayısı 3 arttı

***

İYİ Parti Genel Başkan adayından açıklamalar

İYİ Parti Genel Başkan Adayı Müsavat Dervişoğlu basının karşısına geçerek "kurultaya müdahale" iddialarına dönük açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, “İYİ Parti’ye kimse istikamet çizemez. Siyasi ikbalini, siyaset merkezlerinden gelecek kuvvetlere bağlayanlar iyi bilsin; İYİ Parti'nin kendi iradesi dışında bir irade yoktur” dedi.

Müsavat Dervişoğlu: İYİ Parti Genel Başkanlığına adayım Müsavat Dervişoğlu: İYİ Parti Genel Başkanlığına adayım

Dervişoğlu: İYİ Parti tek adam rejimini tahkim edecek değişikliğe olur vermeyecektir Dervişoğlu: İYİ Parti tek adam rejimini tahkim edecek değişikliğe olur vermeyecektir

***

Beşiktaş faciasında yeni gelişme

İstanbul Beşiktaş'ta 2 Nisan'da bir gece kulübünün tadilatında çıkan yangında 29 emekçi öldü. Emekçilerin karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle vefat ettikleri ve ardı ardına gelen ihmaller itfaiye raporunda yer aldı.

29 emekçiye mezar olan gece kulübünde ihmaller zinciri! İşçiler göz göre göre ölüme yollanmış 29 emekçiye mezar olan gece kulübünde ihmaller zinciri! İşçiler göz göre göre ölüme yollanmış

***  

İstiklal Caddesi saldırısı davası ertelendi

İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022 tarihinde 6 kişinin öldüğü, 99 kişinin yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin davanın 5'inci duruşması, bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, duruşmayı karar verilmek üzere 26 Nisan'a erteledi.

İstiklal'deki bombalı saldırı davasında 6 kişi daha tahliye edildi İstiklal'deki bombalı saldırı davasında 6 kişi daha tahliye edildi

***

Merkez Bankası "açık verdi"

Merkez Bankası, 2023 yılında 818,2 milyar lira zarar açıkladı. Zararın büyük bölüm kur korumalı mevduattan kaynaklandı.

Merkez Bankası, 818 milyar lira zarar açıkladı Merkez Bankası, 818 milyar lira zarar açıkladı

***

İsrail ile İran gerilimi konuşuluyor

İran’ın İsrail’e düzenlediği misilleme saldırısının yankıları sürüyor. İran'ın BM Daimi Temsilcisi Amir Said İravani, İsrail'e yönelik, "İkinci misillememizin ne olacağını biliyorlar. Bir sonrakinin daha belirleyici olacağının farkındalar" açıklamasını yaptı.

İsrail Savaş Kabinesi, İran saldırısına verilecek "yanıtı" görüşmek için yeniden toplanacak İsrail Savaş Kabinesi, İran saldırısına verilecek "yanıtı" görüşmek için yeniden toplanacak

***

CENTCOM'dan açıklama

Amerika Birleşik Devletleri İran ve Yemen’den İsrail’e gönderilen 80’den fazla insansız hava aracını ve 6 balistik füzeyi etkisiz hale getirdiğini açıkladı.

CENTCOM: İran ve Yemen'den İsrail'e gönderilen 80'den fazla İHA ve 6 balistik füze yok edildi CENTCOM: İran ve Yemen'den İsrail'e gönderilen 80'den fazla İHA ve 6 balistik füze yok edildi