İYİ Parti Genel Başkanlığı'na adaylığını koyan Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, iktidarın hazırlıklarını ürdürdüğü yeni anayasaya ilişkin tutumunu açıkladı. Dervişoğlu, "İyi Parti tek adam rejimini tahkim edecek hiçbir değişikliğe olur vermeyecektir. Bu ülkeyi tek adam rejiminin kölesi olmaktan çıkarmak için gerekli mücadeleyi vereceğiz" dedi.

Dervişoğlu, 5. olağanüstü seçimli kurultayındaki genel başkan adaylığı sürecine ilişkin olarak da, "Bütün dava arkadaşlarımın ortak bir irade ile önümüzdeki dönem kongreye hazırlanmasını ve siyaseten talep ve beklentisi olan dava arkadaşlarımın da önünün açılmasından yanayım. Hani diyorlar ya bir abi formülü. İYİ Parti gemisini salim bir limana getirebilme formülü bulunmalı diye. İYİ Parti gemisini salim bir limana götürmeye de talibim. İYİ Parti’deki dava arkadaşlarımı kucaklamaya, onların siyaseten önünü açmaya da talibim. İYİ Parti'yi kurda kuşa yem ettirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu, adaylığını koymayacağını açıklayan Genel Başkan Meral Akşener'in kendisini desteklediği iddiasına ilişkin olarak da, " İYİ Parti’nin kuruluş harcındaki en büyük emek Meral Akşener’indir. Sayın genel başkanımızın şayet gönlü benden yanaysa bundan gurur ve onur duyarım" diye yanıt verdi.

Dervişoğlu’na kongrenin iptal edilemesi çalımaları ve delegelerin Meral Akşener'i yeniden aday göstermesi sorusu yöneltildi. Dervişoğlu, Akşener sorusunu es geçerek kongrenin iptal ve ertelenmesi çabalarını 'iyi niyetli' bulduğunu söyledi. Dervişoğlu, "Kongre için adaylarımız yola çıkmıştır. Bu saatten sonra iptal edilmesi veya ertelenmesi 'ziyadesiyle iyi niyetle bulmakla beraber şartlara uygun görmüyorum. Bunlar iyi niyetli ardaşlarımızın temennisidir"dedi.