YSK oy pusulalarını belirleyecek

Seçime katılacak siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri yarın kurayla belirlenecek. Yerel seçimler için kuraya, 36 parti girecek.

YSK'den 'aday listesi' kararı YSK'den 'aday listesi' kararı

***

CHP MYK toplandı: Adayların durumu ne olacak?

CHP Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, aday belirleme gündemiyle gerçekleştirilecek toplantıya girdi. Gece yarısına kadar sürmesi beklenen toplantıda Lütfü Savaş’ın Hatay’da yeniden adaylığının tartışıldığı öğrenildi. Mersin Mezitli, Tekirdağ ve Antalya Konyaaltı’ndaki adayların da yeniden ele alındığı bildirildi.

İşte CHP'nin kesinleşen 209 belediye başkan adayı! Ankara, İstanbul, Hatay, Diyarbakır, Antalya... İşte CHP'nin kesinleşen 209 belediye başkan adayı! Ankara, İstanbul, Hatay, Diyarbakır, Antalya...

***

Memleket Partisi'nden seçim çıkışı

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, partisinin yerel seçimde yol haritasını açıkladı. İnce, "Memleket Partisi olarak kısıtlı imkanlarla girebileceğimiz her yerde seçime girip alabildiğimiz kadar belediyeyi safımıza katacağız" ifadelerini kullandı.

"Memleket Partisi İstanbul’da aday çıkaracak" iddiası "Memleket Partisi İstanbul’da aday çıkaracak" iddiası

Muharrem İnce, partisinin 14 belediye başkan adayını açıkladı Muharrem İnce, partisinin 14 belediye başkan adayını açıkladı

***  

CHP Sözcüsü'nden Muharrem İnce'ye yanıt

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce'nin partisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Yücel, “İzmir'de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunmuştu. Yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin müzakereler olumlu sonuçlansaydı asla yapılmayacağını biliyoruz" dedi.

CHP'den İnce'ye yanıt: İlçe belediyesi istemişti, müzakereler olumlu olsa eleştirileri yapmazdı CHP'den İnce'ye yanıt: İlçe belediyesi istemişti, müzakereler olumlu olsa eleştirileri yapmazdı

***  

Erdoğan'dan "F-16" açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulundu. F-16 alımı sürecine değinen Erdoğan, "ABD’den gelecek netice, bizler için F-16'ların Türkiye'ye gönderilmesi sürecini, tamir, bakımla ilgili sürecin başlamasını sağlayacaktır" diye konuştu.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Erdoğan'a İsveç teşekkürü NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Erdoğan'a İsveç teşekkürü

***

AKP adayı Kurum'un "Kanal İstanbul" çıkmazı

AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum, vaatlerini açıkladığı toplantıda Kanal İstanbul'dan bahsetmedi. İktidara yakın gazeteci Nagehan Alçı, Kurum'un yakın çevresinin "Öncelikli bir konu değil, daha önce açıklandığı için yeni bir vaat olarak sunulamazdı" dediğini aktardı.

Murat Kurum'dan vatandaşa: '31 Mart'a odaklan' Murat Kurum'dan vatandaşa: '31 Mart'a odaklan'

***

İmamoğlu'ndan Kurum'a 'yan sanayi' göndermesi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum'un seçim projelerini ‘yan sanayi’ olarak değerlendirdi. İmamoğlu, "Büyük bir kısmı kes kopyala yapıştır olması ilginç” dedi. Memleket Partisi lideri Muharem İnce’nin açıklamalarını da yorumlayan İmamoğlu, “91'i bilmemek suç değil, marifet 2019'u bilmek. Daha sonrasını da marifet olarak hayatımıza eklemek istiyoruz. Umut ederim sayın İnce kararını gözden geçirir” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Kurum'un vaatlerine: Yan sanayi Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Kurum'un vaatlerine: Yan sanayi

***

DEM Partili Doğan'dan yerel seçim sözleri

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, İstanbul dahil 8 il ile ilgili yaptığı açıklamada, "DEM Parti olarak alacağımız pozisyonu dengeleri ne oranda, nasıl değiştirebileceğinin farkındayız, kent uzlaşısı kapsamında güç birlikleri çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

DEM Parti'den Başak Demirtaş açıklaması DEM Parti'den Başak Demirtaş açıklaması

***

İbrahim Özkan'dan Akşener'e tepki

İYİ Parti'den istifa eden İBB Meclis Üyesi İbrahim Özkan, Meral Akşener'in kendisiyle ilgili sarfettiği “salak ve ahmak” sözlerine tepki gösterdi. Özkan, "Bu açıklamalarınızla ilgili hukuki süreç başlatmayıp, sizi en büyük adalet makamı olan kamuoyunun vicdanına havale ediyorum" dedi.

İYİ Parti'li İbrahim Özkan’dan GİK kararına tepki İYİ Parti'li İbrahim Özkan’dan GİK kararına tepki

***

Bakan Yerlikaya hakkında önemli iddia

İsmi İBB adaylığı için geçen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın 'kalbinin kırık' olduğu iddia edildi. Gazeteci Nuray Babacan, "Adı İBB başkanlığı için geçen Yerlikaya’nın kendisi aleyhinde yürütülen kampanyadan AKP’li trolleri sorumlu tuttuğunu ve bunların Süleyman Soylu ekibi olduğunu iddia ettiğini" aktardı.

***

Altınok yine Yavaş'ı eleştirdi

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'ı hedef aldı. Ankara'da ciddi bir trafik ve ulaşım problemi olduğunu söyleyen Altınok, Ankara'nın 5 yılda çölleştiğini öne sürdü.

Turgut Altınok'tan 'AKP Genel Merkezi anketi' iddiası Turgut Altınok'tan 'AKP Genel Merkezi anketi' iddiası

***

CHP'li Öztunç'tan vergi eleştirisi

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç işçilerden alınan vergiler hakkında konuştu. Öztunç, “Türkiye’de işçiler, Aralık 2023’te patronlardan yüzde 322 daha fazla vergi ödedi. AKP, dolaylı vergilerle zenginlerden çok dar gelirlilerden alıyor. 2024’te de durum değişmiyor, vergi yükü daha da artacak” dedi.

***  

Adalet Divanı İsrail'i uyardı

Uluslararası Adalet Divanı İsrail'in soykırım davasında ihtiyati tedbir talebine ilişkin kararını açıkladı. Gazze'de soykırımı önlemek için İsrail'in önlem alması talep edilirken, “Gazze’de soykırım riski” olduğu kabul edildi.

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in başvurusunu reddetti! "İddialar makul seviyede kanıtlandı" Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in başvurusunu reddetti! "İddialar makul seviyede kanıtlandı"

***

Kastamonu'da trafik kazası

Kastamonu Taşköprü karayolunda İstanbul'dan Sinop'a giden yolcu otobüsü devrildi. Kazada en az 6 kişi hayatını kaybederken 33 kişi de yaralandı. Tedavi altına alınan yaralıların 3’ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kastamonu'da yolcu otobüsünün devrildiği kazada ölü sayısı 6'ya yükseldi Kastamonu'da yolcu otobüsünün devrildiği kazada ölü sayısı 6'ya yükseldi

Kastamonu'daki otobüs kazasına ilişkin soruşturma başlatıldı Kastamonu'daki otobüs kazasına ilişkin soruşturma başlatıldı

***

TRT iddiasını "Dezenformasyonla Mücadele Merkezi" yalanladı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, TRT'nin Şampiyonlar Ligi ve diğer Avrupa kupalarının yayın hakları için 100 milyon euro ödediği iddiasını yalanladı.