YSK'dan açıklama

YSK Başkanı Ahmet Yener, yerel seçimlerdeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Yener, seçime katılım oranının yüzde 78.11 olduğunu duyurdu. 

YSK Başkanı Ahmet Yener'den flaş açıklama YSK Başkanı Ahmet Yener'den flaş açıklama

***  

Politico'dan seçim değerlendirmesi

ABD merkezli Politico, AKP'nin ülke genelinde büyük oy kaybıyla sonuçlanan yerel seçim tablosunu "Laik muhalefetin yükselişiyle Erdoğan kritik belediye başkanlığı seçimlerinde darbe aldı" başlığıyla değerlendirdi.

Yerel seçim sonuçları dünyada ses getirdi: "Yeniden dirilen muhalefet..." Yerel seçim sonuçları dünyada ses getirdi: "Yeniden dirilen muhalefet..."

***  

CHP'den tarihi zafer gecesi

İstanbul’dan Ankara'da 31 Mart seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre CHP 16, AK Parti 8 ilçe belediyesini kazandı. Başkent'te 10 ilçe AK Parti'den, 3 ilçe de MHP'den CHP'ye geçti.

CHP, en büyük seçim zaferlerinden birini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde elde etti. CHP, 2019 seçimlerinde kazandığı 14 ilçeyi de 26'ya çıkardı.

Böylelikle CHP, AKP’nin elinden 3 büyükşehir ve 8 il merkez belediyesi, MHP’den de 1 büyükşehir ve 3 il merkezini almış oldu.

31 Mart'ın sonucu ne oldu: "CHP'nin zafer gecesi..." 31 Mart'ın sonucu ne oldu: "CHP'nin zafer gecesi..."

***  

Akşener'den seçim değerlendirmesi

İYİ Parti lideri Akşener, yerel seçimlerin ardından yaptığı ilk açıklamada, olağanüstü seçimli kongreye gideceklerini bildirdi. Akşener, "İYİ Parti olarak üzerimize düşen sorumluluğu alacağız. Eleştirimizi yapacağız. Gereken adımları atacağız. Tam da bu sebeple en kısa sürede seçimli kongremizi düzenleyeceğiz" dedi.

Seçim sonuçlarının ardından Meral Akşener'den kongre kararı Seçim sonuçlarının ardından Meral Akşener'den kongre kararı

***

İmamoğlu'ndan "Hatay" açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay'daki seçime ilişkin, "Hatay’da devam eden sayım sürecinde hakkın hukukun hakim olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'ndan 'Hatay' mesajı Ekrem İmamoğlu'ndan 'Hatay' mesajı

***  

Savaş'tan da Hatay açıklaması geldi

Hatay Büyükşehir'de CHP'nin yeniden aday gösterdiği Lütfü Savaş seçimde kılpayı 2. oldu; Savaş "CHP'nin yetkin avukatları yola çıkmış durumdalar. İtirazımızı yapacağız" diye konuştu.

Lütfü Savaş'tan "itiraz" açıklaması Lütfü Savaş'tan "itiraz" açıklaması

***

Tugay'dan seçim ziyareti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cemil Tugay, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk ziyaretin parti örgütüne gerçekleştirdi. Tugay, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve partililerle buluştu.

Cemil Tugay: "İzmir için verdiğim sözleri tutarım, tarihe böyle geçeceğim" Cemil Tugay: "İzmir için verdiğim sözleri tutarım, tarihe böyle geçeceğim"

***  

TÜSİAD'tan seçim yorumu

TÜSİAD, yerel seçimlerin sonuçlarının ardından açıklama yaptı. Açıklamada, “Ekonomimizi, demokrasimizi ve hukuk sistemimizi güçlendirecek yapısal reformlara hızla odaklanarak daha gelişmiş, saygın, adil ve çevreci Türkiye hedefine ulaşmak üzere el birliğiyle çalışmalıyız" denildi.

31 Mart'ın sonucu ne oldu: "CHP'nin zafer gecesi..." 31 Mart'ın sonucu ne oldu: "CHP'nin zafer gecesi..."

***  

AKP'de MYK toplanacak

AKP'de MYK, tarihi yenilgi sonrası yarın toplanacak. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıda seçim sonuçları değerlendirilecek

Seçim sonrası AKP'de olağanüstü MYK toplantısı yarın Seçim sonrası AKP'de olağanüstü MYK toplantısı yarın

***

Bahçeli'den seçim açıklaması

MHP lideri Bahçeli seçim açıklamasında bulundu. Bahçeli, "Milletimizin sandık vasıtasıyla verdiği mesaj mühimdir. MHP bu demokratik mesajı almış, seçim sonuçlarının değerlendirmesini yapmak üzere kolları sıvamıştır."  dedi.

Bahçeli, CHP ve DEM Parti’yi hedef aldı Bahçeli, CHP ve DEM Parti’yi hedef aldı

***

Tayyar'dan şaşırtan çıkış

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar partisinin aldığı seçim sonucuna ilişkin çarpıcı bir değerlendirme yaptı. Tayyar "Bu bir ‘dip dalga’ değil. Görünen köydür. Bir siyasi afettir" dedi. 

İşte AKP'nin 'taşımalı' asker sandıklarının sonuçları İşte AKP'nin 'taşımalı' asker sandıklarının sonuçları

***  

İTO verileri açıklandı

İTO verilerine göre, İstanbul'da mart ayında önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 3,93, toptan fiyatlar ise 3,78 arttı. Yıllık bazda değişim ise, perakendede yüzde 78,25, toptan fiyatlarda ise yüzde 63,21 oldu. 

İstanbul'da enflasyon yüzde 78,25'e yükseldi İstanbul'da enflasyon yüzde 78,25'e yükseldi

***  

Yargıtay seçimi yine olmadı

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin on birinci turunda da adaylar salt çoğunluğu sağlayamadı. 

Yargıtay Başkanı, seçimin 11. turunda da belirlenemedi Yargıtay Başkanı, seçimin 11. turunda da belirlenemedi

***  

Emeklilerin ikramiyesi ne zaman yatırılacak?

Emeklilerin 3 bin liraya çıkartılan bayram ikramiyesinin ödemeleri yarın (2 Nisan) başlıyor. Ödemeler 5 Nisan'a kadar yapılacak. 

Emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandı Emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandı