İsrail ile Hamas arasında 1 Aralık'ta "insani ara"nın bitmesinin ardından başlayan çatışmalar sürüyor

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde ölen Filistinlilerin sayısı 20 bin 57 oldu. İsrail'in havadan ve karadan devam ettirdiği saldırılar tüm şiddetiyle sürerken öldürülen binlerce Filistinlinin cesedine dahi ulaşılamadığı bildiriliyor. Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam'a göre Gazze halkının yüzde 90'ından fazlasının aşırı açlık çekiyor.

İsrail, Gazze'nin kuzeyinde 2 askerinin daha öldürüldüğünü duyurdu İsrail, Gazze'nin kuzeyinde 2 askerinin daha öldürüldüğünü duyurdu

***

Gazeteci Saymaz'dan Akşener'e eleştiri

Gazeteci İsmail Saymaz, bugün yazdığı yazısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i sert sözlerle eleştirdi. Saymaz, yazısında "Akşener’in başlattığı savaş, Cumhur İttifakı için kazandıracak, İmamoğlu ve Yavaş açısından kaybettirecek savaştır" ifadelerini kullandı.

İsmail Saymaz Akşener'i eleştirdi: "Akşener’in başlattığı savaş..." İsmail Saymaz Akşener'i eleştirdi: "Akşener’in başlattığı savaş..."

***

İYİ Parti'de gündem aynı: "İstifalar..."

Önümüzdeki günlerde ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı destekleyen 4 milletvekilinin daha istifa edeceği öne sürüldü. Parti yöneticileri, başta Polatlı ve Gölbaşı örgütleri olmak üzere Ankara’dan toplu istifaların gündeme geleceğini iddia ediyor.

Partiden 5 bin kişinin üzerinde kopuş yaşanacağına işaret eden yöneticiler, Akşener’in Yavaş’a yakın isimleri “biçeceğini” öne sürüyor. Ayrıca, partiden dört milletvekilinin de ilerleyen günlerde Yavaş’a yakınlığı nedeniyle istifasını vereceği ifade ediliyor. Söz konusu dört milletvekilinin arasında Manisa milletvekili Şenol Sunat’ın da adı geçiyor.

"İYİ Parti'de 4 vekil daha istifa edecek" iddiası "İYİ Parti'de 4 vekil daha istifa edecek" iddiası

***   

İmamoğlu'ndan "seçim" açıklaması...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’li İstanbul ilçe belediye başkan adaylarının "yıl bitmeden"  açıklayacaklarını duyurdu. İmamoğlu verdiği demeçte, Umut ederim ki çok geçmeden, yıl bitmeden, bu 3 ayın en güçlü şekliyle kampanyada değerlendirildiği ki;  bu anlamda CHP’nin yönetmediği ama çok büyük nüfusa sahip ilçeleri de ayrıca çok önemsiyorum. Hızlıca adaylar belirlenir” ifadelerini kullandı.

***

Özgür Özel tazminat ödeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle açtığı davada mahkeme, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 50 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi. 

Erdoğan'ın, avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla Özel aleyhine, 17 Aralık 2020'de TBMM'de düzenlediği basın toplantısındaki ifadeleri nedeniyle açtığı manevi tazminat davası, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 25. Hukuk Dairesince kesin olarak karara bağlandı.

***

AKP'de "İstanbul" çıkmazı...

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan bugün yazdığı kulis yazısında, AKP'nin İstanbul adaylarıyla ilgili aile içerisinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın adının öne çıktığı, Murat Kurum için de bazı bakanların ve iş insanlarının devreye girerek, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşüldüğünü aktardı. 

AKP'nin seçim gündemi: Erdoğan'a hangi isimler önerildi? AKP'nin seçim gündemi: Erdoğan'a hangi isimler önerildi?

***

Can Atalay tahliye edilecek mi?

Tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliyesi için 13.Ağır Ceza Mahkemesi önünde Adalet Nöbeti'nde olan avukatlar, 13. Ağır Ceza Mahkemesi kalemi ile görüştü. Mahkeme heyetinin kaleme "gerekçeli kararı bekleyeceğiz" dediği belirtildi. Bunun üzerine kararın gün içerisinde çıkmayacağı, bugüne yetişmeyeceği belirtildi. Hatırlanacağı üzere Anayasa Mahkemesi dün aldığı ikinci kararda yine ihlal olduğuna hükmetmişti.

Can Atalay'a 2. ihlal kararı: "İşte AYM'nin aldığı kararın metni..." Can Atalay'a 2. ihlal kararı: "İşte AYM'nin aldığı kararın metni..."

***

Yeni asgari ücret daha belirlenmeden market fiyatları arttı

Konuya ilişkin konuşan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu,“Asgari ücret resmen açıklanmadan neredeyse tüm temel gıda ürünlerine ve ihtiyaç ürünlerine zam yağmuru başladı. Üstelik daha üç gün önce Ticaret Bakanlığı’nın müfettişleri 3 büyük şehirde denetlemeye çıkıp marketlerde fiyatların ve alış faturalarının kontrolünü yapmak sureti ile bunları incelemişken zamlar gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

***

Toktaş beraat etti

Halk TV eski Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş’ın Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla istifa ettiği iddia edilen eski Hâkim ve Savcılar Kurulu (HSK) üyesi Hamit Kocabey ile avukat oğlu Nizameddin Kocabey’e ilişkin haberleri nedeniyle “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davada karar bağlandı. “Kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davada Toktaş’ın beraatine karar verildi.

***

İsrail'e domates sattı, partisinden kovuldu...

Mersin’de bulunan şirketi üzerinden İsrail ordusuna domates ihracatı yaptığı belirlenen Saadet Partisi Erdemli İlçe Başkanı Nurbaki Şahin, görevinden alındı. Genel Başkan Temel Karamollaoğlu konuyla ilgili soruyu yanıtlarken görevden almayı doğruladı. Şahin’in İsrail’e domates gönderen şirkete 2020 yılında ortak olduğu öne sürülürken, Saadet Partisi harekete geçti. Saadet Partisi, Erdemli İlçe Başkanı Nurbaki Şahin’i görevden aldı. İl Başkanı Mehmet Polat tarafından Erdemli İlçe Başkanlığı’na resmi yazı gönderildi. Resmi yazıda, “Görülen lüzum üzerine Erdemli İlçe Başkanımız Nurbaki Şahin ilçe Başkanlığı görevinden alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

***

İYİ Parti’de sular durulmuyor

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım, Çankaya ilçe başkanı ve ilçe yönetiminin görevden alındığını, yerine kurucu ilçe başkanı olarak Doğukan Kozan'ın atandığını duyurdu.

***

Kavuncu açıkladı: "SMS'ler atılıyor"

İYİ Parti Diyarbakır adıyla üyelere gönderilen SMS’te “Sayın üyemiz, İstanbul Milletvekilimiz M. Salim Ensarioğlu ile Diyarbakır İl Teşkilatımız İYİ Parti’den istifa etmiştir. Siz de istifa etmek isterseniz e-Devlet üzerinden Siyasi Parti Üyeliği Başvurusu menüsünden İYİ Parti’den istifa edebilirsiniz” dendi. Bu mesajı X hesabından paylaşan İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, buna benzer çok sayıda SMS’in gönderildiğini öne sürerek, “Gerekli tedbiri alıyoruz” dedi

***

Akşener'den "Atalay" açıklaması...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AYM'nin Can Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı vermesi hakkında paylaşım yaptı. Akşener, mahkemeye AYM kararını uygulama çağrısında bulundu. Akşener, "İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi karar merciinin kendisi olduğunu dikkate alarak bir an önce gereğini yapmalı ve bu kriz derhal çözülmelidir." dedi.

***

DEM Parti'den Alevi Federasyonu'na ziyaret...

Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu temsilcileri, DEM Parti Genel Merkezi'ni ziyaret ederek partinin eş genel başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile görüştü. Eş başkanlara, MYK Üyesi Yüksel Mutlu ve Milletvekili Celal Fırat eşlik etti.

***

Hatimoğulları'ndan "eş başkan" açıklaması...

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, Özgür Özel hakkındaki, “Size CHP Eş Başkanı diyesim geldi” ifadesini dili sürçtüğü için kullandığını belirtti.

Hatimoğulları,  “İnsanın nutku tutuluyor derler ya, insanlar nasıl anlamlar çıkardı böyle bir şeyden. Şimdi bizde dil alışkanlığı, ağız alışkanlığı var. Mesela geçmiş dönemde ben partinin diplomasi çalışmalarındaydım. Dışişleri Komisyonu üyesiydim. Ve gerek Orta Doğu'da, gerek Batı'da gittiğimiz her yerde böyle dil sürçmesi olmuştur, ‘Eş Başkan’ demişizdir” ifadelerini kullandı.

***

Leyla Zana iddiası yalanlandı

DEM Parti’nin, Diyarbakır  Büyükşehir Belediyesi eş başkanlığı için Leyla Zana’ya teklif götürdüğü iddiası partinin yetkili isimlerince yalanlandı.

***

Saymaz, anket sonucunu paylaştı

Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın yazısına göre, Türkiye Raporu’nun yaptığı ankette İyi Parti’nin oy oranının geçen seçime oranla düştüğü görüldü. Buna göre, İyi Parti, kararsızlar dağıtılmadan önce 4.5 oy alıyor. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra oran yüzde 6.9’a yükseliyor.

Katılımcıların yüzde 23’ü CHP ile işbirliği teklifini reddetmesinden sonra İyi Parti’ye olumsuz baktığını söylüyor. Saymaz, “Hem istifa dalgası, hem de anket verileri gösteriyor ki…İyi Partiler bulundukları şehirlerde AK Parti karşısında hangi aday güçlüyse ona yönelecek. Bu, 2019’da yüzde 7.3 oy almış İyi Parti’nin baraj altına inmesine yol açabilir. Öyle olursa İyi Parti’de Akşener döneminin kapandığını ve iç iktidar mücadelesinin başladığını görebiliriz. Müsavat Dervişoğlu, Koray Aydın, Buğra Kavuncu ve Kürşad Zorlu’nun öne çıkacağı mücadelede kim birinci olur, şimdiden kestirmek güç. Fakat kaybeden, İyi Parti Kazanan MHP olacaktır” görüşünü ifade etti.

***

Kasımda, Türkiye'nin 67 merkezinde ekstrem sıcaklık rekoru kırıldı

Türkiye'de 34 yılın en yağışlı, 53 yılın en sıcak kasım ayı yaşandı. Sıcaklık ortalaması 12,5 derece ile normallerinin 3,2 derece üzerinde, yağışlar 109,3 milimetre ile normaline göre yüzde 88 fazla ölçüldü. Türkiye'nin 67 merkezinde kasım ayında yeni ekstrem (maksimum) sıcaklık gerçekleşti.

***

Asgari ücret ne zaman açıklanacak?

2024 yılında uygulanacak yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında sona gelindi. İşçi ve işveren tarafının görüşmelerde belli bir aşamayı geride bıraktığı öğrenilirken, nihai kararın, devam eden pazarlıkların ardından gelecek haftanın ilk günlerinde açıklanması bekleniyor.

Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Asgari ücret ne zaman açıklanacak?

***

Yeşilay Şube Başkanı tutuklandı: "Soylu'yla şaşırtmayan fotoğraf..."

Aracında 800 gram uyuşturucu ve hassas terazi bulunduktan sonra tutuklanan Yeşilay Kilis Şube Başkanı Ahmet Zorlu’nun eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla fotoğrafı çıktı.

Uyuşturucudan tutuklanan Yeşilay Şube Başkanının Soylu ile fotoğrafı çıktı Uyuşturucudan tutuklanan Yeşilay Şube Başkanının Soylu ile fotoğrafı çıktı

***

YSK'dan yeni genelge...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne yönelik Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi (SSPS) Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Genelge yayımladı.

Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeye göre, seçim günü siyasi partilere oy verme günü saat 17.00'den sonra açılacak SSPS'deki sonuçlar, geçici sandık sonuçları olacak ve itiraza gerekçe oluşturmayacak. 

YSK, seçim günü uygulanacak yasakları belirledi YSK, seçim günü uygulanacak yasakları belirledi

***

Seçil Erzan davasında yeni gelişme yaşandı

Aralarında spor dünyasının ünlü isimlerinin bulunduğu 19 mağdurun dolandırıldığı iddiasına ilişkin davaya, iki şikâyetçinin daha iddianamesi eklendi. İddianameler kabul edildiğinde, davadaki şikâyetçi sayısı 21 olacak.

"Banka mesajları silip telefonu kırmamı istedi" demişti! Seçil Erzan’ın kırık telefonundan 180 bin mesaj "Banka mesajları silip telefonu kırmamı istedi" demişti! Seçil Erzan’ın kırık telefonundan 180 bin mesaj

***   

Ankaragücü'nden "Faruk Koca" başvurusu...

MKE Ankaragücü Kulübü, hakem Halil Umut Meler’e yumruklu saldırıda bulunan Faruk Koca için TFF Tahkim Kuruluna başvurdu. MKE Ankaragücü Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin, "TFF tarafından geçmişte, Başkanımız Faruk Koca'nın eyleminden çok daha ağır bir durumda bile 20 müsabakadan men cezası verdiği düşünüldüğünde Tahkim Kurulunun Başkanımız Faruk Koca hakkında verilen cezayı düşürmesi ve daha hafif bir ceza vermesi gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

MKE Ankaragücü'nden Emre Belözoğlu açıklaması: MKE Ankaragücü'nden Emre Belözoğlu açıklaması:

***

AKOM İstanbulluları uyardı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), yarın öğle saatlerinden itibaren rüzgarın fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini bildirdi.

Merkezden yapılan açıklamada, rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren batılı yönlerden kuvvetlenip kısa süreli hamlelerle fırtına şeklinde esmesinin beklendiği duyuruldu.

AKOM'dan İstanbul için fırtına uyarısı AKOM'dan İstanbul için fırtına uyarısı