Sözcü yazarı İsmail Saymaz, CHP ile İYİ Parti arasındaki gerilimi yazısına taşıdı.

İsmail Saymaz, bugün yazdığı yazısında, CHP’ye karşı “savaş” ilan eden İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i sert sözlerle eleştirdi.

Akşener’in "operasyon" iddiasına da tepki gösteren Saymaz, “Akşener’in başlattığı savaş, Cumhur İttifakı için kazandıracak, İmamoğlu ve Yavaş açısından kaybettirecek savaştır” dedi.

Saymaz yazısında şunları dile getirdi:

“Akşener’in İmamoğlu ve Yavaş’a açtığı savaşı İyi Partililer istiyor mu? Aksine... 81 il başkanından 60’ı, İstanbul’da 35 ilçe başkanından 22’si, Ankara’da 25 ilçe başkanından 21’i, Bursa’da 17 ilçe başkanından 14’ü, Yüksek İstişare Kurulu’ndaki 10 üyeden altısı ve milletvekillerinin yarısı işbirliği istiyor. Seçmende ve teşkilatlarda azınlıkta olan ‘özü başına’ politikası yalnızca Genel İdare Kurulu’nda çoğunluk olabildi. Şimdi İyi Parti azınlığın çoğunluğa dayattığı bir kararı uygulamanın doğal krizini yaşıyor. Öyle tuhaf ki...… Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, iş birliği istemesine rağmen başka talipli çıkmadığı için Bursa’da aday gösteriliyor. İyi de niçin? Bu yerel seçim Cumhur İttifakı açısından İstanbul ve Ankara’yı geri almak için yapılıyor.  İmamoğlu ve Yavaş, beş yıldır savaş veriyor.  İmamoğlu, davalar, siyasi yasaklar ve mali kıskaçla boğuşuyor. 31 Mart’taki olası yenilgiye yatırım yapan kimi Kılıçdaroğlu’cuların değişimi boğmak için Alevi seçmeni kışkırtmasıyla mücadele ediyor. Bunlar yetmiyor. Bir de Akşener, cephe açıyor. Akşener’in başlattığı savaş, Cumhur İttifakı için kazandıracak, İmamoğlu ve Yavaş açısından kaybettirecek savaştır.”