Şarkıcı Gülşen'in geçtiğimiz Nisan ayında verdiği bir konserde gitaristine söylediği "İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" sözleri sonrası üst üste hedef gösteren açıklamalar yapılmıştı.

Gülşen'in "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlamasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülecek. Cumhuriyet'ten Rengin Temoçin, duruşma öncesi Gülşen’in avukatı Emek Emre ile konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kadın ve Demokrasi Vakfı ve Gaziantep Önder İmam Hatipliler Derneği’nin de bulunduğu 702 müşteki davada yer alırken Emre, “700 küsur müştekinin ifadesi henüz tamamlanamadı. Duruşmada eksiklerin giderilmesi bekleniyor” dedi.

Emre, “Müvekkile isnat edilen suç oluşmamıştır. Halkın bir kesimini bir başka kesimine tahrik etme unsuru yok. Nisan ayında sahnedeki bir beyanından dolayı 25 Ağustos’ta hakkında soruşturma açıldı. Dört ay geçmiş kimsenin ruhu duymamış mı burada? Kamu güvenliğinin tehlikede olmadığı çok açık” dedi.

Geçtiğimiz haftalarda İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin istismarına vurgu yapan Emre, “İki hafta önce neler yaşadık. Biz bunlar yaşanırken müvekkilimize ilişkin hukuki izahati kime ve ne için yapıyoruz” dedi. 

Emre sözlerini şu şekilde noktaladı:

"Müvekkilim bir cümlesinden ötürü samimi şekilde özür de diledi. Sosyal medyada 'Katli vaciptir' diyen oldu. Elinizi vicdanınıza koyun. Bunlar oluyorken bu davanın görülmesi hakikaten ayıptır. Türkiye hukuk devletidir diyorsak bu davayı konuşmak zorunda olmak benim canımı yakıyor." 

En son 24 Ağustos’ta sahneye çıkan ve dört gün hapis yatan sanatçı Gülşen, geçtiğimiz günlerde sahneye çıkmıştı.