Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Theodorikakos, yasa dışı geçişlerin engellenmesine yönelik Türkiye sınırı yakınlarında bulunan Sofulu bölgesinden Karapınar köyüne kadar 35 kilometre ilave çit için ihale sürecine geçileceğini bildirdi.

Bir televizyon programına katılan Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos, toplam uzunluğu 140 kilometre olacak ilave çitin ilk 35 kilometrelik bölümü için "Hemen ihaleye geçiyoruz ki çitin yapımına başlanabilsin. Çalışmalar hazır ve gerekli her şeyi sağlamak için ordu ile tam bir işbirliği yapıldı" dedi.

Çit inşasının ulusal güvenlik ihtiyacı olduğunu belirten Theodorikakos, "Ancak bu şekilde yasa dışı göçle mücadele edebiliriz" ifadesini kullandı.

Aralık 2022'de, Yunanistan'ın, Türkiye sınırındaki Evros (Meriç) bölgesinde devriye ve gözetleme önlemlerini sıkılaştırmak için 250 sınır polisi görevlendireceği açıklanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde SKAİ TV'de bir programa katılan Theodorikakos, Yunan polisi tarafından 256 bin yasa dışı geçişin engellendiğini ifade ederek Yunanistan ve Avrupa'nın Türkiye ile sınırlarına çit inşa etme kararının, Vatandaşı Koruma Bakanlığının sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

Theodorikakos, çitin inşası için ilgili bakanlıklarla çalışmaların başlatıldığını söyledi.