HDP milletvekilleri, TBMM'de düzenledikleri basın toplantısında Maraş Katliamı'nın yıl dönümü nedeniyle yaptığı konuşmada, "Maraş katliamı davasının yeniden açılması ve yeniden yargılanmaların yapılması gerekmektedir" çağrısında bulundu.

"KENT NÜFUSUNUN YARINISI ALEVİLER OLUŞTURUYORDU"

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, basın toplantısında açıklama yapan Özen, Maraş katliamının üzerinden 43 yıl geçtiğini hatırlattı. Maraş olaylarının amaçlarından birinin kentteki Alevi nüfusunu azaltmak olduğunu vurgulayan Özen, 1978'de kent nüfusunun yaklaşık yarısını oluşturan Alevilerin bugün şehir merkezinin yüzde 1'ini oluşturduğunu söyledi.

"BİR DAHA MARAŞ BENZERİ KATLİAM YAŞANMASIN İSTİYORUZ"

Özen, Maraş katliamına ilişkin gizlenen gerçeklerin ortaya çıkması için devlet ve MİT arşivlerinin açılmasını isteyerek, "Bizler 43. yılında Maraş katliamını anarken farklılıkların özgürce birlikte yaşadığı demokratik bir Türkiye idealini dile getiriyoruz. Bir daha Maraş benzeri katliamlar yaşanmasın istiyoruz. Maraş katliamı davasının yeniden açılması ve yeniden yargılamaların yapılması gerekmektedir" dedi.