LDP Genel Başkan Yardımcısı Kulaksız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Bütün bunlar olurken, bunları savunan zihniyetten hiçbir şey olmaz. Polis araçlarımız, camilerimiz yakıldı. Bu kendini bilmezler tarafından işgal edildi" sözleriyle ilgili, "Erdoğan'ın, 'Gezi olayları esnasında camilerimiz yakıldı' sözleri üzerine, Liberal Demokrat Parti adına, ilgili dört kuruma sorduk, kayıtların paylaşılmasını istedik, yanıt sadece İst itfaiyesinden geldi, gelen yanıt da 'yanan herhangi bir CAMİ yok' deniyor" ifadesini kullanarak İBB itfaiyesinden gelen yanıtı paylaştı.

"HERHANGİ BİR BİLGİ - BELGEYE RASTLANMAMIŞTIR"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Dairesi Başkanlığı ise bahse konu olan tarih aralığında herhangi bir camide yangına dair bilgi-belgeye rastlanılmadığını açıkladı. Erdoğan'ın sözlerine ilişkin dört kuruma LDP tarafından yöneltilen soruyu cevaplandıran İtfaiye Dairesi Başkanlığı yazılı olarak şu yanıtı verdi:

"Bahse konu tarihte yukarıda zikredilen olay ile ilgili kayıtlarımızda yapılan inceleme - araştırma neticesinde tarafımıza cami yangını ihbarı yapılmadığı tespit edilmiş olup, konu hakkında herhangi bir bilgi - belgeye rastlanılamamıştır."

ldpg_1