Gezi Parkı'nda eylemcilerin çadırlarının yakılması talimatını veren dönemin İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Emekli, "Görevi kötüye kullanmak" ve "Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması"ndan toplam 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

[mks_dropcap style="letter" size="52" bg_color="#ffffff" txt_color="#000000"]T[/mks_dropcap]aksim Gezi Parkı'nda eylemcilerin çadırlarının yakılması ile ilgili olarak "Çadırları toplamakla uğraşmayın, yakın gitsin" şeklinde talimat veren ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında meslekten ihraç edilen dönemin İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Emekli hakkındaki ceza belli oldu. İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Ramazan Emekli katılmadı. Olay sırasında görevli zabıta çalışanları tanık olarak ifade verdi.

"YAKIN TALİMATI VERDİ"

Olay günü Gezi Parkı olaylarında görevlendirildiklerini belirten zabıta komiseri Murat Sarı, "Toplantı da çevik kuvvetin alana gireceği topluluğu dağıtacağı bizim de belediye olarak çadırları toplanması görevimiz vardı. Çevik kuvvet girdi. Parkın ortalarına doğru karşı taraftan taş, şişe gelmeye başladı. Biz o zamana kadar 20-25 çadırı toplamıştık. İl emniyet Müdür yardımcısı Ramazan Emekli beni çağırdı. Yanımda iki personelim vardı. Biz burada ne kendimizi koruyabileceğiz ne de sizi, geri kalanları yakın talimatı verdi. Bu olaydan sonra çadırlar yakıldı" dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=Feoe-cEllwo

"BUNUN ÜZERİNE ÇADIRLAR YAKILDI"

Tanık zabıta memuru Murat Yüce de sanık Ramazan Emekli'nin  zabıta komiserlerini çağırarak "Geri kalanları yakın talimatı verdi. Bu olaydan sonra çadırlar yakıldı" diye konuştu. Diğer zabıta memurları Hüseyin Aladağ ve Osman Çeküç ise "İl emniyet müdür yardımcısı Ramazan Emekli bizim komiserimizi çağırmış. Gezi Parkında bulunan çadırların yakılması emrini vermiş. Bunun üzerine çadırlar yakıldı" dediler. HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI Mahkeme, sanık Ramazan Emekli'yi "Görevi kötüye kullanma" suçundan 5 ay, "Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçundan da 5 ay olmak üzere toplam 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme verdiği iki ayrı hapis cezası ile ilgili olarak da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.