Beşiktaş Jimnastik Kulübü, yeni başkanını seçti. Hasan Arat, rakibi Serdal Adalı'ya 2333 oy fark attı. Arat'ın başkan seçilmesinin ardından Gezi Direşi'ne verdiği destek sosyal medyada gündem oldu.

Beşiktaş'ın taraftar grubu olan Çarşı'nın Gezi Direnişi nedeniyle yargılandığı davada, mahkeme salonlarında taraftarları bir an yalnız bırakmayan Arat'ın fotoğrafı da paylaşıldı.

Screenshot 2023-12-04 at 10-59-38 (1) X'te purple 🇵🇸 unutmadık https __t.co_NjjjzOBGMW _ X

"HALKIN NASIL BİR ARAYA GELEBİLECEĞİ GÖRÜLDÜ"

Gezi Direnişi sırasında,  2020 Olimpiyatları için oluşturulan Komite'nin başkanlığını da yapan yapan Arat, Gezi Direnişi'ni Birleşmiş Milletler'de (BM) katıldığı bir toplantıda şu sözlerle anlatmıştı:

“Eylemlerin demokrasimiz için müthiş bir aşama ve bunun bir toplumsal bir gelişme olduğunu, İstanbul’un Olimpiyat inancının ne kadar büyük bir gönüllü ordusu yaratacağını gösterdik. Halkın nasıl bir araya gelebileceği, çevre bilincinin ne kadar geliştiği, insanların kendi haklarını sorgulayabileceği ve polislerin gençlerimize çiçekler verip onlarla birlikte çektirdikleri fotoğrafları gösterdim. Türkiye’de halkın sorunları birlikte konuşabildiğini, haklarını sorgulayabildiğini, sadece bardağın boş tarafına bakmaktansa bunun toplumumuza ve bölge ülkelerine ne kadar katkı sağlayacağını konuştuk”

"GENÇLERİMİZİN ÇEVREYE DUYARLIĞI HERKES TARAFINDAN OLUMLU KARŞILANDI"

“Gençlerimizin görüntüleri herkesi etkilemiş. Ne kadar duyarlı olduklarını, bu bilinçlerinden dolayı gurur duyduğumuzu, eylemlerinin içine siyasi partileri karıştırmadıklarını, bunun normalliğini ve güzelliğini anlattık. Çok olumlu karşılandı. İyi algıladılar. Türkiye’nin demokratik bir ülke olduğunu ve yaşananların diğer ülkelere çok iyi bir örnek teşkil edeceğini anlattım. Yunanistan’ın eski başbakanı Yorgo Papandreu da bize burada büyük destek verdi. Zamanlama çok iyi oldu. İstanbul’da yaşananları çok olumlu algıladılar, Türkiye’yi bu hassas dönemde çok iyi analiz ettiler. Bizim en büyük değerimiz olan gençlerimizin çevreye duyarlılığı herkes tarafından çok olumlu karşılandı.”