Genel Sağlık İş Sendikası Edirne Şubesi üyeleri, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi önünde bugün basın açıklaması yaptı. Açıklamanın yapıldığı alana getirilen ve üzerinde “Bize gelin bin TL verelim” yazılı perde yırtılarak toplu sözleşme ikramiyesi için sendikalara getirilen yüzde 2 barajı protesto edildi. “Sorun baraj değil sorun yoksulluk sınırı altında maaş olması”, “Baraj bizi susturamaz, durduramaz, geliyoruz” yazılı dövizler taşıyan sendika üyeleri, “Sağlıkçıyız haklıyız kazanacağız”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı. Sendika Edirne Şube Başkanı Özcan Arslan, şunları söyledi:

"Bizler sağlıkta şiddetin gölgesinde, kötü çalışma koşullarında, açlık sınırında maaşlarla nitelikli sağlık hizmeti sunmak için mücadele vermekteyiz. Bizler pandemide maskesiz, bonesiz, kişisel koruyucu ekipmansız çalışmak zorunda bıraktığınız, balkonlarda alkışlayarak hakkınız ödenmez deyip hakkını ödemediğiniz sağlık emekçileriyiz. Bizler koruyucu sağlık hizmeti olan aşılarımızı köy köy hane hane tüm yurttaşlarımıza ulaştırmak için ülkemizin her köşesine hizmet götüren doktorlar, ebeler, hemşireleriz. Bizler 39 farklı meslekten nitelikli, ücretsiz, bilimsel ve erişilebilir sağlık hizmeti üretmek için emek veren sağlık profesyonelleriyiz. Bizler yoksulluk sınırı altında hak ettiğini alamayan kamuda çalışan mühendisleriz.

"PROMOSYON AÇIKLANMALI"

Sözleşmeli çalışma modeline son verin. Seçim yaklaşıyor, diye kadroya geçirileceğiz. Evet, geçiriyorsunuz, geçirir geçirmez peşinden ‘Sözleşmeli kamu personeli alacağız’ diyorsunuz. Bunlara bir an önce son verilmeli. ‘Adalet ve liyakati tüm kamu kurumlarında sağlayın. Kademeli ek gösterge, yıpranma payı, giyim yardımı gibi mali özlük haklarımızı günümüz koşullarına göre güncelleyin’ diyoruz.  Kapalı kapılar ardında yapılan, ihale süreci ve protokollerini gizlediğiniz ‘Promosyon anlaşmalarını açıklayın’ diyoruz. Promosyon açıklanmalı. Promosyon anlaşmaları gecenin bir saati, bakanımızdan beklerken, yandaş sendikadan geliyor. Bakan demedi mi, ‘Biz yapacağız’ diye. Biz kimden bekleyeceğiz bunu, bakanımızdan. Geçen bir üyem diyor ki bana, ‘Ben kredi kartı kullanmıyorum’ anlamadım. Başkanım diyor, 25 bin lira promosyon anlaşması nedir? Puan, kredi kartına yükleniyor. Evet ama ben kredi kartı kullanmıyorum."