Haber Metni: Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'de devam eden İsrail saldırılarının vahim sonuçlarına dikkat çekti. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde İsrail saldırıları sonucu öldürülen çocuk sayısının, dünya genelinde son dört yılda savaşlarda öldürülen çocukların toplamını aştığını belirtti. Lazzarini, bu istatistiği "sarsıcı" olarak değerlendirerek, yaşananların çocuklar üzerinde yürütülen bir savaş olduğunu vurguladı.

UNRWA Genel Komiseri, BM ve Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine dayanarak, Gazze'de 7 Ekim'den 29 Şubat'a kadar öldürüldüğü bildirilen çocuk sayısının 12 bin 300'ün üzerinde olduğunu, buna karşın son dört yılda dünya genelinde savaşlarda öldürülen çocuk sayısının 12 bin 193 olduğunu açıkladı. Bu rakamlar, Gazze'deki durumun ciddiyetini ve aciliyetini gözler önüne seriyor.

Lazzarini'nin bu açıklamaları, Gazze'deki çatışmanın sadece bölgesel bir mesele olmadığını, aynı zamanda küresel bir insanlık sorunu olduğunu ortaya koyuyor. UNRWA Genel Komiseri, Gazzeli çocuklar için derhal ateşkes yapılması çağrısında bulunarak, uluslararası toplumun dikkatini bu acil duruma çekmeye çalışıyor