Gazeteci Metin Cihan, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Burak Erdoğan'ın İsrail'in Gazze'deki katliamı sürerken ticari ilişkilerine devam ettiğini iddia etti.

Burak Erdoğan'ın ile ilişkilerini de açıklayan Manta Denizcilik, İsrail'in bombalanmasının ardından ticari ilişkilere devam ettiğini şu sözlerle kabul etti:

"Gemi her ne kadar 11 Ekim tarihinde seferine başlamış ise de sefere konu taşıma sözleşmesi deniz ticaretinde olağan olduğu üzere haftalar öncesinde yani henüz savaş başlamadan evvel yapılmış olup işleten şirketinin bu seferden kaçınmak için yapabileceği hiçbir şey bulunmamaktadır... Diğer yandan habere manipülatif şekilde serpiştirilen ve aralarında irtibat varmış intibası yaratan başka bir husus ise “MB Denizcilik’ ile “Manta Denizcilik” le ilgilidir. “Manta Denizcilik” bir gemi işletme firması olup “MB Denizcilik” gibi birçok firmanın sahibi olduğu gemileri işletmektedir. Mecit Mert Çetinkaya ile Burak Erdoğan’ın 10 yılı aşkın süredir ortak olduğu “MB Denizcilik”in ise tek gemisi yıllardır üzerinden asılsız haberler yapılan “Sakarya” olup Türk Bayraklı ve Türk Uluslararası Gemi Sicilinde kayıtlı olup gizli değildir. Haberde adı geçen “Halit Yıldırım” gemisi ile “MB Denizcilik”in ise hiçbir bağı ve ilgisi bulunmamaktadır."

Metin Cihan, AKP'nin İsrail ile ilişkileri hakkında başka iddialar gündeme getirirken Saray'dan Filistin hakkında bir 'duyar' açıklaması yapıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Oktay Saral, Altın Kelebek Ödül Töreni’nde sokak köpeklerine dikkat çeken konuşması nedeniyle ‘Ecem Erkek'i hedef aldı.

Ecem Erkek şunları dile getirmişti:

“Beni izleyemeyen ve izlese de hiçbir şey anlamayacak ama eve dönmemi sabırsızlıkla bekleyen köpeğim var benim. Şu anda arkadaşıma emanet, gözüm arkada değil. Çok şanslı ve mutlu bir köpek. Fakat sokaklarda onun kadar şanslı, mutlu olmayan bir sürü canımız var. Biz vicdanlı bir milletiz, merhamet duygusu yüksek bir milletiz. Onları hayattan koparmadan da onlarla sağlıklı bir ortak yaşamı sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Belediyelerde yapılacak, yapılması beklenen kısırlaştırma faaliyetinin bu sorunu çözeceğinden eminim. Çok teşekkür ederim.”

İSRAİL İLE TİCARET İDDİALARINA YANIT YOK GAZZE DUYARI VAR!

Saral, Erkek'in konuşmasını X hesabından şu sözlerle hedef aldı:

“Bu konuşma öylesine yapılmış, genelgeçer bir konuşma değil. Bu konuşma, milletin sinir uçlarına dokunmak maksadıyla ayrımcılığı pekiştirmek için yapılmış hazırlanmış bir konuşma. Bu konuşma, 7 Ekim’den bu yana katledilen 3 binden fazla çocuğun, binlerce kadın, yaşlı ve gencin öldürülmesini yok sayan; köpeğini onlardan üstün tutup, öncelediğini belirten kasıtlı bir konuşma. Her canlı bizim için değerlidir, önem arz etmektedir ama ne yazık ki kalbinde merhamet bulundurmayanların hayvan sevgisi yalnızca şovdan ibaret oluyor. Yazık! Size, sanatınıza ve insanlığınıza…”

Screenshot 2023-12-05 at 12-43-09 X'te Oktay SARAL Bu konuşma öylesine yapılmış genelgeçer bir konuşma değil. Bu konuşma milletin sinir uçlarına dokunmak maksadıyla ayrımcılığı pekiştirmek için yapılmış hazırlanmış[...]

Screenshot 2023-12-05 at 12-43-01 Manta Denizcilik