İSTANBUL (AA) - İstanbul Gaziosmanpaşa'da iş arkadaşı kadını silahla ağır yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık Yücel Viran, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Yücel Viran, müşteki Tuğçe A. ve avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı.

Duruşmada söz alan müşteki Tuğçe A, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Müşteki avukatı Aslıhan Arslantaş da sanığın öldürme kastıyla hareket ettiğinin atış mesafesi, atış sayısı ve isabet ettiği yerlerden anlaşılacağını belirterek, ceza indirimi yapılmaması gerektiğini söyledi.

Sanıkla müvekkili arasındaki para alışverişinin hukuki bir ilişkiye sebebiyet vereceğini, tahrik olarak değerlendirilemeyeceğini ifade eden Arslantaş, "Sanığın eylemindeki sebep, müvekkilin başkasıyla evlenmiş olmasıdır. Suç tasarlanarak işlenmiştir." dedi.

Sanık Yücel Viran da "Müştekiyi Allah'a havale ediyorum. Rabbim er ya da geç cezasını verecek. Bunlar da geçecek inşallah. Tahliyemi istiyorum." ifadesini kullandı.

Sanığın avukatı Fatih Akçay, müvekkilinin olay yerine müştekiyle konuşmak ve kendisine daha önceden verdiği ziynet eşyalarını geri almak için gittiğini savundu.

Sanığın herhangi bir kastının olmadığını öne süren Viran, verilebilecek cezada indirim uygulanmasını talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanığa "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 14 yıl hapis cezası verdi.

Sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri ve cezanın geleceği üzerindeki etkilerini gözeten heyet, sanık hakkında takdiri indirim maddelerinin uygulanmamasına hükmetti.

Heyet, sanığa "ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan 19 bin 750 lira adli para cezası verdi, tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki Tuğçe A'nın sanık Yücel Viran'ı 2018 yılından beri tanıdığı, olay günü 11 Ocak 2022'de sanığın müşteki ile görüşmek için cep telefonuna mesaj gönderdiği belirtilmişti.

Viran'ın, annesinin evinin önüne giden Tuğçe A'nın aracına koşarak müşteki ile konuşmak istediğini söylediği anlatılan iddianamede, sanığın bu isteği kabul etmeyen müştekinin kafasına silah doğrulttuğu yer almıştı.

İddianamede, müştekinin aracını geri vitese alıp çalıştırarak kaçmak istediği, sanığın bu sırada ateş ettiği ve müştekiyi ağır şekilde yaraladığı belirtilerek, Yücel Viran'ın, "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 10 yıldan 18 yıla kadar hapsi istenmişti.