Deprem bölgesinde olan gazeteciler ve siyasetçiler yaşananları dokuz8 TV'de Bekir Güneş'e yerel gündeme değerlendirdi. 

HATAY'DAKİ YIKIMIN BOYUTU ÇOK DAHA BÜYÜKTÜ

Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı bölgeyi dolaşmaya devam ediyor. Yazıcı, Hatay'daki gelişmeleri aktardı. 

Yazıcı Hatay'da neredeyse yıkılmayan hiçbir binanın olmadığını söyledi. Çok büyük bir felaketle karşı karşıya olduklarını belirtti. Birçok kenti gezen Yazıcı, Hatay'daki yıkımın boyutunun çok daha büyük olduğunu ifade etti. 

ULAŞ YURDAL ANTEP'TEN AKTARDI

Depremin ilk gününden itibaren Gaziantep'e olup bitenleri kamuoyu ile paylaşan gazeteci Ulaş Utku Yurdal, 

Nurdağı'nda durum gerçekten çok kötü. İlçe son alınan karara göre ilçe başka bir yere taşınacak. Nereye taşınacağı artık daha sonra belli olacak. İlçede hasar almayan bina neredeyse yok. Çok sayıda cenaze gördük Nurdağı sokaklarında. Çok üzücü görüntüler gördük. Bir tırın içerisine cenazelerin konulduğunu gördük. Büyük ihtimalle teşhis edilmeyen cenazeler tırlarda saklanıyor. Cenazeler hastanelerin de hasar görmesiyle tırlarda saklanıyor. Sevkler başlayacak Nurdağı ilçesinden. Nereye nasıl sevkler olacak bu konuda da net bir bilgi yok. 

DUYGU KİT ADIYAMAN'DAKİ GELİŞMELERİ ANLATTI

Munzur Arama Kurtarma Derneği üyesi, gazeteci Duygu Kit depremin ilk gününden bu yana Adıyaman'daki çalışmalarını aktardı. Kıt, bulunduğu bölgede AFAD ekibinin de çok iyi çalıştığını söyledi. 

Kit "Şimdi yapmamız gereken yardımlaşma ve dayanışma sürecini örgütleyerek bulunduğumuz her yerde depreme hazır hale gelmek." dedi.

171 KİŞİYİ ENKAZDAN ÇIKARDIK

Adıyaman'a ulaşmakta çok büyük güçlük çektiklerini belirten Kit, "Adıyaman'a ulaşmakta sorunlar yaşadık. Çünkü gittiğimiz yolların çoğu çökmüştü ya da sorunlu haldeydi. Müdahale ettiğimiz ilk binada 3 vatandaşımızı yaralı kurtardık. Önceki gün Adıyaman'ın en büyük caddesinde bizim dışımızda arama kurtarma ekibi yoktu. Bu çok büyük bir eksiklikti. İnsanlar arama kurtarma ekiplerini bulamayıca öfkelerini yükseltiyorlardı. Adıyaman'ın yarısı yıkılmış geri kalanı ise hasarlı durumda. Geriye kalan binalar kesinlikle insanların yaşamı için uygun değil. Bir ekibimiz Adıyaman'da bir ekibimiz ise Dersim'den süreci yönetiyor. Biz 171 kişiyi enkazdan çıkardık. Arama kurtarma çalışmalarımız sürüyor. 

MALATYA'DA TAM BİR KAOS HALİ VARDI

Sözcü Gazetesi muhabiri Evren Demirdaş ise Malatya'da gördüklerini anlattı. Demirdaş, bölgede gördüklerinin tam bir kaos hali olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Çok yakın zamanda bu bölgede yine bir deprem olmuştu. Ama gördüğüm kadarıyla Malatya'daki mülki amirler çok fazla ders alamamış. Malatya'da dah ilk günü bir baba çocuklarına ekmek alamadığı için isyan ediyordu. En büyük sorun vatandaşlar gıdaya ulaşamıyordu. Arama kurtarma çalışması çok kötüydü çünkü organizasyon çok kötüydü. Burada ilk zamanlarda milletvekilerini de çok göremedik. İlçelere ulaşım sağlanamıyordu sonra gördük ki Doğanşehir tamamen yok olmuştu. Birçok kentten yardımlar gelmeye başladı. 

HALK AK PARTİ İKTİDARINI ENKAZDAN ÇIKARMAYA ÇALIŞTI

Şunu net gördüm ki; halk maalesef halk AK Parti iktidarını enkazın altından kaldırmaya çalıştı. Çünkü iktidar burada çok kötü bir sınav verdi. Kızılay pek yoktu. Devlet kurumları çok iyi çalışamadı. Şimdi yardımlar konusunda daha iyi bir noktaya gelmeye başladı.