dokuz8TV'de Yerel Gündem programını sunan Alper Baran Esin'in konuğu Gazeteci Ali Taş oldu. Ali Taş, CHP'nin elinde bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi'ndeki adaylık tartışmalarını değerlendirdi. Taş, beklenenin aksine birden 15 ilçe adayının açıklanmasıın şaşkınlık yarattığını belirtti. Taş, DEM Parti ile mevcu Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in gerilimli olduğunu fakat ismi geçen Ümit Uysal'ın da benzer durumda olduğunu belirtti.  Ali Taş, "Fakat koşullar değişti, CHP'nin güveneceği İYİ Parti yok ama İYİ Parti tabanı var. İki aday da gerekeni yapacaktır" dedi.

CHP'nin yine seçimi kazanacağını düşündüğünü belirten Taş, "Antalya'da 1999'dan beri bir dönem CHP bir AKP seçildi. Fakat CHP ikinci dönemi yürütmeye yakın bir iletişim kazası yapmazsa" ifadelerini kullandı.

Ümit Uysal ve Muhittin Böcek'in adaylık araştırması hakkına kulisa bilgisi veren Taş, "Genel Merkez'in araştırmalarına göre Uysal önde çıktı. Fakat Uysal'ın puanı seçimi kazanacak bir puan veremedi. Antalya bıçak sırtı olarak görüldü. Sözcü, PM'den Böcek'in ismi çıktı dedi. Bu bilgi doğrulanmadı. Antalya'da süpriz olarak 15 ilçe adayı açıklandı. Konyaaltı adayı Cem Kotan'ın sipariş adayı algısı vardı, doğrulanmış oldu" dedi.