dokuz8HABER TV'de Gökhan Biçici, Selma Kara'nın soruları ile gündemi değerlendirdi. Biçici, milyonlarca dolarlık vurgunda dolandırılan futbolcuların 'Dünün mahalle aralarında top koşturan yoksul çocukları" olduğunun altını çizdi. Dolandırılanların, Cumhuriyet'in getirdiği liyakat sistemi yerine hızlı zengin olma yollarını arayan bir sistemin yüzleri olmaya başladıklarını da belirten Biçici, "Çalarak çırparak, bir takım egemenlere yalakalık yaparak etik kaygı hissetmemenin ürünleri bunlar" dedi.

"FATİH TERİM FONU'NUN DA ÜSTÜ ÖRTÜLEMEYECEK"

Terim Fonu ile ilgili yayın yasağı gelse bile üzerinin kapatılamayacağının altını çizen Biçici, "Sinan Ateş cinayetinde toplumun geniş kesimi üzeri örtülür dedi, örtülemedi" ifadelerini kullandı. Biçici, Fatih Terim Fonu'nun göründüğünden daha derin olduğunu da vurguladı.

"ASIL MEVZU İKTİDAR İÇİNDE ÇATIŞMA"

Seçimin ardından muhalefetteki tartışmaların üzerine gidilse de asıl çatışmanın iktidar içerisinde olduğunu ifade etti.  Biçici, şunları dile getirdi:

"Türkiye Cumhuriyeti ne Erdoğan ne de Bahçeli'den ibarettir. Artık bunlar dışında kimsenin bir şey yapma şansı yok denilen kim varsa devlet tarafından tasfiye edilmiştir. Cemaati hatırlayalım, yetkili savcılar dönemi... Ne oldu? O güçlü aktörlerin şimdi nerede olacağını kim düşebilir. Bu çatışmaların boyutlarını düşünmek gerekir."   

"YENİ KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI DEPREM KONUSU İSTİSMAR EDEREK ÇIKTI"

Yeni kentsel dönüşüm yasasının  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte düşünülmesi gerektiğini belirten Biçici, "İktidarın duyduğu kaynak İstanbul. Deprem konusundaki duyguları istismar ederek bunun yasası çıktı. İnsanların mülkiyet hakkını miras hukukunu kendinden sonrakilere devretmeyi yok sayan bir saldırıdan bahsediyoruz. Mevzunun İstanbul halkının can güvenliğini sağlamak ile alakası yok" dedi.

Gezi'nin çıkışının bir kent mücadelesi olduğunu hatırlatan Biçici, "Bu mücadelenin birikimine sahip muhalefet var. Muhalefet, otoriter bir yönetim altında yüzde 48 oy aldı" dedi. Yeni çıkan yasasının bir  'kentsel dönüşüm' değil 'rantsal dönüşüm' olduğunu vurgulayan Biçici, "Paran yoksa çocuğuna kalamaz mülkün demek malına çökmek demektir" ifadelerini kullandı.

"TOPLUMSAL ÖFKEYİ SEKÜLER YAŞAM TARZINA SALDIRMAK İÇİN KULLANIYORLAR"

Biçici, AKP iktidarının Gazze'de İsrail'in işgaline karşı tepkiye yanıt olarak ticari ilişkileri kesmek yerine toplumu öfkeyi Starbucks'a yönlendirdiğini  söyledi. Biçici, "Bir taşla iki kuş vurmak istiyorlar. Toplumsal öfkeyi yumuşatırken bunu da Kadıköy'de starbucks'a seküler yaşam tarzına saldırıyor. Bunlar merkezi planlanmış işler. Yap kardeşim milyonların katıldığı miting. Dök sokağa 5 milyon kişiyi" dedi.