Otopsi raporuna göre, Perry'nin anestezik amaçlı kullanılan ketaminin etkileri nedeniyle hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Ayrıca, koroner atardamar hastalığı ve opioid bağımlılığı tedavisi için kullanılan Buprenorfin'in de ölümünde rol oynadığı tespit edildi.

Otopsi doktoru ise Perry'nin vücudundaki ketaminin genel anestezi seviyesinde olduğunu açıkladı.

Johns Hopkins Üniversitesi tıbbi toksikoloğu Dr. Andrew Stolbach, Perry'nin vücudundaki ketamin miktarının bilinç kaybına ve su yüzeyinde duramama gibi etkilere neden olabilecek seviyede olduğunu ifade etti. Stolbach, sakinleştirici ilaç kullanmanın özellikle yalnızken havuz veya jakuzide riskli olduğunu ve bu durumun maalesef ölümle sonuçlandığını vurguladı.

Matthew Perry, 28 Ekim'de yaşamını yitirmişti. Daha önce Emmy ödülüne aday gösterilen oyuncu, 2022'de yayımlanan biyografisinde uzun süren bağımlılık mücadelesine de değinmişti.

KETAMİN NEDİR?

Ketamin, esas olarak anesteziyi başlatmak ve sürdürmek için kullanılan bir ilaçtır. Ağrı kesimi, sedasyon ve hafıza kaybı sağlarken alan kişiyi trans benzeri bir duruma sokar.

Veteriner hekimler tarafından ketamin, sıklıkla anestezik ve ağrı kesici etkileri nedeniyle kedilerde,köpeklerde, tavşanlarda, farelerde ve diğer küçük hayvanlarda kullanılır.Atlarda indüksiyon ve anestezik bakımda kullanımı yaygındır. Kemirgenlerde kullanılan anestezi formülünün de önemli bir parçasıdır.

Veteriner hekimler genellikle dengeli anestezi ve analjezi sağlamak için sakinleştirici ilaçlarla birlikte ketamin kullanır. Büyük hayvanlarda da ağrı kesici olarak kullanılabilen ketaminin, büyükbaş hayvanlarda daha az etkili olduğu düşünülmektedir. At cerrahisinde ketamin, genellikle detomidin ve tiyopental veya bazen guaifenesin ile birlikte kullanılan birincil intravenöz anestezik ajandır.

İnsanda depresyon tedavisi veya anestezi için kullanılsa  da atların tedavisinde yoğun kullanımı ve ağır etkisiyle nedeniyle 'at uyuşturucusu' olarak da tanınır.