Yüzlerce Finlandiyalı kadın, özel bir ev partisinde dans ettiği videonun ortaya çıkmasıyla skandala karışan Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'i desteklemek için dans edip parti yaptıkları videolarını sosyal medyada yayınladı.


Sanna ile dayanışma etiketiyle paylaşılan dans eden ve eğlenen kadınların görüntüleri, Başbakan Sanna Marin’in Helsinki’de VIP bir kulüp odasında arkadaşlarıyla şarkı söyleyip dans ettiği iki videonun ortaya çıkmasıyla eleştirilerin odağı olmasından sonra ortaya çıktı.

Partide uyuşturucu kullanıldığı iddiaları, iddiaları ortadan kaldırmak için uygun zamanda kamuoyuna açıklanan bir uyuşturucu testi yaptığını söyleyen başbakan tarafından reddedildi.

"Dans etmek, şarkı söylemek, arkadaşlarıma sarılmak ve alkol almaktan başka bir şey yapmadım" sözleriyle kendini savunan 36 yaşındaki Marin, "Umarım 2022 yılında karar vericilerin de dans ettiği, şarkı söylediği ve partilere gittiği kabul edilir" dedi. Buna karşılık, yüzlerce kadın kendi danslarının videolarını yayınladı ve onu destekledi.

Finlandiya'daki Turku Üniversitesi'nde toplumsal cinsiyet çalışmalarıyla bilenen Profesör Anu Koivunen, sızdırılan video üzerindeki kargaşada cinsiyetin belirleyici bir faktör olduğunu düşünmediğini söyledi. Partinin büyük bir sorun olmadığı ancak videonun sızdırılması, başbakanın etrafını sardığı insanlar açısından imaj hatası olarak görülebilir.

Cumartesi günü Iltalehti gazetesi tarafından yapılan bir haberde siber güvenlik uzmanı olan Jetteri Järvinen, Rusya'nın Finlandiya Başbakanı’nın yakın çevresinden birinin telefonunu veya sosyal hesaplarını hacklemiş olma olasılığını gündeme getirdi.