Yeşil Sol Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenşayar, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı ilk konuşmasında, Suruç'ta 14 Haziran 2018 tarihinde AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve akrabaları tarafından babası ve iki kardeşinin katledilmesini anlattı. Katliamdan sonra Riha’da annesi Emine Şenyaşar ile başlattığı adalet mücadelesinin kendisini Meclis’e getirdiğini belirten Şenyaşar, “Mücadelemizi Meclise taşımada katkı sağlayan halkımıza da buradan teşekkür ediyorum. Her ne kadar gündem uluslararası konu olsa da her şeyin başı adalettir; adalet olmadan Anayasa’dan bahsedilemez, adalet olmadan barıştan bahsedilemez. Yaşanan bu adaletsizlik, 5 yıl boyunca Meclis’te gündeme geldi, ama adalet sağlanmadığı için halk beni Meclis’e gönderdi ve yaşadığımız bu adaletsizliği en sade şekliyle milletvekillerimize ve halkımıza anlatacağım” dedi.

‘KATLİAM YAPANLARI KORUMA’

“Evet, bir anne… Bu anneyi hepiniz çok iyi tanıyorsunuz. 5 yıl boyunca bu Meclis’te bu annenin adalet feryadı yankılandı, ama katliamı yapan iktidar partisinin bir milletvekili olduğu için adalet sağlanmadı” diyerek konuşmasına devam eden Şenyaşar’ın sözleri, AKP Giresun Milletvekili Nazım Elmas’ın “Diyarbakır annesi mi o” şeklindeki sataşmasıyla kesildi.

Bunun üzerine Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş,  “Bir sesinizi kesin lütfen ya! Bir saygılı olun, annesinden söz ediyor” dedi. Şenyaşar ise sataşmaya devam eden Elmas ve diğer AKP’li vekillere, “Konuşacaksan gel, burada konuş. Sözümü kesme! Katliam yapanları koruma” diye cevap verdi.