Meclis’te 2016 yılında milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması sonrası gözaltına alınan ve sonrasında hakkında “örgüt üyeliği” suçlaması ile dava açılan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın duruşması görüldü. 

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre, 

Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Beştaş’ın avukatları Mesut Beştaş ve Mehdi Özdemir katıldı. Avukatlar, bir önceki celsede, müvekkillerinin 2023 seçimlerinde Erzirom’dan yeniden milletvekili seçildiğini, bu nedenle yeniden yasama dokunulmazlığı kazandığını ve yargılanmasının durdurulmasını talebini tekrarladı. 

Talebe ilişkin mütalaasını mahkemeye sunan savcı, Anayasa Mahkemesi’nin dokunulmazlıklara dair Enis Berberoğlu ve Ömer Faruk Gergerlioğlu kararlarına işaret etti. İddia makamı, Beştaş’ın yeniden milletvekili seçilmesiyle yeniden Anayasa’nın 83’üncü maddesinde düzenlenen yasama dokunulmazlığı kazandığına belirterek, yargılanmasının durdurulması yönünde görüş bildirdi. 

Mahkeme, milletvekili seçilmesiyle yeniden yasama dokunulmazlığı kazanan Beştaş’ın yargılanmasının durdurulmasına karar verdi.