Kamuya ait çok sayıda taşınmazın özelleştirme kapsamına alınmasına, özelleştirme kapsamında olan bazılarının imar planlarının değiştirilmesine, ve bazılarının satışına dair Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Satışı kesinleşen yerler arasında Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı da var. Yat limanını Koç Holding bağlı ortaklığı Tek-Art’a veren  4771 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’nda şu ifadelere yer verildi: "Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi’ne ait Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın; 2 milyon 531 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş.’ye İhale Şartnamesi çerçevesinde 40 yıl süreyle işletme hakkının verilmesine, Şirketin sözleşmeyi imzalamakta imtina etmesi ya da yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde teminatının idare lehine irat edilmesine ve ihalenin iptaline dair kararın onaylanmasına karar verilmiştir."

KANAL İSTANBUL BÖLGESİNDE ARAZİ SATIŞLARI

Cumhurbaşkanı Kararları arasında Kanal İstanbul’un yapılacağı açıklanan bölgede 3 ayrı arazinin HZL Bilişim adlı şirket tarafından alınması da bulunuyor. Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan kararlar uyarınca;

  • Maliye Hazinesi’ne ait Bodrum Bitez’de 30 dönümlük arazi 242 milyon liraya Rekuba inşaat’a satıldı.
  • Maliye Hazinesi’ne ait olan Ankara Çankaya’dajs 8.2 dönüm arazi 38 milyon 500 bin TL’ye Gülmar Gıda’ya satıldı.
  • Mülkiyeti Sümer Holding’e ait Ankara Emek’teki 2.6 dönüm arazi 47.9 milyon TL’ye Serhat&BCM İş Ortaklığına satıldı. 
  • Türkiye Elektrik İletim AŞ’ye (TEİAŞ) ait Ankara Yenimahalle’deki 2.7 dönümlük arazi 18.1 milyon TL’ye Tan Oto’ya satıldı.
  • Hazine’ye ait İstanbul Arnavutköy’deki 5.7 dönüm arazi 28 milyon liraya HZL Bilişim’e satıldı.
  • Maliye Hazinesi’ne ait Arnavutköy Ömerli Mahallesi’ndeki 15.1 dönüm arazi 66.8 milyon liraya yine HZL Bilişim’e satıldı.
  • Arnavutköy Ömerli’de Hazine’ye ait 6.6 dönüm arai 48 milyon TL’ye yine HZL Bilişim’e satıldı.

İMAR PLANI DEĞİŞİKLİKLERİ

Hazine’ye ait İzmir Gümüldür’deki arazinin imar planı değişikliği da bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı. Araziye ilişkin plan “Otel Alanı (E:0.45, Yençok: 5 kat,) Rekreasyon Alanı, Park Alanı, Trafo Alanı, dere, Kumsal Plaj, Karayolları Yol Kenarı Koruma Kuşağı, Taşıt Yolu ve Yaya Yolu” kullanım kararları getirilmesine yönelik Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan imar planınıyla ilgili gereğinin yerine getirilmesi için Özelleştirme İdaresi’nin yetkili kılınmasına karar verildi. Benzer biçimde İstanbul Halkalı’daki arazi için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca yapılan imar planı değişikliklerine yapılan itirazlar reddedildi. Böylece plan değişiklikleri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı.