Demirören Haber Ajansı (DHA) ve Anadolu Ajansı (AA), Gazeteci Fatih Altaylı'nın 'eline sağlık' paylaşımı nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın resen soruşturma başlattığını duyurdu.

Odatv'nin sabah saatlerinde ulaştığı Fatih Altaylı, "Ben de okudum ama henüz bana ulaşan bir tebligat yok. Ulaşınca giderim." dedi. Sonrasında yeni bir açıklama daha yapan Altaylı, bugün öğleden sonra savcılıktan yazı geldiğini, cuma günü avukatı ile savcılığa gideceğini açıkladı.

Fatih Altaylı'ya 7 ay hapis cezası: Galatasaray trübün liderine hakaret etmişti Fatih Altaylı'ya 7 ay hapis cezası: Galatasaray trübün liderine hakaret etmişti

"ONLAR GİBİ DEĞİLİM MEMLEKETİ TERK ETMEM"

Sosyal medyada bir hesabın "Fatih Altaylı yurt dışına çıkmaya hazırlanıyor" iddiasına ilişkin ise Altaylı, "Bir trolle ortak bir çevrem olacağını zannetmiyorum. Böyle bir şeyden bahsetmedim. Yurt dışına zaman zaman çıkıyorum ama gezmeye gidiyorum, geri geliyorum. Geçen hafta yurt dışındaydım, onlar gibi değilim. Bu memleketi terk edip kaçmam bir yere. Niye gideyim?" ifadelerini kullandı.

'ELİNE SAĞLIK' AÇIKLAMASI

 Altaylı, sildiği 'eline sağlık' paylaşımı hakkında hiçkimsenin isminin anmadığını belirterek, "Tek bir şey söyledim, eline sağlık. Bir anda ne kadar adam varsa ortaya döküldü. Sanki ben yumruk atana eline sağlık diyormuşum gibi. Ben kim ne anlayacak onu görmeye çalışıyorum" ifadelerini kullandı.