Olay, 18 Ağustos 2020 tarihinde İpek Er'in yaşamını yitirmesi ile ortaya çıkmıştı. Batman'ın Beşiri ilçesinde yaşamına son veren İpek Er, kaldırıldığı hastanede 34 gün sonra yaşamını yitirmişti. Er, geride bıraktığı mektupta Siirt'te görev yapan uzman çavuş Musa Orhan'ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu yazmış ve süreç böyle başlamıştı. 

Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 12 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istenen saldırgan Musa Orhan, bugünlerde tutuksuz yargılanıyor. Olayın kamuoyuna bomba gibi düşmesinin ardından Orhan hakkında yapılan eleştiri mesajlarına ise her gün bir dava daha açılıyor. 

Önce Musa Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş’un oyuncu Ezgi Mola’nın paylaşımıyla ilgili yaptığı suç duyurusunda bulundu. Ardından Ankara 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi, Mola’ya hakaret suçunu işlediği kanaatiyle 87 gün adli para cezası karşılığı 6 bin 960 lira para cezası verdi.

FARAH ZEYNEP ABDULLAH'A BİR DAVA DAHA 

Musa Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş Ezgi Mola’ya destek veren oyuncu Farah Zeynep Abdullah hakkında da geçen yıl müvekkiline hareket ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Abdullah hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle Banaz Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 9 Mart 2023’te görülen duruşmada hakim, Farah Zeynep Abdullah’ın hakaret suçunu işlediğine hükmederek 1300 lira verilmesine hükmetti.

Bunun üzerine Abdullah, hakkındaki tazminat davası sürerken X hesabından Orhan’a karşı “Şerefsiz. Göründüğü kadarıyla bir geçim yöntemi olarak adalet sistemini kullanan daha doğrusu buna izin verilen Musa Orhan şimdi de bana tazminat davası açmış aç köpek” şeklinde paylaşımda bulunduğu gerekçesiyle bir kez daha suç duyurusunda bulundu.

Soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede Abdullah’ın, Orhan ile aralarında devam eden davasının mevcut olduğunu, kendisinin bu tip davaları geçim yolu olarak gördüğünü söylediği belirtildi. Abdullah’ın ifadesinde farklı farklı bu tür medyaya yansıyan davalarının olduğunu bildiğini bu sebepten sinirlenerek tepki amacıyla anlık sinirle paylaşımda bulunduğunu, bu tepkinin insani bir tepkiden ibaret olduğunu ve sonradan pişmanlık duyduğunu söylediği de iddianamede yer aldı.

ABDULLAH HAKKINDA 2 YIL 4 AYA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

Savcı, Abdullah hakkında ‘sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle hakaret’ suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası isteminde bulundu.