SchengenVisaInfo.com, henüz vize başvurusu yapmamış kişilerin büyük olasılıkla eylül ortasına kadar randevu bulamayacağını duyurdu. Seyahat sektörü yöneticileri de şu anda 26 Schengen Bölgesi ülkesinde temmuz ve ağustos için boş yer olmadığını açıkladı.

"SCHENGEN ALAMAYANLAR TÜRKİYE'Yİ TERCİH EDİYOR"

Seyahat şirketleri, Schengen Bölgesi için vize bulamayan yolcuların Türkiye, Malezya, Tayland, Endonezya ve Mısır gibi diğer destinasyonlara gitmeyi düşündüğünü belirtiyor.

Önceki aylarda büyükelçiliklerin vize başvurularını işleme koyması çok uzun sürdüğü biliniyordu. Ancak ek personel istihdam edildiği için genel olarak, vize başvuruları 15 iş günü içerisinde sonuca bağlanıyor.

TÜRKİYE'DEN VİZE BAŞVURULARI GERİ ÇEVRİLİYOR

Türkiye'den AB ülkelerine yapılan turistik vize başvurularının reddedilme oranı son yıllarda büyük oranda arttı. Türkiye, bu nedenle Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ne Schengen vize sisteminin kötüye kullanıldığına dair bir rapor sundu.

Avrupa Komisyonu yetkilileri, vize reddi oranlarının dünya çapında artış eğiliminde olduğunu belirtti. Komisyon, bu durumun asıl sebebinin Covid-19 pandemisi nedeniyle getirilen seyahat kısıtlamaları olabileceğine işaret etti.