Gazete Duvar’dan Evrim Deniz’in haberine göre, Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Tekeli Köyü’nün Oğlaklı Mezrası’nda 7 yıl önce cinsel istismara uğrayan ve istismar şüphelisi sanıkların tahliye edilmesi sonrası canına kıyan Esra Yücel davasında karar çıktı. 42’şer yıl ile yargılanan Veysi, Zahir ve Nihat Yılmaz adlı kuzenler beraat etti.

11 yaşındaki Esra Yücel, 2016 yılında çöp atmak için dışarı çıktığında Veysi, Zahir ve Nihat Yılmaz adlı kuzenler tarafından istismara uğradı. İstismar anını kamerayla görüntüleyen failler, Esra Yücel’i olayı kimseye anlatmaması için ölümle ve görüntüleri yaymakla tehdit etti.

Daha sonra failler tarafından uçurumdan atılan Esra Yücel, bir sonraki gün köylüler tarafından bulunarak hastaneye kaldırıldı. Kaldırıldığı hastanede alınan ilk ifadesinde istismarı anlatan Yücel, yaklaşık bir ay sonra verdiği savcılık ifadesinde sanıkların isimlerini de beyan etti.

Çocuğun ifadesi doğrultusunda üç zanlı, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. 8 aylık tutukluluklarının ardından DNA testleri, HTS ve PTS kayıtlarına ve çocuğun beyanlarına rağmen, ‘somut delil yok’ gerekçesiyle sanıklar hakkında tahliye kararı verildi. Sanıkların serbest bırakılmasının ardından Esra Yücel, 2017’nin şubat ayında canına kıydı.

SANIKLAR DURUŞMAYA KATILMADI

Bugün saat 14.50’de gecikmeli olarak başlayan karar duruşmasına Türkiye’nin çeşitli illerinden avukatlar ve kadın kurumları katılım sağladı. Şemdinli Adliyesi’nden SEGBİS aracılığı ile bağlanması beklenen sanıklar duruşmaya katılmazken, avukatları hazır bulundu. Sanıkların avukatı AK Parti Hakkari İl başkanı Zeydin Kaya ise 5 Eylül de müdafilikten çekilmişti.

ÖMER YÜCEL DURUŞMA SALONUNDAN ÇIKARILDI, AVUKATLAR SALONU TERK ETTİ

Duruşmadan önce ölümle tehdit edilen Esra Yücel’in ağabeyi Ömer Yücel’in duruşmaya müşteki olarak katılımı heyet tarafından reddedilmesinin ardından Ömer Yücel’in duruşma salonundan polis eşliğinde çıkarıldı. Olayların ardından avukatlar duruşma salonunu terk etti. Mahkeme salonundan dışarı çıkan avukatlar kendi aralarında ortak bir karar almaya çalışırken mahkeme heyeti karar aldı.

SANIKLAR BERAAT ETTİ

Müzakerelerden sonuç çıkmayınca mağdur vekili ve tüm avukatlar duruşmaya katılmama kararı aldı. Salonda avukatlar olmadan karar veren mahkeme heyeti, ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamasıyla yargılanan ve 8 ay sonra serbest bırakılan, 42’şer yılla yargılanan Veysi, Zahir ve Nihat Yılmaz adlı kuzenler hakkında beraat kararı verdi.