Haber: Nurettin Aldemir

Eskişehir'de 22 Eylül 2021’de kaldıkları parkta gözaltına alınan barınmayan öğrenciler, Eskişehir 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün ikinci kez hâkim karşısına çıktı.

"SUÇUN YASAL UNSURU OLUŞMADIĞINDAN..."

Öğrenciler hakkında mütalaasını açıklayan savcı, Anayasa'nın 34. maddesinde düzenlenen “herkesin önceden izin almaksızın silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yapma” hakkına atıf yaparak eylemin bu sınırları içinde kaldığını belirtti ve “Unsurları oluşmayan suçtan sanıkların ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur” dedi.

Mahkeme heyeti de, “Sanıkların üzerlerine atılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu 32. maddesine muhalefet suçunu işledikleri iddiası ile kamu davası açılmış ise de, sanıkların üzerlerine atılı suçun yasal unsurları oluşmadığından” ayrı ayrı beraatlerine karar verdi. Gerekçeli kararın önümüzdeki günlerde yazılması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Eskişehir'de yurt çıkmayan ve kiraların yüksek olması nedeniyle ev kiralayamayan, bu nedenle parkta barınan bir grup öğrenci 22 Eylül 2021 günü akşam saatlerinde polis operasyonu ile gözaltına alınmıştı. Daha sonra öğrenciler hakkında “2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 32. Maddesine Muhalefet” suçlaması ile dava açılmıştı.