Haber: Nurettin Aldemir

Eskişehir Şubeler Platformu adına açıklamayı dönem sözcüsü ve SES Eskişehir Şubesi Eş Başkanı Umut Özge Yılmaz yaptı. Bugün 12.30’da Eğitim Sen Eskişehir Şubesi’nde gerçekleşen açıklamaya davet üzerine, KESK’in kuruluş çalışmalarına katılan; üç dönem KESK GYK üyeliği görevinde bulunan Nurettin Aldemir de katıldı.

Yapılan açıklama şöyle: “Dün 8 Aralık, KESK’in 27. Kuruluş Yıldönümüydü! Kamu emekçileri mücadele tarihinin yapı taşı, fiili meşru mücadelenin açık adresi konfederasyonumuz KESK’in 27. kuruluş yıldönümü tüm emekçilere kutlu olsun!

Öncelikle emekleriyle, ödedikleri bedellerle bizlere bu onurlu tarihi bırakan arkadaşlarımızı; emek, demokrasi ve barış mücadelesinde yaşamını yitirenleri bir kez daha minnetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

KESK’in tarihi tek başına bir emek mücadelesi değil aynı zamanda anti demokratik politikalara, faşizme, tekçiliğe, milliyetçiliğe, şovenizme, kadın düşmanı politikalara, gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğini tehdit eden yaklaşımlara karşı mücadelenin adı ve tarihidir.

KESK’in tarihi geride bıraktığımız 27 yıldan ibaret değildir! KESK’in tarihi; kökleri emeğin yüzlerce yıllık birikimine, dalları Encümen-i Muallim’den TÖS’e, TÖB-DER’e, TÜM-DER’e, TÜS-DER’e uzanan asırlık ulu çınarın tarihidir. KESK’in tarihi, 12 Eylül karanlığını yırtanların, Sendika Yürütme Komisyonlarından, Kamu Çalışanları Platformundan, Kamu Çalışanları Sendikaları Platformundan bugüne ilmik ilmik ördükleri emek ve demokrasi mücadelesinin tarihidir.

KESK’in tarihi, “memurun da sendikası mı olur” diyenlerin kapılarına vurduğu mühürleri söküp atarak kapı kulu değil emekçi olduğunu ispatlayanların tarihidir. KESK’in tarihi filli meşru mücadelesi ile Türkiye’de kamu emekçilerine sendikal örgütlenmeyi kazandıranların tarihidir. KESK’in tarihi, yandaş sendikaların emekçilerin hak ve çıkarlarını sermayeye, iktidara peşkeş çekmesine karşı emekçilere “iyi ki KESK var” dedirten umudun, inancın tarihidir.

27.Yılımızda da Kuruluş İlkelerimize Sahip Çıkıyor, Emek, Demokrasi Ve Barış Mücadelemizi Aynı Kararlılıkla Sürdürüyoruz! KESK, faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği, halkların kardeşliği ve gericiliğe karşı laiklik mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.

KESK, “bizi ezen, bir kenara iten, emeğimizi görünmez kılan, bedenlerimizi metalaştıran erkek egemen sistemin çarklarına takılan çakıl taşı olacağız” diyen kadınların mücadelesinin en önemli özneleri arasında olmaya devam edecektir. En başından bugüne “Hak verilmez, mücadele ile alınır” ilkesinden taviz vermeden yol aldık. Bundan sonra da rüzgâr gücüyle değil rüzgâra karşı durarak yükselttiğimiz mücadele bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

Dolayısıyla bizim için bugün sadece bir kutlama günü değil, mücadeleyi yükseltme günüdür. Gün; bu toprakları emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin filizlendiği topraklara çevirme; sömürü, yoksulluk ve baskı düzenine karşı omuza omuza verme günüdür.

Biliyor ve inanıyoruz ki: BİZ KAZANACAĞIZ! BİRLİKTE KAZANACAĞIZ! YAŞASIN KAMU EMEKÇİLERİNİN GERÇEK TEMSİLCİSİ KESK! YAŞASIN EMEK VE DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ! YAŞASIN SENDİKAL MÜCADELEMİZ! “

photo_5807685783476354681_y