Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, konuk solist olarak sahnede ağırladığı başarılı genç keman sanatçısı Elvin Hoxha Ganiyev ile konser verdi.

Eskişehir’in yanı sıra başta İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir gibi birçok ilden seyirci kitlesi bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, klasik müziğin dünyaca ünlü eserlerini, başarılı konuk solistleri ağırlayarak seslendirmeye devam ediyor. Son olarak Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, orkestra şefliğini Ender Sakpınar’ın yaptığı konserde konuk solist olarak başarılı genç keman sanatçısı Elvin Hoxha Ganiyev’i ağırladı.

Carneige Hall, Berlin Filarmoni Hall, Kremlin Palace, Tchaikovsky Konser Salonu, Amsterdam Concertgebouw, Zurih Tonhalle, Royal Albert Hall gibi dünyaca ünlü konser salonlarında sahne alan ve uluslararası çok sayıda ödülü bulunan keman sanatçısı Elvin Hoxha Ganiyev, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda (Opera) bir konser verdi. Biletleri satışa çıkar çıkmaz büyük ilgi gören konserde Senfoni Orkestrası ve Elvin Hoxha Ganiyev, “A. Piazzolla’nın 4 Mevsim ve A. Glazunov’un Mevsimler’den Yaz ve Sonbahar” adlı eserlerini seslendirdi.

AYAKTA ALKIŞLADILAR

Büyük ilgi gören konser sonunda Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve gazeteci Rahmi Turan ile konseri izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Senfoni Orkestrası adına Şef Ender Sakpınar ile solist Ganiyev’i gösterdikleri performans nedeniyle kutlayarak çiçek takdim etti. İzleyiciler de Senfoni Orkestrası ve solist Ganiyev’i uzun süre ayakta alkışladılar. Düzenlediği birbirinden özel konserlerle büyük ilgi gören Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, sanatseverleri klasik müzikle buluşturmaya devam edecek.