Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklamayı okuyan Nazan Aksaray, 14 Mayıs günü ülkede eşit ve adil olmayan koşullarda bir seçim yapıldığını anımsattı. Cumhur İttifakı’nın tüm devlet olanaklarını kullandığını; yalan, iftira, baskı ve korku yaratma yöntemlerini denediğini söyleyen Aksaray, şu ifadeleri kullandı:

“Oyların sisteme girişinde sıklıkla kaydırma yaptı. Yine de Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu ülkenin yurttaşlarından güvenoyu alamadı. Gerekli olan yüzde 50+1’e ulaşamadı. Bu sonuç Türkiye’nin geleceği için umut vericidir. İnsanımız seçim sonuçları ile adaletsiz, hukuksuz, ayrımcı, baskıcı tek adam rejimine olan güvensizliğini bir kez daha belli etmiştir.

28 Mayıs’ta bir kez daha Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanacağız. Bu Türkiye’nin geleceğini tayin etmede altın bir fırsattır. Kullanacağımız oy ile sadece cumhurbaşkanı seçmiş olmayacağız. Kullanacağımız oy ile kendimizin, çocuklarımızın, torunlarımızın nasıl bir Türkiye’de yaşayacağına karar vermiş olacağız. Oy verirken veya oy vermekten kaçınırken bu gerçeği asla unutmamalıyız. Bizler;

• Hak arayanların terörist ilan edilmediği; haklarımızın ve özgürlüklerimizin güvencede olduğu bir ülkede yaşamak istiyoruz!

• Geleceksiz; cemaat yurtlarında tacize, tecavüze uğrayan çocukların olmadığı; sağlıklı, eğitimli, geleceğe umutla bakan gençlerin ülkesinde yaşamak istiyoruz!

• Zengini kollayan, işçilerin, emekçilerin haklarını gasp eden bir ülkede değil; gelir dağılımının adil olduğu; tüm ihtiyaçlarımızı kimseye muhtaç olmadan sağlayabildiğimiz bir ülkede yaşamak istiyoruz!

• Kadınların özgürlüklerinin, miras hakkının, nafaka hakkının, eğitim hakkının yok edilmediği; geliştirilip güvence altına alındığı bir ülkede yaşamak istiyoruz!

• Eğitim ve sağlık hizmetlerini yurttaşlarına satan, içini boşaltan; özel hastane ve özel okullara mahkûm edildiğimiz bir ülkede değil; eğitim ve sağlık hizmetlerinin devletin sorumluluğunda olduğu bir ülkede yaşamak istiyoruz.

• Doğal afetlerde, kurtarma faaliyetlerini yerine getiremeyen; halkına çadır, kan, gıda maddesi satan bir ülkede değil; zor zamanında yurttaşların ihtiyaçlarını beklentisiz karşılayabilen bir ülkede yaşamak istiyoruz!

• Kutuplaştırılmadığımız; farklılıklarımıza saygı duyulan, barış içinde kardeşçe soluk aldığımız, huzurlu ve mutlu olduğumuz bir ülkede yaşamak istiyoruz.

Bu nedenlerle; 28 Mayıs’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçiminde herkesi oy kullanmaya çağırıyoruz! Kendimiz için, çocuklarımız için, torunlarımız için, haklarımız ve özgürlüklerimiz için; ülkemize yeni bir gelecek kapısı açmak için Kemal Kılıçdaroğlu’ na oy vermeye çağırıyoruz!”