Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu İsmet İnönü 1. Caddesi’nde yaptığı basın açıklaması ile deprem sonrası yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve iktidarın uygulamalarını eleştirdi. Platform adına açıklamayı Yücel Karasu yaptı. Karasu şunları söyledi:

“6 Şubat sabaha karşı 10 ilde birden korkunç bir yıkım yaşandı. İktidar depremin ardından halkı günlerce kaderine terk etti. Enkaz altından arama ve kurtarma çalışmalarına günlerce başlanamadı, pek çok kişi soğuk ve acil müdahale edilememesi sebebiyle hayatını kaybetti Yeterli ekipmanı olmamasına rağmen ilk günden itibaren enkaz altından birçok kişinin çıkarılmasını gönüllüler sağladı.

Ülkemizin deprem kuşağında olduğu bilinirken muhalefetin ve meslek odalarının itirazlarına rağmen çıkarılan imar afları ile halkın yaşam hakkı ihlal edilmiştir. Sadece rantiyenin çıkarları gözetilerek yapılan imar planları felaketin bu kadar acı sonuçlara yol açmasının nedeni olmuştur. Depremle yaşadığımız acı tablonun sorumlusu hiç kuşku yok ki 21 yıldır iktidarda olan AKP’dir. Özelde yaklaşık 13 milyon insanı, genelde tüm ülkeyi derinden etkileyen bu felakette insanlarımızın imdadına koşmayan / koşamayan kurumların temsilcilerinin hala koltuklarına sıkı sıkı sarılmasını anlamakta güçlük çekiyoruz.

‘Kızılay nerede? AFAD nerede?’ diyenleri tehdit eden siyasi sorumluları ise hiç anlamıyoruz! Onlarca ülke depremden zarar gören yurttaşlarımız için karşılıksız yardıma koşarken; halkın bağışlarıyla bugüne gelmiş “kara gün dostu” dediğimiz Kızılay’ın deprem bölgesinde donarak veya açlıktan ölenler varken çadır ve gıda satıp ticaret yapmasını vicdanımız da ahlakımız da kabul etmiyor!

 Gerçekleri gizleyemezsiniz, gözden kaçıramazsınız! Geniş halk kitleleri görüyor, duyuyor ve ses veriyor. Sokaktan ve tribünlerden yükselen "Hükümet İstifa" haykırışlarını gözaltı ve tehditlerle bastırmaya çalışanların suçluluk psikolojisi içinde olduklarından eminiz. Evet, bizler de sizin gibi düşünüyoruz: Suçlusunuz. Ancak biz istifaya davet etmiyoruz. Biliyoruz ki yaptığını ahlaki ve yasal bulan sorumluların istifa etmesi beklenmez. İstifa beklemiyoruz ama bir gün tüm sorumluların adil yargılanma ile hesap vermesini bekliyoruz.”