Diken’de yer alan habere göre; İYİ Parti’nin masadan kalkmasının nedenlerinden biri olarak Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları gösteriliyor.

Bir süredir Kılıçdaroğlu’nun özellikle Cengiz, Limak, Kalyon, Kolin ve Makyol’u kastederek "Beşli Çete" diye kodladığı, AKP döneminde palazlanmış holdinglerden hesap soracağını, son olarak da önlerine ‘418 milyar dolarlık’ bir fatura koyacağını söylemesi ile İYİ Parti’nin cumhurbaşkanlığı için başka adayları öne sürmesi arasında bağlantı kuruluyor.

Nitekim Kılıçdaroğlu’nun dün ‘AKP döneminde sermayeye aktarıldığını’ söylediği 418 milyar dolarla ilgili sözünü yinelemesi dikkat çekti. CHP lideri, Twitter hesabından, “Kime oy verdiğinizin hiçbir önemi yok; bu para sizin, hakkınızı alacaksınız” diye yazdı.

Diken’in 19 Ekim 2022 tarihli haberinde kulis bilgilere yer verilerek şunlar aktarılmıştı:

“CHP’lilere göre Kılıçdaroğlu’nun çıkışları ‘karşılarında yer alan büyük bir ittifakı ürkütmüş durumda.’ Diken’e konuşan Kılıçdaroğlu’nun yakın çalışma arkadaşlarından bir isim gelişmeleri şöyle değerlendirdi: ‘Sık sık kendilerini ‘önemli konumda’ gören bazı isimler, sanırım siyasetten de güç alarak genel başkanımızın söylemlerinin radikal olduğunu bizlere bile söylüyor. Onlara göre hem toplum hem de devlet böylesi hızlı bir değişime hazır değilmiş. Devlete hizmetten uzaklaşan bürokratlara yönelik çıkışlar bürokrasiyi, beşli çeteye yönelik çıkışlar da sermayeyi korkutuyormuş. Söylemlerimizi fazla soldan buluyorlarmış. Bize söylemlerimizi yumuşatma tavsiyesinde bulunuyorlar. Hatta ‘yumuşak geçiş’ diye bir şey uydurmuşlar, buna uygun bir de aday telkininde bulunuyorlar.”

KORAY AYDIN: "BEŞLİ ÇETE"DEN HESAP SORACAĞIZ

Koray Aydın, iddialara Twitter hesabından yanıt verdi. "Karanlık odaklar tarafından, şahsımı ve İYİ Parti'yi karalamak amacıyla basın ve sosyal medyaya servis edilen "Beşli Çete" temsilcisi ile görüştüğüm yönündeki iddialar, alçakça bir iftiradır ve gerçek dışıdır. Bu iftirayı atan ve yayanlar hakkında yargıda hesabı sorulacaktır" diyen Aydın, şu ifadeleri kullandı:

"Beşli Çete kavramını ilk kez ortaya atan ve Türk kamuoyuna mal eden İYİ Parti ve cesur liderimiz Sayın Meral Akşener'dir. Türk milleti emin olsun, İYİ Parti iktidarında 'Beşli Çete'den, ülkemizin kaynaklarını yağmalayanlardan ve yolsuzluk yapanlardan mutlaka hesap sorulacaktır.

'Beşli Çete' temsilcisi ile görüştüğüm yönündeki alçakça iftiraların tam da İYİ Parti'nin dayatmalara boyun eğmediği, cesurca bir dik duruş sergilediği ve kendi yolunu çizdiği bir zamanda gündeme getirilmesini, büyük Türk milletinin şaşmaz vicdanına ve takdirlerine sunuyorum."