EBB Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in anlık olarak takip ettiği çalışmalarla afetin meydana geldiği 6 Şubat’tan bu yana Büyükşehir Belediyesi ve ESKİ Genel Müdürlüğü, yardımsever Eskişehirlilerin de desteğiyle 81 TIR insani yardım malzemesi, ilk müdahale aracı, pikap, kepçe, ekskavatör, vinç, arama-kurtarma malzemeleri, cenaze nakil araçları, ihtiyaç duyulan 58 iş makinesi ile 340 personelini bölgeye sevk etti.

Büyükşehir Belediyesi, roll ekmek, pet şişe Kalabak suyu, ısıtıcı, bebek bezi, mama, mont, yorgan, yastık, havlu, kazak, ayakkabı, uyku tulumu, battaniye, çorap, hasta bezi, kadın pedi, temizlik malzemeleri, çocuk kıyafetleri, yetişkin erkek ve kadın kıyafetleri gibi çok sayıda tekstil ürünü, çeşitli gıda ürünleri, çadır, tıbbi malzemeler, jeneratör, odun, kömür, soba, köpek ve kedi mamaları, kuş yemi, hayvan üreticilerine dağıtılmak üzere besi yemleri, powerbank, yalıtımlı çadır, seyyar tuvaletler gibi on binlerce malzemeyi de bölgeye ulaştırdı.

SEYYAR TUVALETLERİN KURULUMU DEVAM EDİYOR 

Ekipler, afet bölgesinde ihtiyaç duyulan seyyar tuvaletlerin kurulumlarına da devam ediyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi atölyelerinde üretilen seyyar tuvaletler Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş başta olmak üzere afetten etkilenen kentlere ulaşıyor. 

HATSU’YA DESTEK VERİLİYOR 

ESKİ Genel Müdürlüğü, başta Kahramanmaraş ve Hatay’ın ilçelerinde olmak üzere çadır kentlere su hattı çekimi, altyapının tadilatı ve onarımında da görev yapıyor. Halen devam eden çalışmalarda Hatay Büyükşehir Belediyesi HATSU ekiplerine de altyapı onarımında destek veriliyor. 

ESKİ’NİN TAKVİYE EKİPLERİ YOLA ÇIKTI

ESKİ tarafından afetten zarar gören illerde yapılan çalışmalar devam ederken iki ayrı bakım ve onarım ekibi daha bölgeye hareket etti. Personeli, ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen uğurladı. Teknik ekipler, Kahramanmaraş ve Malatya’da görev yapacak.