Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle başlayan gerilim sürülüyor. Eski Ülkü Ocakları Başkanı olan ve daha sonra CHP'ye geçen Alaattin Aldemir, geçtiğimiz günlerde cinayetle ilgili "Bu iş o kadar büyük ki… Mafya, devlete hakim olmuş. Bir MHP'li yetkili demeç veriyor; 'Suskunluğumuzu bilmem ne yapmayın'. Ne yapacaksınız, hepimizi mi öldüreceksiniz?" demişti.

Tele1 televizyonunda canlı yayınında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yüklenen eski Ülkü Ocakları Başkanı Alaattin Aldemir, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Aldemir "Bizi konuşmak zorunda bırakmasınlar. Benim başıma bir iş gelirse diye 2 yıl önceden çektiğim kasetler var. Ölürsem bunlar yayınlanacak. Türkeş'in kime ne dediği ortaya çıkacak o zaman" dedi.

"Cinayetteki mafya-siyaset-polis üçgeni nasıl işledi" sorusuna Aldemir, şu yanıtı verdi:

"Türkiye toplumu psikolojik bir harekata tabi tutuluyor. Propaganda metotlarından biridir bu. Korkutursunuz, sindirirsiniz, pusturursunuz, konuşturamaz hale getirirsiniz. Ondan sonra da 'Ya ne yaparsak yapalım sistem değişmeyecek, sandığa gitmeyelim' dedirtirsiniz. Bu psikolojik harekatın bir uzantısını Devlet Bahçeli'nin konuşmasında gördük. burada psikolojik bir hareket çekiliyor.

MHP'deki bazı ülküdaşlarım, 'Davamıza zarar veriyorsun' diyor. Kardeşim ben davanıza zarar vermiyorum, davanızı savunmak bana düşüyor. Davanıza sahip çıkacaksanız, içinizde kirli insanlar varsa bunları kusun artık..

Sayın Bahçeli, benim kadar ülkücü harekete hizmetin mi var? Ben silah yakalatmadım ama silahtan ceza aldım. Senin arabanda Gölbaşı'nda makineli tüfekler yakalandı ifade vermedin. Bizi konuşmak zorunda bırakmasınlar. Benim başıma bir iş gelirse diye 2 yıl önceden çektiğim kasetler var. Ölürsem bunlar yayınlanacak. Türkeş'in (Alparslan Türkeş) kime ne dediği ortaya çıkacak o zaman."