Ulusal Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve yeni oluşturulan Askeri Sanayi Komisyonu Başkanı olarak görev yapan Medvedev, National Defense dergisine yazdığı bir makalede bazı fabrikaların silah üretimini onlarca kat arttırdığını ifade etti.

Medvedev bugün yayınlanan makalede "Bu arada, ganimet olarak alınan ve askeri inşaat bürolarımızda son vidasına kadar sökülen düşman silahlarını da oldukça iyi inceledik" diyerek Moskova'nın Ukrayna tarafından ateşlenen ve Rusya'nın kontrolündeki tarafa düşen silahları da yakından inceleyerek avantaj elde etmeye çalıştığını vurguladı.

Makalede "Kiev'deki hayalperestlerin Rusya'da 'füzelerin bittiği' ya da 'üretimin durduğu' yönündeki akıl yürütmelerini duymak gülünç. Hala şoku atlatamadılar, gerçekler onları tam tersine ikna etti." diye yazan Medvedev "Sadece üretimi arttırmakla kalmıyor, aynı zamanda en son teknolojileri tanıtıyor ve bunları kelimenin tam anlamıyla 'ilerlerken' mükemmelleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Rusya, Ukrayna'daki güçlerinin büyük miktarda mühimmatı harcaması ve binlerce zırhlı aracının imha edilmesi ya da ele geçirilmesi nedeniyle savunma üretimine hız vermişti.

"RUSYA ÖNEMLİ ASKERİ GÜÇ KAYBINA UĞRUYOR"

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nün (IISS) geçen hafta yayımladığı “2023 silah dengesi" raporunda Ukrayna savaşı yüzünden Rusya’nın en modern teçhizatının çoğu da dahil olmak üzere önemli bir askeri güç kaybına uğradığına dikkat çekmişti.

Ukraynalı ve Batılı yetkililer Moskova'nın bazı füze türlerinin azaldığını ve Batı yaptırımlarının ithal mikroçiplere dayanan güdümlü silah stoklarını yenileme kabiliyetini engellediği görüşünde.

Savaşın başlamasından bu yana giderek daha keskinleşen ve açık sözlü müdahalelerde bulunan Medvedev, geçtiğimiz haftalarda ülkedeki çeşitli silah fabrikalarını denetlemiş ve Moskova’nın Ukrayna ile savaşta yeteri kadar silah ve mühimmat stoku olduğunu ileri sürmüştü.

Bazı siyasi analistler, Putin'in bir gün 57 yaşındaki siyasetçiyi yeniden halefi olarak düşünebileceği kişilerden biri olduğunu öne sürüyor.