Eski uçuş görevlisi Kat Kamalani, Tiktok hesabından yaptığı paylaşımda uçuş sırasında dikkat edilmesi gereken beş tavsiye açıkladı.
 
ABD’de altı yıl boyunca hostes olarak çalışan Kamalani, Tiktok hesabından insanların uçakta sıcak sıvı içmemesi ve yanlarında oturan yabancılarla konuşulmaması gibi 5 madde sıraladı.
 
Birinci madde olarak uçuş için yanına her zaman atıştırmalık aldığını söyleyen Katalani bunu ''Neler olacağını asla bilemeyiz.'' diyerek destekliyor.
 
İkinci madde olarak uçakta sıcak su tüketilmemesi gerektiğini söyleyen Katalani, su depolarının hiç temizlenmediğini söylüyor ve su ısıtıcılarının uçuşlar arası temizlendiğini ama kahve makinelerinin asla temizlenmediğini ve tuvaletin yanında bulunduklarını ekliyor.
Bu, uçak suyunun 'içilebilirliği' üzerine bir çalışma yapan New York Şehir Üniversitesi'ndeki Hunter College NYC Gıda Politikası Merkezi tarafından desteklendi. Çalışma, on havayolundan yedisinin kaliteli suya sahip olmadığını ve insanların uçuşlar sırasında yalnızca kapalı bir kaptan sıvı içmelerini tavsiye etti. Ancak bir havayolu bakım görevlisi bu fikre karşılık vererek hostesi görüşlerinden dolayı kınadı. Görevli ‘'Sizin tankları temizlememeniz, onların bitik durumda olduğu anlamına gelmez, biz temizliyoruz'’ dedi.
 
Üçüncü madde olarak her zaman uçuş görevlilerinin söylediklerine uyulması gerektiğini söyleyen Katalani, bu madde için bir sebep belirtmiyor.
 
Dördüncü madde olarak herhangi bir ihtimale karşı otellere, alternatif havalimanlarına ve uçuşlara bakılması gerektiğini söylüyor.
 
Beşinci ve son madde olarak yan koltuklarda oturan yabancılarla sohbet edilmemesi ve kişisel bilgi verilmemesi gerektiğini açıklıyor.
 
Eski hostes aile hayatı, egzotik meyveler ve sağlık ve üzerine paylaşımlar yapıyor. Ancak en çok viral olan ve yorumlarda en çok tartışılanlar seyahatle ilgili içerikleri.
 
Kat Kamalani’nin Tiktok’ta 800 binden fazla takipçisi bulunuyor.